Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ 108162502
Παράδοση σε 4-6 μέρες
ΕΞΕΛΙΞΗ, ΚΩΜΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΚΗΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ - ΜΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια εκτενή μελέτη ποικίλων όψεων της θεατρικής ενδυμασίας. Κύριο θέμα του είναι η ιστορική εξέλιξη της αμφίεσης των κωμικών υποκριτών από τον 5ο έως τον 3ο αιώνα π.Χ., καθώς και η λειτουργία της ενδυμασίας στη σκηνική παρουσίαση των τυπικών χαρακτήρων της αρχαίας κωμωδίας.
Στο πρώτο μέρος αναλύονται η μεταμφίεση και ο ρόλος της στη δημιουργία ενός «θεάτρου μέσα στο θέατρο». Στο δεύτερο μέρος η έρευνα εστιάζεται στη διαχρονική σκηνική εμφάνιση κωμικών τύπων, όπως των διανοουμένων, του αγροίκου, του καυχησιάρη στρατιώτη, του βαρβάρου κ.ά., προκειμένου να αναδειχθούν πιθανές μεταβολές στο είδος των ενδυμάτων ή προσωπείων.
Το σκηνικό «λεξιλόγιο» των ποιητών για κάθε κωμικό χαρακτήρα ερευνάται μέσα από έργα του Αριστοφάνη, του Μενάνδρου και άλλων ποιητών, καθώς και από ένα ευρύ αρχαιολογικό υλικό που περιλαμβάνει αγγειογραφίες, πήλινα ειδώλια και ψηφιδωτά. Το βιβλίο διανθίζεται με εικονογραφικό υλικό από παραστάσεις κωμωδιών που διευκολύνουν την πρόσληψη του αναγνώστη.
| Εκδότης : | ΓΡΗΓΟΡΗ |
| Σελίδες : | 542 |
| ISBN : | 978-960-612-274-3 |
| Σχήμα : | 17Χ24 |
| Μήνας έκδοσης : | Ιανουάριος |
| Έτος έκδοσης : | 2020 |
Είδατε πρόσφατα
-
Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ
Περισσότερα -
ΣΕΤ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑ KENTIA FIESTA 19
Περισσότερα -
ΚΟΥΒΕΡΛΙ ΜΟΝΟ STAY IN ALTO 27 ΜΩΒ
Περισσότερα -
Η ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΕΙΣ ΤΟΝ ΣΙ...
Περισσότερα -
ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ
Περισσότερα -
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΤΟΜΟΣ Β
Περισσότερα -
ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΡΕ NAPOLI 02- ΚΙΤΡΙΝΟ
Περισσότερα -
Η ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ Ι
Περισσότερα -
ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Περισσότερα -
NEF NEF ΠΙΚΕ ΜΠΟΥΡΝΟΥΖΙ ORGANIC IVORY (M)
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


