ΑΝΑΦΗ 108180464

Παράδοση σε 2-3 μέρες

ΕΝΑΣ ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ
Η Ανάφη ξεκίνησε να είναι τόπος εξορίας την εποχή της στρατιωτική δικτατορία του Θ. Πάγκαλου. Σε αυτό το άγνωστο μέχρι τότε νησί μαρτύρησαν πολλά μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, αλλά και απλοί αγωνιστές του λαού.
Η μακροχρόνια απομόνωση, ο πόλεμος νεύρων, οι στερήσεις, που έφταναν ακόμα και στην παρακράτηση της αλληλογραφίας και του επιδόματος, δεν μπόρεσαν να λυγίσουν τους πολιτικούς εξόριστους στον ξερόβραχο της Ανάφης. Αντίθετα, τους ατσάλωσαν και τους οδήγησαν σε ποιοτικό άλμα στη διαμόρφωση του κομματικού και αγωνιστικού χαρακτήρα τους.
Στις σελίδες του βιβλίου που κρατάει ο αναγνώστης στα χέρια του, ο Νίκος Τζαμαλούκας, μέσα από τις αναμνήσεις του για τα χρόνια που πέρασε εξόριστος στην Ανάφη, μας μεταφέρει τα βάσανα, τις αγωνίες, αλλά και τη θέληση των εξόριστων να αντισταθούν και να βγουν νικητές ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, όπως ήταν η δοκιμασία της πείνας του 1941.

Εκδότης : | ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ |
Σελίδες : | 176 |
ISBN : | 978-960-451-411-3 |
Σχήμα : | 14Χ20,5 |
Μήνας έκδοσης : | Μάιος |
Έτος έκδοσης : | 2022 |

Είδατε πρόσφατα
-
ΑΝΑΦΗ
Περισσότερα -
G.SKILL F3-2400C10Q-16GTX 16GB (4X4GB) DDR3 P...
Περισσότερα -
ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ NOXZEMA TOTAL PROTECT FRESH TOUCH...
Περισσότερα -
PLUSTEK MOBILEOFFICE AD450
Περισσότερα -
ΜΗΧΑΝΗ ΚΟΠΗΣ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ - ΤΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΨΩΜΙΟΥ C...
Περισσότερα -
ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΖΟΜΕΝΗ ΣΚΟΥΠΑ ΧΕΙΡΟΣ AEG CX8-50EB 2...
Περισσότερα -
ΜΠΛΟΥΖΑ NIKE RUNNING TOP ΜΠΛΕ
Περισσότερα -
T-SHIRT NAME IT 13214372 NKMVAGNO ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΡΑ...
Περισσότερα -
MUSTEK MP72 VIEWFUN PORTABLE DVD PLAYER
Περισσότερα -
ΦΟΡΕΜΑ DESIGUAL KARLIE MIDI KOKKINO
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |