ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΟΙΝΟΥ GARDINA ΑΠΟ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ 500 ML 142012797

Παράδοση σε 4-6 μέρες

Διαυγές, με καθαρό διακριτικό άρωμα βοτάνων και λουλουδιών (δεντρολίβανο και αγιόκλιμα) μαζί με νότες καφέ και σοκολάτας. Εχει απαλή γεύση έντονης συμπύκνωσης και επίγευση μεγάλης διάρκειας. Μεζέδες από όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Εναλλακτικά, σιροπιαστά γλυκά όπως μπακλαβά και καρυδόπιτα. Ολοκληρώνει εντυπωσιακά ένα πλούσιο γεύμα.
Η διαδικασία της παραγωγής ξεκινά με τη ζύμωση των σταφυλιών η οποία λαμβάνει χώρα σε ανοξείδωτες δεξαμενές με αυτόχθονες ζύμες. Στη συνέχεια ο σταφυλοπολτός παραμένει σε ψυχώμενες δεξαμένες, σε θερμοκρασία 8°C, και σε αδρανή ατμόσφαιρα αζώτου, για 6 μήνες. Μετά το πέρας των έξι μηνών ο ζυμωμένος σταφυλοπολτός οδηγείται στο πιεστήριο και ο οίνος που προκύπτει αποστάζεται σε χάλκινους άμβυκες με κλασματική στήλη, όπου διαχωρίζονται τα κλάσματα της κεφαλής της καρδιάς και των ουρών. Στη συνέχεια, το απόσταγμα αραιώνεται με υπερκαθαρό νερό από αντίστροφη ώσμωση ώστε να είναι απαλλαγμένο από χλώριο, άλατα και βαρέα μέταλλα. Το υπερκαθαρό νερό επιτρέπει στα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά να αναδείξουν όλο το φάσμα και την έντασή τους. Τέλος, παραμένει σε ανοξείδωτες δεξαμενές για άλλους έξι μήνες με ελεγχόμενη παρουσία οξυγόνου προκειμένου να αποκτήσει πιο στρογγυλή γεύση και να αναπτύξει το αρωματικό του δυναμικό.
Το Κατώγι Ερυθρό, από τα τέλη της δεκαετίας του 1950 και μετά, έγινε το πρώτο ελληνικό κρασί που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως super premium – ένα κρασί σε τιμές που τότε έμοιαζαν αστρονομικές και που όμως ο απλός καταναλωτής έπρεπε να πάει στο Μέτσοβο, στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια ή στον Βασιλόπουλο του Ψυχικού για να προμηθευτεί μία ή δύο φιάλες. Τις επόμενες δεκαετίες.το όραμα του Αβέρωφ εξελίχθηκε, ωρίμασε, η σειρά κρασιών της Κατώγι αναπτύχθηκε, αγκάλιασε τις προτιμήσεις των καταναλωτών και το δυναμικό των αμπελώνων του Μετσόβου, αλλά και της Νάουσας και της Πελοποννήσου. Αν και φτιαγμένη σε μεγάλα υψόμετρα, η Κατώγι Αβέρωφ Α.Ε μας χαρίζει μια γκάμα που πατά στο έδαφος όσο λίγες.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Διαυγές, με καθαρό διακριτικό άρωμα βοτάνων και λουλουδιών (δεντρολίβανο και αγιόκλιμα) μαζί με νότες καφέ και σοκολάτας. Εχει απαλή γεύση έντονης συμπύκνωσης και επίγευση μεγάλης διάρκειας. |
Ποικιλίες : | Γκουντάμπα (ερυθρή), Ντόπιο Πρώιμο Μετσόβου (ερυθρή), Βλαχαβόνα (κλωνός Ντεμπίνας) και Πυκνοάσσα |
% αλκοόλ : | 40% |
Μέγεθος φιάλης : | 500ml |
Συνοδεύει : | Μεζέδες από όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Εναλλακτικά, σιροπιαστά γλυκά όπως μπακλαβά και καρυδόπιτα. Ολοκληρώνει εντυπωσιακά ένα πλούσιο γεύμα. |
Παραγωγός : | Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ, Μέτσοβο, Ήπειρος |

Είδατε πρόσφατα
-
ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΟΙΝΟΥ GARDINA ΑΠΟ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |