Ξέχασα το password
Εξέλιξη Παραγγελίας Περισσότερες Πληροφορίες
Εξέλιξη παραγγελίας
Συμπληρώστε τον κωδικό της παραγγελίας σας
Αναζήτηση
Πληροφορίες
Σύνδεση χρήστη
Εγγραφή χρήστη
Email
Κωδικός
Επιβεβαίωση
Όνομα
Επώνυμο
Εγγραφή
Υπενθύμιση κωδικού χρήστη
Αν θέλετε να αποσταλεί το password στο e-mail σας, καταχωρήστε το e-mail σας
Αποστολή
To top
Λευκά κρασιά
Ερυθρά κρασιά
Ροζέ κρασιά
Orange wines
Γλυκά κρασιά
Ελλάδα
Sauternes
Παγκόσμιος αμπελώνας
Σαμπάνιες-Prosecco-D Asti
Ποτήρια-Ανοιχτήρια-Αξεσουάρ
Coravin
Ουίσκι
Κονιάκ - Brandy
Ρούμι
Vodka
Gin
Τεκίλα - Mezcal
Τσίπουρο
Μπύρες
Liquers (Λικέρ)
Cream Liquers
Σιρόπια
Λοιπά Οινοπνευματώδη
Μινιατούρες
Δώρα - Καλάθια
Λευκά κρασιά ανά ποικιλία
Ερυθρά κρασιά ανά ποικιλία
Vegan/Bio
Σετ Ποτών / Κρασιών
Magnum φιάλες
Τελευταία φιάλη 50%

ΚΡΑΣΙ MUSCAT OF KEFALONIA PETRAKOPOULOS WINES 2022 ΦΥΣΙΚΩΣ ΓΛΥΚΥΣ ΛΕΥΚΟΣ 375 ML 142012785

Χωρίς αξιολογήσεις
Παράδοση σε 4-6 μέρες
ΚΡΑΣΙ MUSCAT OF KEFALONIA PETRAKOPOULOS WINES 2022 ΦΥΣΙΚΩΣ ΓΛΥΚΥΣ ΛΕΥΚΟΣ 375 ML
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ WISHLIST

Παράδοση σε 4-6 μέρες

 26.40 € 
Ελάχιστη 30 ημερών 26.40€ 
Προτεινόμενη λιανική 26.40 € 
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Προστέθηκε
Συνέχεια στο καλάθι >

ΚΡΑΣΙ MUSCAT OF KEFALONIA PETRAKOPOULOS WINES 2022 ΦΥΣΙΚΩΣ ΓΛΥΚΥΣ ΛΕΥΚΟΣ 375 ML
142012785
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ο επιδόρπιος αυτός οίνος είναι μια μοντέρνα έκφραση Γλυκού Μοσχάτου με αιθέρια γλύκα, καλά ισορροπημένη οξύτητα και μηδαμινή οξείδωση σε βαρέλι δίνοντας έμφαση στην ποικιλία και τo terroir.

Για το Μοσχάτο έχει επιλεγεί ένας εξαιρετικός αμπελώνας στην περιοχή Αγκώνα, η οποία ανήκει στις ποιοτικότερες της ζώνης ΠΟΠ του γλυκού Μοσχάτου Κεφαλληνίας. Βρίσκεται σε ημιορεινή πλαγιά και σε αργιλοαμμώδη εδάφη, τις λεγόμενες αμμούσες και καλλιεργείται σε διαμορφωμένες αναβαθμίσεις εδάφους, λόγω της μεγάλης κλίσης της περιοχής, τις πεζούλες. Η θαλασσινή αύρα που δέχεται εξαιτίας του προσανατολισμού και της θέσης του είναι ένα ποιοτικό στοιχείο του αμπελώνα που συμβάλλει στην καλύτερη έκφραση της ποικιλίας.

Ξεκινώντας από το αμπέλι με αυστηρά κλαδέματα, όψιμο τρύγο και αυστηρή διαλογή, χρησιμοποιούνται για το Μοσχάτο μονάχα τα απολύτως υγιή σταφύλια. Η περαιτέρω συμπύκνωση των σακχάρων επιτυγχάνεται με την σύντομη και έμμεση έκθεση των σταφυλιών στον ήλιο. Οινοποιείται μόνο ο μούστος φυσικής ροής και ήπιων πιέσεων, όσο πιο φυσικά γίνεται αφήνοντας το terroir να εκφράσει τη δική του προσωπικότητα. Δεν χρησιμοποιούνται διαυγαστικά και φίλτρα κατά τη διαδικασία αλλά και την εμφιάλωση ώστε να διατηρείται καλύτερα ο αυθεντικός χαρακτήρας του.

