ΚΡΑΣΙ ΑΣΥΡΤΙΚΟ WILD FERMENT ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ 2020 ΛΕΥΚΟ 750 ML 142010112

Παράδοση σε 24 ώρες

Το προσεκτικά διαλεγμένο, για την ωριμότητα και ποιότητά του Ασύρτικο, προέρχεται αποκλειστικά από τον ορεινό αμπελώνα του Πύργου, γεγονός που το κάνει αρωματικότερο από το Ασύρτικο του υπόλοιπου νησιού.
Το κακό -ή καλό για κάποιους αυτής της αβεβαιότητας στην παραγωγή του ΑΣΥΡΤΙΚΟΥ της ΓΑΙΑΣ WILD FERMENT, ίσως να βρίσκεται στο ότι κάθε χρόνο αναγκαζόμαστε να ανακαλύψουμε και μία νέα διάσταση αυτής της πραγματικά πολυπρόσωπης ποικιλίας.
Μία ιδιαιτερότητα των περισσότερων Ασύρτικων από τη Σαντορίνη είναι ότι, ενώ πρόκειται για λευκά κρασιά, έχουν συμπεριφορά ερυθρών!
Θυμηθείτε να το περάσετε σε μία φαρδιά καράφα (decanting) περίπου μισή ώρα πριν το απολαύσετε. Η νέα διάστασή του θα σας ενθουσιάσει!

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Αρώματα μέσης έντασης και μεγάλης καθαρότητας συνδυάζουν εσπεριδοειδή (λεμόνι) με αχλάδι και κάποια νότα πικάντικη, ίσως πράσινης πιπεριάς. Γεύση μεστή και πλούσια. Όγκος & οξύτητα δίνουν γευστική διάρκεια & νεύρο. Με μια ευδιάκριτη μεταλλικότητα που σε μερικές περιπτώσεις αφήνει να γίνει διακριτή μια αλατότητα. |
Ποικιλίες : | Ασύρτικο |
Τύπος κρασιού : | Ξηρό ΟΠΑΠ Σαντορίνης |
% αλκοόλ : | 13.5 % |
Συνοδεύει : | Το Ασύρτικο της Γαίας Wild Ferment αναδεικνύεται καλύτερα κατά τη διάρκεια ενός γεύματος, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στα θαλασσινά, τα ψάρια, τα όστρακα, αλλά και το αρνάκι. Συνδυάζεται με γεύσεις μέτριας αρωματικής έντασης όπου κυριαρχούν το αλμυρό, το ξινό ή το λιπαρό. |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Δοκιμάστε να παλαιώσετε το ΑΣΥΡΤΙΚΟ της ΓΑΙΑΣ WILD FERMENT για 2-3 χρόνια, αυστηρά όμως, σε θερμοκρασία που ποτέ δεν θα ξεπεράσει τους 12o-14οC. Το κρασί θα αλλάξει βαθιά. Η μεταλλικότητά του θα υποχωρήσει, ενώ αρώματα φρούτων και μελιού θα ντύσουν το σώμα του. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 8-10°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Παραγωγός : | Γαία Οινοποιητική |
Οινοποίηση : | Το Ασύρτικο αυτό αφού περάσει από μία δωδεκάωρη φάση προζυμωτικής εκχύλισης στους 10οC περίπου, απολασπώνεται και οδηγείται σε μικρές ψυχόμενες ΙΝΟΧ δεξαμενές των 1.000lt και σε καινούργια βαρέλια γαλλικής και αμερικανικής δρυός καθώς και γαλλικής ακακίας των 225lt. Εκεί, απλά αφήνουμε τη θερμοκρασία να ανέβει από μόνη της χωρίς καμία άλλη παρέμβαση από μέρους μας. Ουσιαστικά, από το σημείο αυτό και πέρα η σύγχρονη τεχνογνωσία παραδίδει τη σκυτάλη στην παραδοσιακή οινοποίηση. Η αλκοολική ζύμωση ξεκινάει και εξελίσσεται από μόνη της πολύ-πολύ αργά. Τα στελέχη των ζυμομυκήτων που θα καταφέρουν να επικρατήσουν, θα είναι και εκείνα που τελικά θα καθορίσουν εν πολλοίς το χαρακτήρα του νέου κρασιού. Σε κάθε δεξαμενή και βαρέλι, κάτι διαφορετικό από πλευράς ζυμομυκήτων θα συμβεί. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΑΣΥΡΤΙΚΟ WILD FERMENT ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ...
Περισσότερα -
ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ
Περισσότερα -
ΥΓΡΟ TROPICAL CHLORAMINA 50ML
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ CONVERSE ALL STAR CHUCK TAYLOR OX 15...
Περισσότερα -
DOOR POSTER MARILYN MONROE 53 X 158 CM
Περισσότερα -
ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΧΙΟΝΙΟΥ KONIG BY THULE CD-9MM 103
Περισσότερα -
BESAFE ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ BABY XL2 LED
Περισσότερα -
ΗΜΙΜΟΝΙΜΟ ΒΕΡΝΙΚΙ JLAC 146 ΓΑΛAΖΙΟ 15ML
Περισσότερα -
BODY BUTTER FLUFF ΜΕ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΑΜΕΘΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ...
Περισσότερα -
ΚΑΛΣΟΝ SWEETY BY FANTASTIC ΚΑΡΕΔΑΚΙ 01510 ΚΑΡ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |