Η ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 108081781
Παράδοση σε 2-3 μέρες
Μήπως τα προβλήματα της σύγχρονης Ελλάδας δεν είναι στην πραγματικότητα και τόσο «σύγ¬χρονα»; Μήπως υπάρχει μια εγγενής κακοδαιμονία, ηθελημένη και αθέλητη, που εμποδίζει αυτή τη χώρα, η οποία εντούτοις «αναζητεί τον εαυτό της με πάθος», να βλέπει το «κεντρικό» και να είναι «επίκαιρη»;
Αυτά είναι μερικά μόνο από τα καίρια ερωτήματα στα οποία προσπαθεί να δώσει απαντή¬σεις το δοκίμιο του Κώστα Αξελού Η μοίρα της σύγχρονης Ελλάδας (72 σελίδες) που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Νεφέλη, σε μετάφραση της Κατερίνας Δασκαλάκη. Πρόκειται για ένα κείμενο σπάνιας διορατικότητας, «προφητικό» θα μπορούσε να πει κανείς. Ο Κώστας Αξελός είχε μόλις συμπληρώσει τα τριάντα του χρόνια όταν το πρωτοδημοσίευσε στο γαλλικό περιοδικό Esprit, τον Ιούλιο του 1954. Ο σημερινός αναγνώστης, κυρίως ο Έλληνας αναγνώ¬στης, που θα θελήσει να εντρυφήσει στις σελίδες του και να κατανοήσει το νόημά τους, θα μείνει έκπληκτος από την τραγική επικαιρότητα των παρατηρήσεων και των διαπιστώσεων του στοχαστή, οι οποίες διατυπώθηκαν πριν από πενήντα έξι χρόνια και δεν έχουν χάσει τίποτα από την τραγική τους επικαιρότητα.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το (νεανικό) αυτό κείμενο του Κώστα Αξελού είναι και το πρώτο που εκδίδεται αυτοτελώς, μετά το θάνατό του στις 4 Φεβρουαρίου 2010.
Είδατε πρόσφατα
-
Η ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Περισσότερα -
ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗΣ ΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ
Περισσότερα -
ΕΛΛΗΝΙΚΟ OFFICE EXCEL 2007 ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ
Περισσότερα -
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΙΜΠΟΙ
Περισσότερα -
Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ
Περισσότερα -
Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΙΛΙΕΤΙΑ
Περισσότερα -
Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ
Περισσότερα -
Η ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΚΗ
Περισσότερα -
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗΣ
Περισσότερα -
ΤΡΙΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


