Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά |
Χρώμα: Βαθύ ρουμπινί. Μύτη: Απολαυστικά
έντονο και με κύρια αρωματικά χαρακτηριστικά από κόκκινο φρούτο και μπαχαρικά, όπως γλυκόριζα, κανέλα, βανίλια.
Στόμα: Γεμάτο, ισορροπημένο και με ποιοτικές ταννίνες. Με ξεχωριστή γεύση και επίγευση που προκύπτουν τόσο από την παλαίωση
του στο βαρέλι, όσο και από τα κόκκινα αποξηραμένα φρούτα, το κεράσι, τις νύξεις μπαχαρικών, την ωραία εμπλουτισμένη βανίλια και την
καρύδα. |
Ποικιλίες |
Cabernet Sauvignon, Merlot ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ (Π.Γ.Ε.) Ήπειρος |
Γλυκύτητα |
Ξηρό |
Τύπος κρασιού |
Ερυθρό |
% αλκοόλ |
12 |
Συνοδεύει |
Αλλαντικά, Κόκκινα κρέατα, Κυνήγι |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος |
16-18°C |
Μέγεθος φιάλης |
750ml |
Παραγωγός |
Κτήμα Γκλίναβος |
Περιοχή |
Ζίτσα - Ιωάννινα |
Αμπελώνες |
Ο αμπελώνας βρίσκεται σε ημιορεινό μικροκλίμα, έχει έκταση 145 περίπου στρέμματα και είναι ένας από τους πιο απομακρυσμένους στη βορειοδυτική Ελλάδα.
Εκεί ευδοκιμούν οι γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών “Βλάχικο”, “Μπεκάρι” και φυσικά η λευκή ποικιλία “Ντεμπίνα” που χαρίζει στην περιοχή το σπάνιο προνόμιο να παράγει κρασιά με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης. |
Οινοποίηση |
Αφού γίνει εκκραγισμός, ο σταφυλοπολτός μένει για 3-4 ημέρες σε δεξαμενή με χαμηλή θερμοκρασία 8 – 10°C. Στη συνέχεια η θερμοκρασία ανεβαίνει και αρχίζει η ζύμωση. Η οινοποίηση της κάθε ποικιλίας γίνεται ξεχωριστά. Έπειτα, το κρασί παλαιώνει για ένα χρόνο σε δρύινα βαρέλια, κυρίως καινούρια. |
Ετικέτα |
Απειρος Χώρα Ερυθρό |