ΚΡΑΣΙ AMPHORA ΜΟΣΧΑΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗ ΛΕΥΚΟ 750ML 142011168

Εξαντλημένο
Τo «ΜΟΣΧΑΤΟ AMPHORA» κυκλοφόρησε το 2017. Οινοποιήθηκε όπως τα κρασιά που έφτιαχναν στην Κρήτη πριν 4.000 χρόνια.
Το οινοποιείο βρίσκεται στις Δαφνές Ηρακλείου Κρήτης. Η περιοχή έχει πλούσια αμπελοοινική παράδοση και ιστορία , και έχει καθοριστεί ως ζώνη ονομασίας προελεύσεως ανωτέρας ποιότητας .
Η αμπελοκαλλιέργεια και η παραγωγή οίνων αποτελεί για την Οικογένεια Δουλουφάκη μια παράδοση, που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά ως απόσταγμα πολύτιμης εμπειρίας.
Το 1952 χρονολογείται ο πρώτος έπαινος για την ποιότητα των κρασιών της οικογένεια Δουλουφάκη που λαμβάνει μέρος στην 17η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης .
Στο οινοποιείο Δουλουφάκη , οι επιλεγμένοι αμπελώνες και το ιδανικό μικροκλίμα , προσφέρουν τις συνθήκες για την παραγωγή εξαιρετικών κρασιών.
Τα κρητικά κρασιά Δουλουφάκη πιστοποιήθηκαν ως "VEGAN"
Για τη διαύγαση των κρασιών μας χρησιμοποιούμε άργιλο Bentonite (μπεντονίτη), που είναι ένα φυσικό ορυκτό.
Ακολουθούμε την ίδια παραγωγική διαδικασία για όλες μας τις ετικέτες, οπότε ουσιαστικά όλα μας τα κρασιά είναι vegan και προτείνονται για χορτοφαγική διατροφή.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Το χρώμα του είναι ελαφρώς πορτοκαλί και κίτρινο. Δεν έχει φιλτραριστεί, συνεπώς έχει αισθητή θολερότητα και πιθανό λεπτό στρώμα ιζήματος. Γεμάτο και τανικό σώμα. Τα αρώματά του είναι πιο περίπλοκα και εξελιγμένα από τα έντονα αρώματα λουλουδιών που κάποιος θα περίμενε από ένα φρέσκο κρασί Μοσχάτου. Ακροβατεί ανάμεσα στα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς. Φουντούκι, κεδρόμηλο, κίτρινο μήλο, μέλι, γλυκό περγαμόντο, αποξηραμένο πορτοκάλι, είναι μόνο κάποια από τα αρώματά του. |
Ποικιλίες : | Μοσχάτο Σπίνας |
Γλυκύτητα : | Ξηρό |
Τύπος κρασιού : | Οίνος λευκός Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη «ΚΡΗΤΗ» |
% αλκοόλ : | 14.1% |
Συνοδεύει : | Χάρη στις ταννίνες μπορεί να συνδυαστεί ακόμη και με κόκκινα κρέατα. Απολαύστε το με αρνάκι στο φούρνο με μπαχαρικά, αλλά τολμήστε το και με ένα steak. Φυσικά, συνοδεύει άψογα λιπαρά, ψητά ψάρια (σολωμό, τόνο, χέλι), με σάλτσες εσπεριδοειδών ή καπνιστά, καθώς και σκληρά / παλαιωμένα τυριά. Το περίπλοκο προφίλ του μπορεί να συμπληρώσει επίσης πιάτα με μπαχαρικά όπως σαφράν, κανέλλα ή κάρδαμο, καθιστώντας το υπέροχο με μαροκινά ή μικρασιάτικα πιάτα, αλλά και να ισορροπήσει ιδιαίτερες γεύσεις όπως φαγητά της παραδοσιακής Ιαπωνικής κουζίνας (σόγια). |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 10-12°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750ml |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Μπορεί να παλαιώσει ως και 5 χρόνια |
Παραγωγός : | Οινοποιΐα Δουλουφάκη |
Περιοχή : | Κρήτη |
Οινοποίηση : | Οινοποίηση σε πήλινο αμφορέα (πιθάρι) 250-300 λίτρων, μέσω της διαδικασίας της εκχύλισης, χωρίς προσθήκη ζυμών, με ελάχιστο θειώδες. Έπειτα από 3 μήνες εκχύλιση, έγινε διαχωρισμός και το κρασί παρέμεινε για 2 ακόμη μήνες στο πιθάρι. Στη συνέχεια ωρίμασε για 4 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ AMPHORA ΜΟΣΧΑΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗ Λ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |