ΚΡΑΣΙ ARMYRA ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑΣ 2023 ΛΕΥΚΟ 750ML 142012341

Παράδοση σε 4-6 μέρες

Ο σκοπός της Αρμύρας είναι η δημιουργία ενός λευκού κρασιού που να ξεφεύγει από τον τυπικό χαρακτήρα πολλών Ελληνικών Chardonnay.
Η χρήση του βαρελιού σε μικρό μόνο ποσοστό και η διατήρηση της φρεσκάδας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της Αρμύρας.
70% ζυμωμένο και παλαιωμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές. 30 % ζυμωμένο και παλαιωμένο σε καινούργια γαλλικά barriques για 6 μήνες. Σύντομη προζυμωτική εκχύλιση, ολοκλήρωση της μηλογαλακτικής ζύμωσης και batonnage.
Το χρώμα είναι διαυγές κιτρινοπράσινο με αρκετές πρασινωπές ανταύγειες. Η μύτη είναι εκφραστική, με αρώματα ώριμου ροδάκινου, τροπικών φρούτων όπως ανανάς και νύξεις λεμονιού. Αρώματα βουτύρου, κόρας ψωμιού και καραμέλας ακολουθούν.
Το στόμα είναι πλούσιο και στρογγυλό ισορροπημένο λόγω της τραγανής οξύτητας και τα αρώματα στόματος ακολουθούν αυτά της μύτης. Η επίγευση είναι σχετικά μεγάλης διάρκειας με πολυπλοκότητα και συνεχή εξέλιξη.
Σερβίρεται σε θερμοκρασία 10-12°C και συνοδεύει λιπαρά ψητά ψάρια, πουλερικά και ελαφριά τυριά.
Επιδέχεται παλαίωση 3-4 χρόνια από τον τρύγο.
Ο Γιώργος Σκούρας είναι γεμάτος πάθος για το Κρασί. Όμως, είναι ένας από τους σπάνιους ανθρώπους που μπορούν να στηρίξουν το πάθος τους με γνώση, αγάπη, υπομονή, επιμονή, ένστικτο. Μπορεί να μιλά ώρες για τα αμπέλια του, για τους συνεργάτες του, για τις ποικιλίες και τις περιοχές που θαυμάζει. Παράγει δυο κορυφαίες Νεμέες, ένα πρωτοποριακό Μοσχοφίλερο, ένα Chardonnay παγκόσμιας κλάσης, το πρώτο Viognier της Ελλάδας και τον Μέγα Οίνο, ένα κρασί-σταθμός για πολλούς οινόφιλους. Τα κρασιά Σκούρας είναι ικανά να χαρίσουν δυνατές συγκινήσεις και όλα φέρουν σαν γνώρισμα την υπογραφή του δημιουργού τους: ένταση, δυναμικότητα και πολυπλοκότητα που εκφράζονται πάντα με κομψότητα, χάρη και ευγένεια.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Το χρώμα είναι διαυγές κιτρινοπράσινο με αρκετές πραινωπές ανταύγειες. Η μύτη είναι εκφραστική, με αρώματα ώριμου ροδάκινου, πεπονιού, πράσινου μήλου, τροπικών φρούτων όπως ανανάς καθώς και με νύξεις λεμονιού. Αρώματα βούτυρου και κόρας ψωμιού συμπληρώνουν το αρωματικό προφίλ. Το στόμα είναι πλούσιο, στρογγυλό, δροσερό, ισσοροπημένο και τα αρώματα στόματος ακολουθούν αυτά της μύτης. Η επίγευση είναι σχετικά μεγάλης διάρκειας με πολυπλοκότητα και συνεχή εξέλιξη. |
Ποικιλίες : | Chardonnay -Μαλαγουζιά |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
Τύπος κρασιού : | Οίνος Λευκός Προστατευόμενη Γεωγραφική Ενδειξη Πελοπόννησος |
% αλκοόλ : | 13% |
Συνοδεύει : | Λιπαρά ψητά ψάρια, πουλερικά και ελαφριά τυριά |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Επιδέχεται παλαίωση 3-4 χρόνια από τον τρύγο |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 10-12°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Σοδειά : | 2022 |
Παραγωγός : | Κτήμα Σκούρα |
Περιοχή : | Νεμέα, Πελοπόννησος |
Αμπελώνες : | Κορινθία και Αργολίδα |
Οινοποίηση : | Chardonnay: Προζυμωτική εκχύλιση για 6 ώρες στους 14°C. Αλκοολική ζύμωση στους 16°C. Το 70% του μούστου ζύμωσε σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το 30% ζύμωσε σε καινούργια γαλλικά δρύινα barriques 225 λίτρων, πραγματοποίησε μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμασε εκεί για 6 μήνες με παρουσία οινολασπών και περιοδικό batonnage. Μαλαγουζιά: Προζυμωτική εκχύλιση για 24 ώρες στους 10°C. Αλκοολική ζύμωση στους 16°C σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ωρίμανση εκεί για 6 μήνες με παρουσία οινολασπών και περιοδικό batonnage. Το τελικό προϊόν εμφιαλώθηκε με βιδωτό πώμα και παλαίωσε στα κελάρια του κτήματος για 3 μήνες. |
Ετικέτα : | ARMYRA Chardonnay-Malagousia |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ARMYRA ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑΣ 2023 ΛΕΥΚΟ 750ML
Περισσότερα -
ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΘΗΚΗ ΥΠΕΡΔΙΠΛΗ ΚΕΝΤΙΑ CELINE ΛΕΥΚΟ Σ...
Περισσότερα -
ΝΥΧΟΔΡΟΜΙΟ ΣΠΙΤΙ ΓΑΤΑΣ 50Χ32 CM ΜΠΕΖ-ΚΑΦΕ
Περισσότερα -
T-SHIRT LACOSTE 3D PRINT CROCODILE TH2042 YRR...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ ASICS GEL-CUMULUS 12 ΜΠΛΕ/ΧΡΥΣΟ/ΜΑΥΡ...
Περισσότερα -
ΡΙΧΤΑΡΙ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑΣ KENTIA SOL 12 ΜΠΕΖ 170Χ...
Περισσότερα -
FRUIT WORKS, LUSH
Περισσότερα -
ΚΑΠΑΡΝΤΙΝΑ JLO ΜΕ 3/4 ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΚΡΟΥ (M)
Περισσότερα -
ΜΠΟΤΑΚΙ KICKERS BONZIP-2 830285 ΑΣΗΜΙ/ΠΟΛΥΧΡΩ...
Περισσότερα -
CREATIVE EP-210 HEADPHONES
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |