ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 108065857
Παράδοση σε 2-3 μέρες
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ-ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ
Εάν ο 20ος αιώνας προσδιορίστηκε από την αναγνώριση του δικαιώματος κάθε παιδιού να εκπαιδεύεται, ο 21ος αιώνας θα σηματοδοτηθεί από τη δόμηση του ''Σχολείου για Όλους''. Σε ένα τέτοιο σχολείο, -στο Σχολείο για Όλους-, εκπαιδεύονται από κοινού, ανεξαρτήτως της όποιας νοητικής, σωματικής, ψυχικής, γλωσσικής ή άλλης κατάστασής τους, όλα τα παιδιά της γειτονιάς, όπως παραδείγματος χάριν τυπικώς αναπτυσσόμενα παιδιά, παιδιά με αναπηρία, παιδιά των φαναριών, αλλοδαπά παιδιά, τσιγγανόπουλα, χαρισματικά παιδιά, κ.ά., ώστε να αποκτήσουν ικανότητες και να αναπτύξουν δεσμούς που θα τους επιτρέψουν αργότερα, ως ενήλικοι πολίτες, να συνεργάζονται στο παιχνίδι της κοινωνικής διαπραγμάτευσης.
Με δεδομένο ότι η υλοποίηση κάθε εκπαιδευτικής πρότασης προϋποθέτει τη συναίνεση του εκπαιδευτικού, στόχος της παρούσας ερευνητικής προσπάθειας είναι να παρουσιάσει τις απόψεις εκπαιδευτικών της χώρας μας αναφορικά με τη συνεκπαίδευση. Επιπρόσθετα, υιοθετώντας τη θέση ότι κάθε θεωρητική ή ερευνητική εργασία οφείλει να καταλήγει σε εφαρμόσιμες προτάσεις, αναλύονται με βάση συγκεκριμένες ενότητες από τα νέα σχολικά εγχειρίδια του δημοτικού σχολείου, σχέδια διδασκαλίας για τάξεις συνεκπαίδευσης μαθητών με και δίχως αναπηρία.
Ειδικότερα, η εργασία αυτή διαρθρώνεται σε τρία μέρη: Στο Πρώτο Μέρος -το θεωρητικό πλαίσιο- παρουσιάζεται μια ιστορική ανασκόπηση του θεσμού της ένταξης-συνεκπαίδευσης στη χώρα μας, προσδιορίζονται οι έννοιες ''αναπηρία'' και ''συνεκπαίδευση'', επισημαίνεται η αναγκαιότητα αποτύπωσης των στάσεων των εκπαιδευτικών όσον αφορά στη συνεκπαίδευση και καταγράφονται συνοπτικά τα αποτελέσματα σχετικών ερευνών. Στο Δεύτερο Μέρος -το ερευνητικό πλαίσιο- προσδιορίζονται ο στόχος της έρευνας, το ερευνητικό εργαλείο καθώς και το δείγμα της έρευνας, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα και ακολουθεί σχολιασμός των ευρημάτων. Στο Τρίτο Μέρος -το πρακτικό πλαίσιο- περιγράφονται μοντέλα συνεκπαίδευσης και προτείνονται αναλυτικά σχέδια διδασκαλίας που μπορούν να εφαρμοστούν στο σημερινό ελληνικό σχολείο.
| Εκδότης : | GUTENBERG |
| Σελίδες : | 479 |
| ISBN : | 978-960-01-1195-8 |
| Σχήμα : | 14Χ21 |
| Μήνας έκδοσης : | Ιανουάριος |
| Έτος έκδοσης : | 2008 |
Είδατε πρόσφατα
-
ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Περισσότερα -
T-SHIRT ONEILL NEOS ΑΝΘΡΑΚΙ (M)
Περισσότερα -
ΟΛΟΣΩΜΟ ΜΑΓΙΟ TRIUMPH TROPICAL ELEGANCE OPD Μ...
Περισσότερα -
ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΜΟΣ ΙΑ 1972 -1974
Περισσότερα -
ΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ EROICA
Περισσότερα -
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΤΟΝ ΛΕΠΡΟ
Περισσότερα -
ΚΟΥΒΕΡΤΑ ΠΙΚΕ ΜΟΝΗ NEF-NEF GOLF GREY (160Χ240...
Περισσότερα -
ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ ROBERTO CAVALLI
Περισσότερα -
ΜΠΟΥΣΤΑΚΙ SLOGGI DOUBLE COMFORT TOP ΠΟΥΔΡΑ (3...
Περισσότερα -
ΦΑΝΕΛΑΚΙ SLOGGI HAPPY COTTON TANK ΜΠΕΖ
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


