Η ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ 108117984

Εξαντλημένο
ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΚΡΙΤΙΚΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ
Τι κάνει κάποιον να αφιερώσει τη ζωή του στο φαγητό και τη γαστρονομία;
Από την μεταπολεμική Ελλάδα στο Λονδίνο της δεκαετίας του '60, από τα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης στο αριστοκρατικό εγγλέζικο boarding school, στο Παρίσι, κι από κει στο Νιού Τζέρσευ, στο Ισραήλ, πίσω στην Αθήνα στο Αμερικάνικο Κολλέγιο, στη Γλασκώβη, και μετά στην ακαδημαϊκή ζωή του Κέιμπριτζ παρακολουθούμε τον Αλβέρτο Αρούχ να μεγαλώνει, να σπουδάζει, να επαναστατεί, να ερωτεύεται, να γίνεται πατέρας, να ξαναερωτεύεται, να γίνεται καθηγητής Οικονομικών. Σε κάθε πόλη και χωριό, από φοιτητής ακόμη, αναζητά και ανακαλύπτει την τοπική κουζίνα, μαγειρεύει, πειραματίζεται και καταγράφει τη γεύση, την αίσθηση που αφήνει κάθε ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.
Μια γεμάτη ζωή μέσα από γευστικές μνήμες και μυρωδιές. που καθόρισαν την προσωπικότητα του συγγραφέα. Κι εκείνος με τη σειρά του, ως Επίκουρος, μέσα από την αρθρογραφία του, αλλά και την επαφή του με τα εστιατόρια, τους νέους μάγειρες, τους παραγωγούς, διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό αυτό που σήμερα λέγεται Νέα Ελληνική Κουζίνα.

Είδατε πρόσφατα
-
Η ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |