Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά |
Χρώμα: Βαθύ και έντονο ρουμπινί. Μύτη: Έντονα και φρέσκα αρώματα με κυρίαρχα αυτά των κόκκινων φρούτων (σμέουρο, φραμπουάζ, φράουλα, κόκκινο κεράσι), καθώς και νότες από γλυκά μπαχάρια όπως κανέλα, γαρύφαλλο και γλυκόριζα. Στόμα: Γεύση γεμάτη, απαλή, με κομψές ταννίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Το ξύλο είναι πολύ ωραία ενσωματωμένο στο κρασί, ενώ τα κόκκινα φρούτα και τα γλυκά μπαχαρικά κάνουν πιο έντονα αισθητή. |
Ποικιλίες |
Αγιωργίτικο 100% |
Γλυκύτητα |
Ξηρό |
Τύπος κρασιού |
Ερυθρό ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (Π.Ο.Π.) Νεμέα |
% αλκοόλ |
12 |
Συνοδεύει |
Αλλαντικά, Κόκκινα κρέατα, Πικάντικα τυριά |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος |
16-18°C |
Μέγεθος φιάλης |
750ml |
Παραγωγός |
Κτήμα Γκλίναβος |
Περιοχή |
Ζίτσα - Ιωάννινα |
Αμπελώνες |
Ο αμπελώνας βρίσκεται σε ημιορεινό μικροκλίμα, έχει έκταση 145 περίπου στρέμματα και είναι ένας από τους πιο απομακρυσμένους στη βορειοδυτική Ελλάδα.
Εκεί ευδοκιμούν οι γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών “Βλάχικο”, “Μπεκάρι” και φυσικά η λευκή ποικιλία “Ντεμπίνα” που χαρίζει στην περιοχή το σπάνιο προνόμιο να παράγει κρασιά με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης. |
Οινοποίηση |
Κλασική ερυθρή με διάρκεια εκχύλισης 10 – 12 ημερών. Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ωρίμανση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 12 μήνες. |
Ετικέτα |
Αγιωργίτικο Γκλίναβος |