ΚΡΑΣΙ ALTA NAOUSSA ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ 2024 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML 142013445
Εξαντλημένο
Το Alta Νάουσα του Οινοποιείου Θυμιόπουλου είναι ένας εξαιρετικός, φινετσάτος ερυθρός ξηρός οίνος από 100% Ξινόμαυρο.
Το χρώμα του είναι μέτριο γκρενά. Στη μύτη ‘φωνάζει’ Ξινόμαυρο, με αρώματα κερασιού και φράουλας, λουλουδιών, τομάτας αλλά και γήινες νότες που θυμίζουν μανιτάρι. Στο στόμα είναι ζωηρό και φρουτώδες, με ευγενικές τανίνες, μέτριο σώμα και ευχάριστη επίγευση.
Στους 100% βιολογικούς αμπελώνες 200 στρεμμάτων της οικογένειας Θυμιόπουλου στη ζώνη της Νάουσας ο κ.Θυμιόπουλος εφαρμόζει βιοδυναμικές μεθόδους καλλιέργειας αφήνοντας τα αμπέλια να προσαρμοστούν μόνα τους στο περιβάλλον. Η ενασχόληση του Απόστολου Θυμιόπουλου με το κρασί βέβαια δεν ήταν τυχαία, καθώς ο πατέρας και ο παππούς του ήταν αμπελοκαλλιεργητές. Ωστόσο, για πρώτη φορά η οικογένεια Θυμιόπουλου έβγαλε κρασί όταν ο Απόστολος φοιτητής ακόμη της σχολής οινολογίας, αποφασίζει με το μικρότερο αδερφό του Θόδωρο, φοιτητή φυτικής παραγωγής, να ασχοληθούν με την παραγωγή κρασιού και μάλιστα αποκλειστικά με την ποικιλία Ξινόμαυρο.
| Ποικιλίες : | 100% Ξινόμαυρο |
| Γλυκύτητα : | Ξηρό |
| Τύπος κρασιού : | Ερυθρό |
| % αλκοόλ : | 12,5 |
| Συνοδεύει : | Ζυμαρικά και λαδερά, κρεατικά και ψητά, τυριά, αλλαντικά. |
| Φύλαξη - Παλαίωση : | Ζύμωση με γηγενείς ζύμες για 1 έως 3 μήνες. Βαρέλι: 8 μήνες σε γαλλικές δρύινες δεξαμενές. |
| Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 14-16°C |
| Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
| Οινοποίηση : | Εκχύλιση για 18 ημέρες με 20% ολόκληρα τσαμπιά. |
| Αμπελώνες : | Οι αμπελώνες βρίσκονται γύρω από το χωριό της Φυτειάς, σε υψόμετρο 450-650 μ. Είναι πιστοποιημένοι βιολογικοί, άνυδροι και 26 ετών σε ηλικία. Εδάφη ελαφριάς σύστασης, πετρώδη, με βάση τον σχιστόλιθο και τον γρανίτη. |
Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ALTA NAOUSSA ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ 2024...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ BLANC DES COTEAUX AMPHORA ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΘΥΜ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΑΤΜΑ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ 2025 ΛΕΥΚΟ 7...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |



