ΚΡΑΣΙ ROBOLA CLASSIC PETRAKOPOULOS WINES 2022 ΛΕΥΚΟΣ 750 ML 142012788

Παράδοση σε 4-6 μέρες

Από το πάντρεμα των καλύτερων περιοχών της Ρομπόλας και από τις απότομες, ημιορεινές, ασβεστολιθικές πλαγιές. Οι επιλεγμένοι αμπελώνες μας καλλιεργούνται ξερικά με ήπια χειρωνακτικά μέσα. Ανθη από λευκόσαρκα φρούτα της ποικιλίας συναντούν τα αγριοβότανα και την ορυκτότητα της περιοχής, δίνοντας μία τυπική Ρομπόλα εξαιρετικής φινέτσας.
Η Ρομπόλα δικαίως αναφέρεται ως η κοντέσα του Ιονίου. Την έφεραν στην Κεφαλονιά οι Βενετοί περι το 1500μΧ. Είναι ποικιλία ντελικάτη και πολύ ευοξείδωτη, ευαίσθητη σε ασθένειες και αρκετά ιδιόρρυθμη στην καλλιέργειά της, ενώ απαιτεί συνεχή εγρήγορση και λεπτούς χειρισμούς και κατά την οινοποίησή της. Αποτελεί από χρόνια τη βασικότερη ποικιλία της Κεφαλονιάς, με τη ζώνη ΠΟΠ να βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, στους πρόποδες της οροσειράς του Αίνου και σε υψόμετρο 500-800μ. Στις ημιορεινές περιοχές της ζώνης και σε πλαγιές με πετρώδη, ασβεστολιθικά εδάφη και μεγάλες κλίσεις, η Ρομπόλα αναπτύσσει καλύτερα από οπουδήποτε αλλού τον ευγενή της χαρακτήρα. Μέσα στη ζώνη της Ρομπόλας υπάρχουν μερικά ιδανικά αμπελοτόπια, όπως και ορισμένες τοποθεσίες των περιοχών Φαγιάς και Λακομάτια, όπου η σύνθεση του πετρώδους εδάφους τους, η κλίση τους, το υψόμετρο και ο προσανατολισμός του αμπελώνα τους δημιουργούν ένα σπάνιο μικροκλίμα με βέλτιστες συνθήκες καλλιέργειας για την ποικιλία. Σε αυτές τις κακοτράχαλες και άγονες πλαγιές η καλλιέργεια της Ρομπόλας είναι κοπιαστική καθώς πραγματοποιείται αποκλειστικά χειρωνακτικά, ενώ οι εξαιρετικά χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις της δεν ξεπερνούν τα 400-500 kg κάνοντας την καλλιέργειά της ακόμα πιο δύσκολη. Σε αυτά τα σπάνια και χαρισματικά αμπελοτόπια και με σωστή φροντίδα, η κοντέσα μας αναπτύσσει τα μέγιστα του ποιοτικού δυναμικού της, μεταμορφώνεται σε ντίβα και μας ανταμείβει με την μοναδικά υπέροχη φινέτσα της.
Ο Νίκος Πετρακόπουλος για πολλούς είναι ο οραματιστής πίσω από αυτά τα ιδιαίτερα, γεμάτα χαρακτήρα, κρασιά. Για αυτούς που έχουν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά, να επισκεφτούν το οινοποιείο και, πάνω από όλα, τους συγκλονιστικούς αμπελώνες, θα καταλάβουν κάτι διαφορετικό. Ο Νίκος βλέπει τον εαυτό του ως συνεχιστή οικογενειακής παράδοσης αιώνων, και ίσως ως διευθυντή ορχήστρας, μιας και έχει δημιουργήσει μια υπέροχη ομάδα πίσω από αυτές τις σπάνιες ετικέτες. Αρκετές από τις ετικέτες που θα δείτε παρακάτω παράγονται σε μερικές εκατοντάδες φιάλες και μόνο στις χρονιές που το σταφύλι κρίνεται ικανοποιητικής ποιότητας. Όλες οι ετικέτες όμως είναι συναρπαστικές, μοναδικές εκφράσεις του εκπληκτικού τόπου της Κεφαλονιάς.

