Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ 108025832
Κατόπιν παραγγελίας από 24/8
Τα βιβλία θα είναι κανονικά διαθέσιμα από τις 24/8.
Όλη η κοινωνική αλληλεπίδραση φαίνεται να διέπεται από μια θεμελιώδη διαλεκτική ... Εκτελώντας ρόλους, οι άνθρωποι φροντίζουν να διατηρήσουν την εντύπωση ότι ανταποκρίνονται στα πολλαπλά πρότυπα σύμφωνα με τα οποία κρίνονται οι ίδιοι και τα προϊόντα τους. . . Όμως, υπό την ιδιότητα του εκτελεστή, τα άτομα δεν ασχολούνται με το ηθικό ζήτημα της πραγμάτωσης αυτών των προτύπων, αλλά με το ηθικά αδιάφορο ζήτημα της μεθόδευσης μιας πειστικής εντύπωσης ότι τα πρότυπα αυτά όντως πραγματώνονται.
Η δραστηριότητα μας λοιπόν αφορά συνήθως ηθικά ζητήματα, αλλά ως εκτελεστές τούτα δεν μας αφορούν από ηθική άποψη. Ως εκτελεστές είμαστε έμποροι ηθικής. Περνάμε τη μέρα μας σε ιδιαίτερη επαφή με τα αγαθά που εκθέτουμε και ο νους μας κατακλύζεται από τους ιδιαίτερους τρόπους με τους οποίους τα καταλαβαίνουμε. Μπορεί όμως κάλλιστα, όσο περισσότερη προσοχή δίνουμε σε τούτα τα αγαθά, τόσο πιο απομακρυσμένοι να νιώθουμε απ' αυτά και απ' όσους είναι αρκετά εύπιστοι ώστε να τα αγοράζουν. Για να χρησιμοποιήσω μια άλλη μεταφορά, η ίδια η, επωφελής άλλωστε, υποχρέωση να εμφανίζεται κανείς πάντα υπό το σταθερό φως της ηθικής, να συνιστά δηλαδή έναν κοινωνικοποιημένο χαρακτήρα, τον αναγκάζει να είναι το είδος του ανθρώπου που έχει ασκηθεί στους τρόπους της θεατρικής σκηνής. (Erving Goffman)
Ο Γκόφμανν προσφέρει μια αποκαλυπτική ανατομία της κοινωνικής ζωής με όρους θεατρικού δρώμενου, ξεκινώντας από την ιδέα ότι, στις καθημερινές συναναστροφές, κάθε άνθρωπος παρουσιάζει τον εαυτό του στους άλλους, και προσπαθεί να ελέγξει την εντύπωση που σχηματίζουν γι' αυτόν, με τον τρόπο που ένας ηθοποιός παρουσιάζει ένα χαρακτήρα στο κοινό. Κοινωνιολογία, ανθρωπολογία, ψυχολογία αλλά και θεατρολογία, και μαζί κριτική απόσταση, διαπεραστική ματιά και καυστικό χιούμορ, συγκλίνουν έτσι σ' ένα βιβλίο που έμελλε να αναγνωριστεί ως ένα από τα κορυφαία έργα των κοινωνικών επιστημών του 20ού αιώνα.
| Εκδότης : | ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ |
| Μετάφραση : | ΓΚΟΦΡΑ ΜΑΡΙΑ |
| Σελίδες : | 334 |
| ISBN : | 960-221-356-6 |
| Σχήμα : | 21x14 |
| Μήνας έκδοσης : | Φεβρουάριος |
| Έτος έκδοσης : | 2007 |
Είδατε πρόσφατα
-
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ MUSCAT FRONHOLZ DOMAINE OSTERTAG 2014 Λ...
Περισσότερα -
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CLOS DE TART GRAND CRU MONOPOLE 2003 ΕΡ...
Περισσότερα -
ΞΥΛΟΚΙΒΩΤΙΟ 3 ΦΙΑΛΩΝ CHATEAU DE SARPE 2019 ΕΡ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CABERNET SAUVIGNON ΚΤΗΜΑ ΝΕΡΑΝΤΖΗ (BIO)...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU PRIEURE-LICHINE 4EME GRAND CRU ...
Περισσότερα -
SANTORO GORJUSS ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2022 ΝΟ1 MY GIFT T...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ PULIGNY-MONTRACHET PREMIER CRU CLOS DE ...
Περισσότερα -
ΤΑΪΣΤΡΑ ΚΑΙ ΠΟΤΙΣΤΡΑ TRIXIE ΠΤΗΝΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑ...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


