ΚΡΑΣΙ BARBARESCO DOCG PRODUTTORI DE BARBARESCO 2021 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML 142013088
Παράδοση σε 24 ώρες
Ένα κρασί που παράγεται ανελλιπώς από το 1958, είναι το αποτέλεσμα της ανάμειξης σταφυλιών Nebbiolo από διαφορετικούς αμπελώνες της περιοχής. Είναι το κρασί που έγραψε την ιστορία της εταιρείας, η κορωνίδα των προϊόντων της, συνώνυμο της ποιότητας. Η σοδειά του 2021 έδωσε σταφύλια πολύ υψηλής ποιότητας που με τη σειρά τους απέδωσαν κρασιά Barbaresco έντονης αρωματικής πολυπλοκότητας όπως διαπιστώνουμε στο Barbaresco DOCG. Πανέμορφα αρώματα βιολέτας, τριαντάφυλλου, cake και μέντας που οδηγούν ως τον ουρανίσκο δίπλα σε ζουμερά κεράσια, βατόμουρα και αστεροειδή γλυκάνισο. Οι έντονες, εκλεπτυσμένες τανίνες και η έντονη οξύτητα το διατηρούν άψογα ισορροπημένο.
Το 1894, ο Domizio Cavazza, διευθυντής της Βασιλικής Οινολογικής Σχολής της Αλμπα και ιδιοκτήτης του Κάστρου Barbaresco και της παρακείμενης φάρμας, ίδρυσε το "Cantine Sociali di Barbaresco" για την "παραγωγή πολυτελών και επιτραπέζιων κρασιών". Συγκεντρώνοντας γύρω του εννέα γεωργούς και γαιοκτήμονες, άρχισε να φτιάχνει κρασί στα κελάρια του Κάστρου και ονόμασε το κρασί από το ίδιο το χωριό. Το ότι το Nebbiolo που καλλιεργήθηκε στο Barbaresco είχε τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα ήταν γνωστό, αλλά ο Cavazza ήταν ο πρώτος που αναγνώρισε αυτή τη ιδιαιτερότητα στην ετικέτα, με το σχέδιο να τονώσει τη φήμη του προϊόντος και του δήμου, ακολουθώντας τα βήματα. του Barolo, που μόλις άρχιζε να ιδρύεται. Αυτό καθιστά το 1894 την ανεπίσημη χρονιά γέννησης του κρασιού Barbaresco. Ο Cavazza πέθανε το 1913 και, με την έλευση του φασισμού, το συνεταιριστικό οινοποιείο έκλεισε τη δεκαετία του 1920. Ο Don Fiorino Marengo έφτασε στο Barbaresco αμέσως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένας σύγχρονος Αγιος Φραγκίσκος, ο νεαρός ιερέας ρίχτηκε με το κεφάλι σε μυριάδες δραστηριότητες, χωρίς να παραμελήσει ούτε στιγμή τη διακονία του. Εμπνευσμένος από το αξέχαστο παράδειγμα του Domizio Cavazza, ο Don Fiorino πείστηκε ότι η συνειρμική εμπειρία θα μπορούσε να επαναληφθεί ξανά για να επιδιώξει τη χειραφέτηση των κατοίκων της χώρας από την ακραία φτώχεια και τον βαθιά ριζωμένο ατομικισμό. Έτσι, το 1958, συγκέντρωσε δεκαεννέα αγρότες και ίδρυσε την Produttori del Barbaresco "για να πληροί τις προϋποθέσεις και να εγγυάται την Barbaresco". Ο ιερέας έλαβε πολύτιμη βοήθεια από μια κορυφαία τοπική προσωπικότητα, τον φαρμακοποιό του Neive. Ο Δρ Maffei είχε την υψηλότερη εκτίμηση στην περιοχή, είχε πολλούς αμπελώνες και αναζητούσε καλύτερη απόδοση για τη γη του. Καθοριστική ήταν και η συμβολή των Riccardo Cravanzola και Lorenzo Viglino, που αργότερα έγιναν οι δύο πρώτοι πρόεδροι του συνεταιρισμού. Και φυσικά υπήρχε η υπομονετική και ακούραστη δουλειά του Celestino Vacca, "του γραμματέα". Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 άρχισαν να εισρέουν σημαντικά κέρδη και η ετικέτα Produttori del Barbaresco έγινε όλο και πιο διάσημη. Τα μέλη, τώρα περισσότερα από 50, είχαν γίνει επιτέλους "οινοπαραγωγοί", γνωστά και εκτιμημένα σε όλο τον κόσμο. Από τη δεκαετία του 1990, οι πόρτες της διεθνούς αγοράς άνοιξαν διάπλατα: οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Σκανδιναβία και το Ηνωμένο Βασίλειο ανταγωνίζονταν για μια ετικέτα που είχε γίνει διεθνές έμβλημα τυπικότητας και ασυμβίβαστης ποιότητας. Σήμερα, το Produttori del Barbaresco θεωρείται ένα από τα πιο διάσημα οινοποιεία της περιοχής και αποτελεί παράδειγμα για συνεταιρισμούς σε όλο τον κόσμο.
Απολαύστε το αγαπημένο σας ποτό υπεύθυνα. Η plus4u.gr συνιστά την κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο και υπευθυνότητα. Απαγορεύεται η χρήση αλκοόλ από ανήλικους όπως επίσης απαγορεύεται η οδήγηση μετά την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ. Έτσι ώστε να έχει νόημα η πρόποση "Στην υγειά μας".
| Ταξινόμηση : | Barbaresco DOCG |
| Ποικιλίες : | Nebbiolo |
| Τύπος κρασιού : | Ερυθρό, ξηρό |
| % αλκοόλ : | 14.5 |
| Συνοδεύει : | Φρέσκα ζυμαρικά, πιάτα με λευκό ή κόκκινο κρέας. |
| Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
| Σοδειά : | 2021 |
| Παραγωγός : | Produttori del Barbaresco |
| Περιοχή : | Piedmont, Ιταλία |
| Αμπελώνες : | Διάφοροι αμπελώνες στην ζώνη του Barbaresco. Εδάφη ασβεστολιθικά και αργιλώδη, πλούσια σε ασβέστιο και άμμο. |
| Οινοποίηση : | Οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, παραμονή με τη φλούδα για 24 ημέρες σε θερμοκρασία 28o°c (80°f). Παλαίωση σε μεγάλα δρύινα βαρέλια. Εμφιάλωση τον Μάρτιο. |
Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ BARBARESCO DOCG PRODUTTORI DE BARBARESC...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |



