ΚΡΑΣΙ ATLANTIS ΕΡΥΘΡΟ ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ 2020 (STELVIN) 750 ML 142011645

Παράδοση σε 4-6 μέρες

Τα τρία κρασιά (Λευκό, Ερυθρό και Ροζέ) της σειράς Atlantis έρχονται να συμπληρώσουν την οινική παλέτα που προσφέρεται από το Κτήμα Αργυρού. Για την ακρίβεια έρχονται να καλύψουν την προσδοκία των οινόφιλων που θα τα επιλέξουν για μια εξαιρετική σχέση ποιότητας – τιμής. Τα κρασιά Atlantis οινοποιούνται από τις δύο βασικές ποικιλίες της Σαντορίνης, το λευκό Ασύρτικο και την ερυθρή Μαντηλαριά, με τρόπο τέτοιο ώστε να αποτελούν στην κυριολεξία την οινική γέφυρα ανάμεσα στο σήμερα και στο χθες, ανάμεσα σε εσάς και την Ατλαντίδα. Το Atlantis ερυθρό παράγεται από 90% μανδηλαριά, 10% Μαυροτράγανο.
Κρασί με βαθυκόκκινο χρώμα, με γλυκά αρώματα κόκκινων φρούτων και μαρμελάδας που συνοδεύονται από μια απαλή αίσθηση μπαχαρικών και ψημένου ξύλου. Ένα φρουτώδες και ταννικό κρασί που συνδυάζεται με πληθώρα πιάτων με βάση το κρέας. Σερβίρεται στους 14-16oC και μπορεί να παλαιώσει μέχρι 6 χρόνια.
Το Κτήμα Αργυρού ιδρύθηκε το 1903 από το Γεώργιο Αργυρό, σε μια έκταση αμπελώνα 20 στρεμμάτων στην Επισκοπή Γωνιά Θήρας. Ο Γεώργιος Αργυρός ακολούθησε τον παραδοσιακό σαντορινιό τρόπο οινοποίησης, με κύριο στόχο την αξιοποίηση των σταφυλιών που παρήγαγε ο αμπελώνας του και τα κρασιά του προορίζονταν κυρίως για την τοπική αγορά. Τη σημαντική αλλαγή στο Κτήμα Αργυρού, την έφερε ο νυν ιδιοκτήτης του, Γιάννης Αργυρός, στον οποίον περιήλθε το οινοποιείο το 1974. Ο Γιάννης Αργυρός αύξησε την έκταση των καλλιεργούμενων αμπελώνων σε 300 στρέμματα, εκσυγχρόνισε το οινοποιείο και εργάστηκε πολύ σκληρά για να εξασφαλίσει την υψηλή ποιότητα της πρώτης ύλης.
Ο αμπελώνας του Κτήματος Αργυρού είναι αυτόρριζος και βρίσκεται στην Επισκοπή Γωνιά Θήρας, σε υψόμετρο 35-150 m, με προσανατολισμό ανατολικά-νοτιοανατολικά και τα κλήματα είναι διαμορφωμένα στην παραδοσιακή κουλούρα. Η απόδοση του αμπελώνα είναι περίπου 350-500 Kg σταφύλια ανά στρέμμα και ο τρύγος πραγματοποιείται 10-25 Αυγούστου.
Στο Κτήμα Αργυρού καλλιεργούνται και οινοποιούνται μόνο γηγενείς ποικιλίες της Σαντορίνης, όπως ασύρτικο, αθήρι, αηδάνι, μανδηλαριά, μαυράθηρο, μαυροτράγανο και βουδόματο. Παράλληλα γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια αναβίωσης αρχαίων και σπάνιων ποικιλιών του νησιού.
Οι προσπάθειες του Γιάννη Αργυρού χαίρουν αναγνώρισης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με μεγαλύτερη διάκριση αυτή του περιοδικού Wine & Spirits, που κατέταξε το Κτήμα Αργυρού μέσα στα 100 καλύτερα οινοποιεία του κόσμου για τις χρονιές 2005 και 2006.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Γεμάτο σώμα με φίνες ταννίνες, πολύπλοκα αρώματα κόκκινων φρούτων με νότες δαμάσκηνου, δέρματος και γλυκών μπαχαρικών. Το σώμα είναι καλά δομημένο και ισορροπημένο με βελούδινο ουρανίσκο και μακρά επίγευση. |
Ποικιλίες : | Μαντηλαριά, Μαυροτράγανο |
Τύπος κρασιού : | Ξηρός |
% αλκοόλ : | 13 |
Συνοδεύει : | Κυνήγι, κόκκινα κρέατα, φαγητά με κόκκινες σάλτσες |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Έως 6 έτη |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 14-16°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Σοδειά : | 2020 |
Παραγωγός : | Κτήμα Αργυρού |
Οινοποίηση : | Κλασική ερυθρή οινοποίηση και παλαίωση για 6 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ATLANTIS ΕΡΥΘΡΟ ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ 2020 (STE...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |