Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά |
Ερυθρό, ξηρό με αρωματική γεύση, στρογγυλό και ολοκληρωμένο. Στο αρωμά του κυριαρχούν τα αγριολούλουδα της ελληνικής φύσης και των φρούτων όπως του δαμάσκηνου και του κερασιού. |
Ποικιλίες |
Αγιωργίτικο |
% αλκοόλ |
13% |
Συνοδεύει |
Κόκκινα κρεατικά στη σχάρα, λουκάνικα, αλλαντικά και καπνιστά τυριά |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος |
18°C |
Μέγεθος φιάλης |
750 ml |
Οινοποίηση |
Τα σταφύλια συλλέγονται και μεταφερόνται με μικρά τελάρα. Ερυθρά κλασσική οινοποίηση και ζύμωση σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες 25° C σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Παλαιώνονται σε υπόγειες κάβες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια χωρητικότητας 228 lt για 14 μήνες. |