ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΕΛΛΑΣ 108035606
Εξαντλημένο
Στην προσπάθειά μας να κάνουμε κοινωνούς της γνώσης τους αναγνώστες μας σε πεδία που ξεφεύγουν από την καθιερωμένη αποτίμηση των πραγμάτων, αλλά ενέχουν πειστικότατη επιχειρηματολογία, προβαίνουμε στην παρούσα έκδοση που εισάγει "δαιμόνια καινά" στην σχέση του Ελληνικού Πολιτισμού με τον αντίστοιχο πολιτισμό των Ανατολικών λαών στα αρχέγονα χρόνια.
Οι Ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις μαρτυρούνται από την εποχή του Μινωικού πολιτισμού και αργότερα γίνονται πιο συγκεκριμένες με τη δημιουργία αποικιών, όπως η Ναύκρατη και η Κυρήνη. Όμως πολλά στοιχεία δημιουργούν βάσιμη την υποψία ότι η παρουσία των Ελλήνων στην Αίγυπτο και την ευρύτερη περιοχή χρονολογείται πολύ παλαιότερα. Αυτά τα στοιχεία καταθέτει στο παρόν πόνημα ο συγγραφέας που έχει σπουδαία διαδρομή στην γλωσσολογική, αρχαιολογική και ιστορική έρευνα.
Απομένει στους αναγνώστες να εκτιμήσουν τη ρήξη με την μη ιστορημένη εποχή του κόσμου και στην επιστημονική έρευνα να αναζητήσει και άλλη τεκμηρίωση για την αλήθεια των γραφομένων.
Γεγονός παραμένει ότι όλο και πληθαίνουν οι φωνές της αμφισβήτησης πολλών ερευνητών πάνω στην κρατούσα άποψη για πολλά ιστορικά δόγματα. Κάτω από την πίεση πολλών νέων αρχαιολογικών ανακαλύψεων χρειάζεται αναθεώρηση της ιστορίας μας και εκμετάλλευση των νέων ευρημάτων που δίνουν, αν όχι άλλη, τουλάχιστον διαφορετική διάσταση στις μέχρι τώρα καθιερωμένες απόψεις για την διαδρομή των λαών στην ιστορία τους.
| Εκδότης : | ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ |
| Σελίδες : | 186 |
| ISBN : | 960-316-229-9 |
| Σχήμα : | 14x20 |
| Έτος έκδοσης : | 2004 |
Είδατε πρόσφατα
-
ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΕΛΛΑΣ
Περισσότερα -
Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Περισσότερα -
Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΤΡΟΥΘΥ ΜΕΡΟΣ Ι
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