Βιολογικό/Βιοδυναμικό/Vegan : | Βιολογική καλλιέργεια |
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Ανθη από λευκόσαρκα φρούτα της ποικιλίας συναντούν τα αγριοβότανα και την ορυκτότητα της περιοχής, δίνοντας μία τυπική Ρομπόλα εξαιρετικής φινέτσας. |
Ποικιλίες : | Ρόμπολα |
Τύπος κρασιού : | Οίνος Λευκός, ΠΟΠ ΡΟΜΠΟΛΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ |
% αλκοόλ : | 13 |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Παραγωγός : | Petrakopoulos Wines |
Περιοχή : | Κεφαλονιά |
Σοδειά : | 2022 |
Α΅πελώνες : | Αποτελεί από χρόνια τη βασικότερη ποικιλία της Κεφαλονιάς, με τη ζώνη ΠΟΠ να βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, στους πρόποδες της οροσειράς του Αίνου και σε υψόμετρο 500 800μ. Στις ημιορεινές περιοχές της ζώνης και σε πλαγιές με πετρώδη, ασβεστολιθικά εδάφη και μεγάλες κλίσεις, η Ρομπόλα αναπτύσσει καλύτερα από οπουδήποτε αλλού τον ευγενή της χαρακτήρα. Μέσα στη ζώνη της Ρομπόλας υπάρχουν μερικά ιδανικά αμπελοτόπια, όπως και ορισμένες τοποθεσίες των περιοχών Φαγιάς και Λακομάτια, όπου η σύνθεση του πετρώδους εδάφους τους, η κλίση τους, το υψόμετρο και ο προσανατολισμός του αμπελώνα τους δημιουργούν ένα σπάνιο μικροκλίμα με βέλτιστες συνθήκες καλλιέργειας για την ποικιλία. Σε αυτές τις κακοτράχαλες και άγονες πλαγιές η καλλιέργεια της Ρομπόλας είναι κοπιαστική καθώς πραγματοποιείται αποκλειστικά χειρωνακτικά, ενώ οι εξαιρετικά χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις της δεν ξεπερνούν τα 400-500 kg κάνοντας την καλλιέργειά της ακόμα πιο δύσκολη. |
Οινοποίηση : | Τα σταφύλια συλλέγονται με το χέρι, σε μικρά τελάρα τις πρώτες πρωϊνές ή απογευματινές ώρες και μεταφέρονται στο οινοποιείο με φορτηγό ψυγείο για να αποφευχθούν φθορές και οξειδώσεις. Πριν την επεξεργασία τους τα σταφύλια ψύχονται σε θάλαμο για να διατηρηθεί καλύτερα το φρούτο. Η επεξεργασία ξεκινάει με αυστηρή διαλογή, απομακρύνοντας τα μη υγιή σταφύλια. Οινοποιείται μόνο ο μούστος φυσικής ροής, με ουδέτερες επιλεγμένες ζύμες, ήπιες μεθόδους και όσο πιο φιλικά και φυσικά, για να μπορέσει να εκφραστεί η ποικιλία και το terroir. Πραγματοποιείται κλασική λευκή οινοποίηση σε δεξαμενές μικρού όγκου (1-2 tn) χωρίς τεχνητά πρόσθετα βελτίωσης και διαύγασης. Ο φρέσκος οίνος ωριμάζει και σταθεροποιείται με 6μηνη παραμονή με τις οινολάσπες και εμφιαλώνεται αφιλτράριστος για την καλύτερη διατήρηση του χαρακτήρα του. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ROBOLA CLASSIC PETRAKOPOULOS WINES 2022...
Περισσότερα -
ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΟ ΝΕΡΟΥ SEACHEM GARLIC GUARD 100ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ROZ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ PETRAKOPOULOS WINES 2024...
Περισσότερα -
RAM CORSAIR CMSX32GX4M2A3000C18 VENGEANCE 32G...
Περισσότερα -
ACER GATEWAY NV-79C52U BLUE
Περισσότερα -
GIGASET AS690IP CORDLESS VOIP PHONE BLACK
Περισσότερα -
AMD PHENOM II X4 940 3.0GHZ QUAD-CORE BLACK B...
Περισσότερα -
ΚΟΚΚΑΛΟ MEDIUM DONUT BRAVO ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΤΥΡΙ 15-...
Περισσότερα -
ASROCK 960GC-GS FX RETAIL
Περισσότερα -
LIFEVIEW ISCANNER SCANNER FOR IPAD BLACK
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |