Ξέχασα το password
Εξέλιξη Παραγγελίας Περισσότερες Πληροφορίες
Εξέλιξη παραγγελίας
Συμπληρώστε τον κωδικό της παραγγελίας σας
Αναζήτηση
Πληροφορίες
Σύνδεση χρήστη
Εγγραφή χρήστη
Email
Κωδικός
Επιβεβαίωση
Όνομα
Επώνυμο
Εγγραφή
Υπενθύμιση κωδικού χρήστη
Αν θέλετε να αποσταλεί το password στο e-mail σας, καταχωρήστε το e-mail σας
Αποστολή
To top
Λευκά κρασιά
Ερυθρά κρασιά
Μακεδονία
Πελοπόννησος
Λοιπές περιοχές Ελλάδας
Ιταλία
Γαλλία
Μπορντώ
Βουργουνδία
Παγκόσμιος αμπελώνας
Όλα τα ερυθρά κρασιά
Ροζέ κρασιά
Orange wines
Γλυκά κρασιά
Σαμπάνιες-Prosecco-D Asti
Ποτήρια-Ανοιχτήρια-Αξεσουάρ
Coravin
Ουίσκι
Κονιάκ - Brandy
Ρούμι
Vodka
Gin
Τεκίλα - Mezcal
Τσίπουρο
Μπύρες
Liquers (Λικέρ)
Cream Liquers
Σιρόπια
Λοιπά Οινοπνευματώδη
Μινιατούρες
Δώρα - Καλάθια
Λευκά κρασιά ανά ποικιλία
Ερυθρά κρασιά ανά ποικιλία
Vegan/Bio
Σετ Ποτών / Κρασιών
Magnum φιάλες
Τελευταία φιάλη 50%

ΚΡΑΣΙ ΠΑΠΠΟΥΣ ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΣΗ 2019 ΕΡΥΘΡΟ 750ML 142012645

Χωρίς αξιολογήσεις
Εξαντλημένο
ΚΡΑΣΙ ΠΑΠΠΟΥΣ ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΣΗ 2019 ΕΡΥΘΡΟ 750ML
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ WISHLIST

Εξαντλημένο

 Εξαντλημένο 
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ

ΚΡΑΣΙ ΠΑΠΠΟΥΣ ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΣΗ 2019 ΕΡΥΘΡΟ 750ML
142012645
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το "Παππούς" παράγεται από έναν πολύ παλιό αμπελώνα όπου είναι φυτεμένες όλες οι τοπικές ποικιλίες, λευκές και ερυθρές, ανακατεμένες. Το αμπέλι βρίσκεται σε υψόμετρο 250-300 μέτρα και σε εδάφη με κλίση, αργιλώδη και αμμοπηλώδη. Μεγάλα σε ηλικία αμπέλια με πολύ μικρή στρεμματική απόδοση λιγότερο από 200 κιλά ανά στρέμμα. Καμία επέμβαση στο αμπέλι οι μόνες εργασίες που πραγματοποιούνται είναι κλάδεμα, κούρεμα χόρτων και τρύγος.

Είναι το χαρακτηριστικό κρασί της περιοχής, όπως το δίδαξαν οι παππούδες της ιστορικής αμπελουργικής ζώνης της Γουμένισσας εξ ου και το όνομα. Η διαφορά εδώ είναι ότι η διαχείριση του αμπελιού γίνεται με βάση τις αρχές της βιοδυναμικής καλλιέργειας, έχει την σφραγίδα των αδερφών Τάτση που σημαίνει ό,τι είναι φτιαγμένα με αγάπη, πάθος, φροντίδα και υπομονή. Αποβοστρύχωση, κλασική ερυθρή αλκοολική ζύμωση με γηγενείς ζύμες και χωρίς προσθήκη οινολογικών υλικών (ένζυμα, πρωτεΐνες, κλπ) με ελεγχόμενη θερμοκρασία στην αλκοολική ζύμωση. Παραμονή με τα στέμφυλα 1 μήνα και έπειτα παραμονή σε 500ρι βαρέλι για 12 μήνες, δεν γίνεται σταθεροποίηση και κολάρισμα. Η εμφιάλωση γίνεται χωρίς φιλτράρισμα.

