Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΤΟΜΟΣ Α 108002604
Παράδοση σε 4-6 μέρες
Μια ολοκληρωμένη παρουσίαση των «Πολιτικών» του Αριστοτέλη έχει στα σκαριά ο Δημήτρης Ι. Παπαδής -διδάσκει Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Με τον Α' τόμο -κυκλοφόρησε πρόσφατα «Η πολιτική φιλοσοφία του Αριστοτέλη»- μας δίνει μια γενική εισαγωγή στην πολιτική φιλοσοφία αυτού για τον οποίο ο Ernst Bloch έγραψε ότι «δεν είναι ένας άνθρωπος του χθες, ή έστω του σήμερα, αλλά και του αύριο».
Θα ακολουθήσουν άλλοι τόμοι με τη μετάφραση και τον υπομνηματισμό των «Πολιτικών» του Αριστοτέλη. Μια εργασία αυτής της έκτασης και μορφής έλειπε από τη σχετική ελληνική βιβλιογραφία.
Με τούτο το πρώτο βιβλίο του ο Δ. Παπαδής προσφέρει μια σοβαρή και έγκυρη ανάλυση και ερμηνεία των πιο σημαντικών θεμάτων της πολιτικής σκέψης του φιλοσόφου. Ζητήματα όπως η σχέση της πολιτικής με την ηθική, η έννοια του αγαθού για την πολιτική και ηθική, η σχέση πολίτη και πολιτείας, η πολιτική φύση του ανθρώπου κ.λπ. εξετάζονται εμπεριστατωμένα.
| Εκδότης : | ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΑ |
| Σελίδες : | 266 |
| ISBN : | 960-354-111-7 |
| Σχήμα : | 14x21 |
| Έτος έκδοσης : | 2002 |
Είδατε πρόσφατα
-
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΤΟΜΟΣ Α
Περισσότερα -
ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ-ΣΤΟΝ ΕΥΤΡΟΠΙΟ Α-Β
Περισσότερα -
ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΧΡΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕ...
Περισσότερα -
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΟΥ
Περισσότερα -
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΗΣ ...
Περισσότερα -
ΣΠΡΕΙ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ & ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΔΕΡΜΑΤΩΝ ARMOR...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


