ΒΛΑΣΤΗ ΝΑΜΑΤΑ 108160199
Παράδοση σε 2-3 μέρες
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ
Η παρούσα μελέτη - έρευνα είναι αποτέλεσμα εικοσάχρο¬νης και πλέον αναζήτησης για ένα θέμα που στις μέρες μας και μέσα στη δίνη της παγκοσμιοποίησης φαίνεται να μην έχει καμία απολύτως πρακτική σημασία.
Πολύ απλά, απο¬σκοπεί να δείξει, πώς μια κοινωνία δύο αδελφών χωριών, της Βλάστης και των Ναμάτων, εξαιτίας των εθνικιστικών εξάρσεων και των κοινωνικών διαφοροποιήσεων και τάξεων, έφτασε στις μέρες μας να αντιμετωπίζει κρίση ταυτότητας και να διατηρεί μια εντελώς ακατανόητη εικόνα για τους τρίτους σχετικά με το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι δύο αυτές κοινότητες υπήρξαν βλαχόφωνες και οι κάτοικοί τους είναι Έλληνες βλαχικής καταγωγής.
Το θέμα της μελέτης δεν εί¬ναι επί του παρόντος τι είναι οι Βλάχοι, όπως πολύ σωστά γράφει ο Αστ. Κουκούδης, αλλά το ποιοί είναι οι Βλάχοι. Το τι είναι το έδειξαν και το δείχνουν σε όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως στη μητρόπολή τους, την Ελλάδα, ως αναπό¬σπαστο κομμάτι της. Εντελώς ενδεικτικά αναφέρουμε τα ονόματα Ζάππας, Τοσίτσας, Στουρνάρας, Δούμπας.
Έχει λοιπόν χαρακτήρα “ενωτικό” και αποσκοπεί στην εξήγηση και ουτοπικά ίσως στην εξάλειψη μίας άσκοπης, στις μέρες μας, διχόνοιας, που ταλανίζει πολλά χρόνια την κοινωνία των δύο χωριών.
| Εκδότης : | ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ |
| Σελίδες : | 256 |
| ISBN : | 978-960-579-106-3 |
| Σχήμα : | 17Χ24 |
| Μήνας έκδοσης : | Οκτώβριος |
| Έτος έκδοσης : | 2019 |
Είδατε πρόσφατα
-
ΒΛΑΣΤΗ ΝΑΜΑΤΑ
Περισσότερα -
MINDLAND
Περισσότερα -
Ο ΧΡΥΣΟΣ ΚΛΩΝΟΣ ΤΟΜΟΣ Ε
Περισσότερα -
ENGLISH CODE 2 PUPILS BOOK
Περισσότερα -
ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ
Περισσότερα -
ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ;
Περισσότερα -
Ο ΚΟΡΣΕΣ
Περισσότερα -
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΨΕΥΤΕΣ
Περισσότερα -
JOKER
Περισσότερα -
ΜΑΓΚΑΣ
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