Τα αδέρφια Τάτση δε σταματούν λεπτό να παρατηρούν και να πειραματίζονται ακολουθώντας από το ξεκίνημα τους ένα διαφορετικό «μονοπάτι». Προερχόμενοι από αμπελουργική οικογένεια προσφύγων από την ανατολική Ρωμυλία, ανήκουν σε μια μικρή ομάδα οινοποιών που τη δεκαετία του 1990 άρχισαν να κάνουν κρασιά ήπιων παρεμβάσεων. Ήδη από το 1998 πιστοποίησαν βιολογικά τον αμπελώνα τους στη περιοχή της Γουμένισσας καιαπό το 2002 εφαρμόζουν αρχές βιοδυναμικής καλλιέργειας στα περίπου 140 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων.

Στο καινούριο τους οινοποιείο δεν έχει μπει ποτέ ίχνος από εμπορική ζύμη ή άλλα σκευάσματα, τα θειώδη είναι είδος προς εξαφάνιση, παρόλα αυτά στα κρασιά τους αρνούνται την ταμπέλα των φυσικών κρασιών λέγοντας ότι απλά παράγουν "αληθινά" κρασιά. Κρασιά που φέρουν τη δική τους αλήθεια...

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ
Βιολογικό/Βιοδυναμικό/Vegan : Βιολογικό/Βιοδυναμικό 
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : Λαμπερό ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη αρώματα από μικρά κόκκινα φρούτα (κεράσι, βατόμουρα, σμέουρα), ανθικότητα, μπαχάρια και νότες βελανιδιάς. Στόμα πλούσιο, πολύπλοκο με αρωματική ένταση, με καλή δομή και τανικότητα. 
Ποικιλίες :
  • Ερυθρές ποικιλίες: Ξινόμαυρο, Νεγκόσκα, Φωκιανό, Βάψα, Παμίδι, Σέφκα, Κόκκινο Ροζακί, Φαρτσάλο, Cinsault, Μαυρούδι
  • Λευκές ποικιλίες: Ροδίτης, Zουμιάτι, Tσαούσι, Ασπρο Γουμενίσσης, Μπαντίκι, Μομίνσκο, Σάσλα κ.α. 
  • Γλυκύτητα : Ξηρό 
    Τύπος κρασιού : Οίνος ερυθρός 
    Θερμοκρασία σερβιρίσματος : Σερβίρεται στους 16-18o
    Συνοδεύει : Κρέατα σχάρας, χοιρινό στο φούρνο, αρνί γιουβέτσι, μοσχάρι κοκκινιστό, παστίτσιο, χοιρινό με πράσα και κυδώνια σε κόκκινη σάλτσα, λουκάνικα, κρεατόπιτα με πράσο, αλλαντικά. 
    % αλκοόλ : 13% 
    Μέγεθος φιάλης : 750ml 
    Οινοποίηση : Ζυμώθηκε με γηγενείς ζύμες, μετά τη μηλογαλακτική ζύμωση παρέμεινε να ωριμάσει στο βαρέλι για 12 μήνες και στη συνέχεια εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο. 
    Παραγωγός : Κτήμα Τάτση 
    Περιοχή : Γουμένισσα 
    ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
    ΨΗΦΙΣΤΕ
    Σύνολο Ψήφων: 0

    Είδατε πρόσφατα

    Το καλάθι σας είναι άδειο

    Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.

    Πληροφορίες

    Ρυθμίσεις

    Απόρριψη

    Αποδοχή

    Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
    Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
    Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.

    Αποθήκευση