ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΜΟΣ Α 108061218
Παράδοση σε 4-6 μέρες
Στη μελέτη αυτή αναλύεται το έργο των κυριότερων εκπροσώπων της ελληνικής λυρικής ποίησης του 7ου και του 6ου αιώνα π.Χ. (Αλκμάν, Στησίχορος, Αλκαίος, Σαπφώ, Ίβυκος, Ανακρέων, Σιμωνίδης). Το βιβλίο είναι κλασικό για το είδος των προβλημάτων που θέτει και για τη μεθοδολογία που εφαρμόζει ο συγγραφέας του: για κάθε ποιητή συνεξετάζεται η παραγωγική δραστηριότητα και το ευρύτερο ιστορικό της πλαίσιο, ο ιδεολογικός χώρος και η ποιητική τεχνική.
Για κάθε απόσπασμα εξασφαλίζεται μια θέση μέσα στο πλέγμα το οποίο συνθέτουν παλαιά και νέα ευρήματα και αρχαίες μαρτυρίες. Το σύνολο διαβάζεται όχι μόνο ως «συνεχές υπόμνημα» στο έργο των ποιητών, αλλά και ως κείμενο αυθυπόστατο, με δική του ενότητα. Έτσι, η συνθετική αυτή μελέτη, μολονότι απευθύνεται κυρίως στον φιλόλογο, τον φοιτητή και τον λόγιο, αποδεικνύεται χρήσιμη και για ένα ευρύτερο κοινό που ενδιαφέρεται για το μοναδικό αυτό κεφάλαιο της ιστορίας της λογοτεχνίας μας.
Εξάλλου, χάρη στα άφθονα ποιητικά αποσπάσματα που παρατίθενται εδώ μεταφρασμένα, το έργο προσφέρεται και για αναγνώστες με στοιχειώδεις μόνο γνώσεις της αρχαίας ελληνικής γλώσσας.
| Εκδότης : | ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ-ΜΙΕΤ |
| Μετάφραση : | ΚΑΖΑΖΗΣ Ι.Ν. |
| Σελίδες : | 407 |
| ISBN : | 960-250-146-4 |
| Σχήμα : | 14Χ21 |
| Σειρά : | ΚΛΑΣΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ |
| Έτος έκδοσης : | 1997 |
Είδατε πρόσφατα
-
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΜΟΣ Α
Περισσότερα -
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΚΑΤ...
Περισσότερα -
ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Περισσότερα -
ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΙΕΔΡΑ ΚΑΘΙΣΑ ΚΙ ΕΚΛΑΨ...
Περισσότερα -
LETTERATURA ITALIANA PER STRANIERI (+ AUDIO C...
Περισσότερα -
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ 30000 ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΟΣ
Περισσότερα -
ΚΙ ΗΘΕΛΕ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΥ ΦΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ
Περισσότερα -
ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΝΕΡΟ - Ο ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗΣ...
Περισσότερα -
ΦΑΣΙΣΜΟΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ
Περισσότερα -
Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΙΟ ΑΣΤΕΙΩΝ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ Π...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