Ο Νίκος Πετρακόπουλος για πολλούς είναι ο οραματιστής πίσω από αυτά τα ιδιαίτερα, γεμάτα χαρακτήρα, κρασιά. Για αυτούς που έχουν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά, να επισκεφτούν το οινοποιείο και, πάνω από όλα, τους συγκλονιστικούς αμπελώνες, θα καταλάβουν κάτι διαφορετικό. Ο Νίκος βλέπει τον εαυτό του ως συνεχιστή οικογενειακής παράδοσης αιώνων, και ίσως ως διευθυντή ορχήστρας, μιας και έχει δημιουργήσει μια υπέροχη ομάδα πίσω από αυτές τις σπάνιες ετικέτες. Αρκετές από τις ετικέτες που θα δείτε παρακάτω παράγονται σε μερικές εκατοντάδες φιάλες και μόνο στις χρονιές που το σταφύλι κρίνεται ικανοποιητικής ποιότητας. Όλες οι ετικέτες όμως είναι συναρπαστικές, μοναδικές εκφράσεις του εκπληκτικού τόπου της Κεφαλονιάς.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ
Βιολογικό/Βιοδυναμικό/Vegan : Βιολογική καλλιέργεια 
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : Ο επιδόρπιος αυτός οίνος είναι μια μοντέρνα έκφραση Γλυκού Μοσχάτου με αιθέρια γλύκα, καλά ισορροπημένη οξύτητα και μηδαμινή οξείδωση σε βαρέλι δίνοντας έμφαση στην ποικιλία και τo terroir. 
Ποικιλίες : Μοσχάτο 
Τύπος κρασιού : Οίνος Λευκός, Γλυκύς, Π.Ο.Π. Μοσχάτο Κεφαλληνίας 
% αλκοόλ : 14 
Μέγεθος φιάλης : 375 ml 
Παραγωγός : Petrakopoulos Wines 
Περιοχή : Κεφαλονιά 
Σοδειά : 2022 
Α΅πελώνες : Για το Μοσχάτο έχει επιλεγεί ένας εξαιρετικός αμπελώνας στην περιοχή Αγκώνα, η οποία ανήκει στις ποιοτικότερες της ζώνης ΠΟΠ του γλυκού Μοσχάτου Κεφαλληνίας. Βρίσκεται σε ημιορεινή πλαγιά και σε αργιλοαμμώδη εδάφη, τις λεγόμενες αμμούσες και καλλιεργείται σε διαμορφωμένες αναβαθμίσεις εδάφους, λόγω της μεγάλης κλίσης της περιοχής, τις πεζούλες . Η θαλασσινή αύρα που δέχεται εξαιτίας του προσανατολισμού και της θέσης του είναι ένα ποιοτικό στοιχείο του αμπελώνα που συμβάλλει στην καλύτερη έκφραση της ποικιλίας. 
Οινοποίηση : Ξεκινώντας από το αμπέλι με αυστηρά κλαδέματα, όψιμο τρύγο και αυστηρή διαλογή, χρησιμοποιούνται για το Μοσχάτο μονάχα τα απολύτως υγιή σταφύλια. Η περαιτέρω συμπύκνωση των σακχάρων επιτυγχάνεται με την σύντομη και έμμεση έκθεση των σταφυλιών στον ήλιο. Οινοποιείται μόνο ο μούστος φυσικής ροής και ήπιων πιέσεων, όσο πιο φυσικά γίνεται αφήνοντας το terroir να εκφράσει τη δική του προσωπικότητα. Δεν χρησιμοποιούνται διαυγαστικά και φίλτρα κατά τη διαδικασία αλλά και την εμφιάλωση ώστε να διατηρείται καλύτερα ο αυθεντικός χαρακτήρας του. 
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΨΗΦΙΣΤΕ
Σύνολο Ψήφων: 0

Είδατε πρόσφατα

Το καλάθι σας είναι άδειο

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.

Πληροφορίες

Ρυθμίσεις

Απόρριψη

Αποδοχή

Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.

Αποθήκευση