ΚΡΑΣΙ ROZ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ PETRAKOPOULOS WINES 2024 ΡΟΖΕ 750 ML 142012993

Παράδοση σε 4-6 μέρες

Το Ροζ αποτελεί την πιο σύγχρονη έκφραση ξηρής Μαυροδάφνης. Απαλό ροζ χρώμα με πορτοκαλί ανταύγειες , φρέσκος κόκκινος φρουτώδης χαρακτήρας με ορυκτότητα και παρόντα όλα τα τυπικά γήινα και βοτανικά στοιχεία της ποικιλίας.
Ο Νίκος Πετρακόπουλος για πολλούς είναι ο οραματιστής πίσω από αυτά τα ιδιαίτερα, γεμάτα χαρακτήρα, κρασιά. Για αυτούς που έχουν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά, να επισκεφτούν το οινοποιείο και, πάνω από όλα, τους συγκλονιστικούς αμπελώνες, θα καταλάβουν κάτι διαφορετικό. Ο Νίκος βλέπει τον εαυτό του ως συνεχιστή οικογενειακής παράδοσης αιώνων, και ίσως ως διευθυντή ορχήστρας, μιας και έχει δημιουργήσει μια υπέροχη ομάδα πίσω από αυτές τις σπάνιες ετικέτες. Αρκετές από τις ετικέτες που θα δείτε παρακάτω παράγονται σε μερικές εκατοντάδες φιάλες και μόνο στις χρονιές που το σταφύλι κρίνεται ικανοποιητικής ποιότητας. Όλες οι ετικέτες όμως είναι συναρπαστικές, μοναδικές εκφράσεις του εκπληκτικού τόπου της Κεφαλονιάς.

Βιολογικό/Βιοδυναμικό/Vegan : | Βιολογική καλλιέργεια |
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Το Ροζ αποτελεί την πιο σύγχρονη έκφραση ξηρής Μαυροδάφνης. Απαλό ροζ χρώμα με πορτοκαλί ανταύγειες , φρέσκος κόκκινος φρουτώδης χαρακτήρας με ορυκτότητα και παρόντα όλα τα τυπικά γήινα και βοτανικά στοιχεία της ποικιλίας. |
Ποικιλίες : | Μαυροδάφνη |
Τύπος κρασιού : | Οίνος ροζέ ξηρός, ΠΓΕ ΠΛΑΓΙΕΣ ΑΙΝΟΥ |
% αλκοόλ : | 13 |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Παραγωγός : | Petrakopoulos Wines |
Περιοχή : | Κεφαλονιά |
Σοδειά : | 2024 |
Α΅πελώνες : | Aπό δύο υπέροχες περιοχές (Αγκώνας και Χιονάτα) και αμπελώνες μέσης ηλικίας 15 ετών. Το αυστηρό τους κλάδεμα και η μη αρδευόμενη καλλιέργειά τους ισορροπούν την καλή γονιμότητα της ηλικίας με αποτέλεσμα την πολύ καλή συμπύκνωση των συστατικών στο σταφύλι. Το υψόμετρο είναι στα 350m και τα εδάφη αργιλοαμμώδη και αργιλοχουμικά. Η καλλιέργεια των αμπελιών είναι ξηρική και πραγματοποιείται με μεγάλη φροντίδα και ήπια χειρωνακτικά μέσα. |
Οινοποίηση : | Τα σταφύλια συλλέγονται με το χέρι, σε μικρά τελάρα τις πρώτες πρωινές ή απογευματινές ώρες και μεταφέρονται στο οινοποιείο με φορτηγό μας για να αποφευχθούν φθορές και οξειδώσεις. Πριν την επεξεργασία τους τα σταφύλια ψύχονται σε θάλαμο για να διατηρηθεί καλύτερα το φρούτο. Η επεξεργασία ξεκινάει με αυστηρή διαλογή, απομακρύνοντας τα μη υγιή σταφύλια. Οινοποιείται μόνο ο μούστος φυσικής ροής, με ουδέτερες επιλεγμένες ζύμες, ήπιες μεθόδους και όσο πιο φιλικά και φυσικά, για να μπορέσει να εκφραστεί η ποικιλία και το terroir. Πραγματοποιούνται τεχνικές λευκής οινοποίησης για να αποφευχθεί η εκχύλιση ταννινών και χρωστικών. Ζυμώνεται σε δεξαμενές μικρού όγκου (1-2tn) χωρίς τεχνητά πρόσθετα βελτίωσης και διαύγασης. Ο φρέσκος οίνος ωριμάζει και σταθεροποιείται με 6μηνη παραμονή με τις οινολάσπες και εμφιαλώνεται αφιλτράριστος για την καλύτερη διατήρηση του χαρακτήρα του. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ROZ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ PETRAKOPOULOS WINES 2024...
Περισσότερα -
RAM CORSAIR CMSX32GX4M2A3000C18 VENGEANCE 32G...
Περισσότερα -
ACER GATEWAY NV-79C52U BLUE
Περισσότερα -
GIGASET AS690IP CORDLESS VOIP PHONE BLACK
Περισσότερα -
AMD PHENOM II X4 940 3.0GHZ QUAD-CORE BLACK B...
Περισσότερα -
ΚΟΚΚΑΛΟ MEDIUM DONUT BRAVO ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΤΥΡΙ 15-...
Περισσότερα -
ASROCK 960GC-GS FX RETAIL
Περισσότερα -
LIFEVIEW ISCANNER SCANNER FOR IPAD BLACK
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ HENSCHKE TAPPA PASS 2013 ΕΡΥΘΡΟ 750ML
Περισσότερα -
DEFU-BIO ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ Μ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |