ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ 108036461
Παράδοση σε 4-6 μέρες
ΑΠΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ 46Μ.Χ.
Ο Κουρτίδης, από το 1912 αρχίζει να συγκεντρώνει υλικό για να συγγράψει την "Ιστορία της Θράκης". Ολόκληρα μπαούλα καταλαμβάνουν οι σημειώσεις του. Η συγγραφή της ιστορίας της Θράκης είναι γι' αυτόν ένα έργο κατ' εξοχήν πατριωτικό πού εξυπηρετεί συνάμα την ιστορική αλήθεια. Ο πρώτος τόμος εκδίδεται το 1932. Είναι ένας τόμος 422 σελίδων. Έργο κολοσσιαίο σε αξία, πρώτο στο είδος του για τη Θράκη.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης κ. Μανόλης Κριαράς το σχολιάζει ως εξής: "Ο κ. Κουρτίδης είναι αξιέπαινος γιατί με εξαιρετική αγάπη κι' εργατικότητα φρόντισε να συγκέντρωση στο βιβλίο του το κάθε τι πού από ξένους ή δικούς μας, παλιότερους ή νεώτερους γράφτηκε για τη Θράκη, χωρίς να περιφρονήσει πολλές φορές ούτε την παραμικρότερη λεπτομέρεια".
Για το βιβλίο αυτό ο Κουρτίδης πήρε "εύφημοτάτην μνείαν" από τον Σύλλογο προς ενθάρρυνση των Ελληνικών Σπουδών του Παρισιού. Πλούσιο και με μεγάλη ποικιλία είναι το υλικό του. Υπάρχουν κεφάλαια για τα Θρακικά Έθνη, τα Όρια και τη φύση της Θράκης, την καταγωγή των Θρακών, τα ήθη, τα έθιμα, τον πολιτισμό των Θρακών και τον χαρακτήρα τους.
Δυστυχώς το βιβλίο αυτό το τόσο χρήσιμο για τον τόπο μας, δεν το ξέρουν οι Έλληνες, αφού από το υλικό της ιστορίας του Κουρτίδη, τίποτε δεν καταχωρείται στα σχολικά μας βιβλία για να μαθαίνουν τα Ελληνόπουλα την ιστορία της Θράκης.
Είδατε πρόσφατα
-
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
Περισσότερα -
ΟΙ ΒΙΟΙ ΔΕΝ ΗΣΑΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ
Περισσότερα -
ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Περισσότερα -
ΘΕΡΙΝΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ ΤΟΜΟΣ Β
Περισσότερα -
ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Περισσότερα -
ΝΑΡΚΙΣΣΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ
Περισσότερα -
Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΩΝ ΚΒΑΝΤΑ
Περισσότερα -
ΟΙ ΝΕΚΡΕΣ ΧΟΡΕΥΤΡΙΕΣ
Περισσότερα -
ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ
Περισσότερα -
MAGNET A1 ARBEITSBUCH+CD (ΒΙΒΛΙΟ ΑΣΚΗΣΕΩΝ)
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


