ΚΡΑΣΙ ROSSIU DI MUNTE ΒΛΑΧΙΚΟ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ 2021 ΕΡΥΘΡΟ 750ML 142012379

Παράδοση σε 2-3 μέρες

Γηγενής ποικιλία της Ηπείρου, με ευχάριστη οξύτητα, μαλακές τανίνες και αρωματικές νότες πιπεριών. Rossiu di Munte σημαίνει "κόκκινο του βουνού" στη τοπική βλάχικη διάλεκτο. Κρασί περιορισμένης κυκλοφορίας.
Εκραγισμός – έκθλιψη και εκχύλιση έως το τέλος της ζύμωσης , η οποία κράτησε 15 ημέρες. Κατά την διάρκεια της ζύμωσης γίνονται 2 εμβαπτισμοί του καπέλου την ημέρα. Η θερμοκρασία της ζύμωσης είναι μεταξύ 20-25oC και αμέσως μετά το τέλος της το κρασί πάει για ωρίμανση σε δρύϊνο Γαλλικό βαρέλι 300 λίτρων (Nevers Chauffe Moyen) όπου παραμένει με τις οινολάσπες για δύο μήνες. Στη συνέχεια η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίζεται για ακόμη 6 μήνες. Κρασί με διαυγές κόκκινο χρώμα και εντυπωσιακό αρωματικό μπουκέτο, στο οποίο κυριαρχούν οι νότες φρεσκοτριμένου πιπεριού. Έχει καλή οξύτητα και στρογγυλές μαλακές ταννίνες που σβήνουν ήρεμα στον ουρανίσκο. Ελαφρύ και αρμονικό, διακρίνεται για την πιπεράτη επίγευσή του. Συνοδεύει αέρινες γεύσεις που αγαπούν το κόκκινο κρασί. Δοκιμάστε το με πλούσια ψάρια, πιάτα που περιέχουν αλλαντικά και με πιπεράτα τυριά.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Διαυγές κόκκινο χρώμα και εντυπωσιακό αρωματικό μπουκέτο, στο οποίο κυριαρχούν οι νότες φρεσκοτριμένου πιπεριού. Έχει καλή οξύτητα και στρογγυλές μαλακές ταννίνες που σβήνουν ήρεμα στον ουρανίσκο. Ελαφρύ και αρμονικό, διακρίνεται για την πιπεράτη επίγευσή του. |
Ποικιλίες : | Βλάχικο |
Τύπος κρασιού : | |
% αλκοόλ : | 13 |
Συνοδεύει : | Aέρινες γεύσεις που αγαπούν το κόκκινο κρασί. Δοκιμάστε το με πλούσια ψάρια, πιάτα που περιέχουν αλλαντικά και με πιπεράτα τυριά. |
Μέγεθος φιάλης : | 750ml |
Παραγωγός : | Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ |
Περιοχή : | Μέτσοβο, Ήπειρος |
Σοδειά : | 2020 |
Αμπελώνες : | Αμπελώνες με περιορισμένη στρεμματική απόδοση, στο νομό Ιωαννίνων, όπου κατά τη διάρκεια του χειμώνα έχουμε πολλές βροχές και χιόνια. Από το τέλος της Άνοιξης και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού έχουμε αρκετές καταιγίδες και μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στην μέρα και την νύχτα, η οποία βοηθάει στην έκφραση των ποικιλιακών αρωματικών χαρακτηριστικών. |
Οινοποίηση : | Εκραγισμός, έκθλιψη και εκχύλιση έως το τέλος της ζύμωσης, η οποία κράτησε 27 ημέρες και κατά την διάρκεια της οποίας έγιναν 2 εμβαπτισμοί του "καπέλου" την ημέρα. Η θερμοκρασία της ζύμωσης ήταν μεταξύ 20-25oC και αμέσως μετά το τέλος της το κρασί οδηγήθηκε για ωρίμανση σε δρύινα Γαλλικά βαρέλια 300 λίτρων (Nevers Chauffe Moyen), όπου παρέμεινε με τις οινολάσπες για δύο μήνες. Στην συνέχεια, η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίστηκε για ακόμη 11 μήνες. |
Ετικέτα : | Rossiu di Munte Βλάχικο |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ROSSIU DI MUNTE ΒΛΑΧΙΚΟ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ 2...
Περισσότερα -
ΒΕΡΜΟΥΔΑ JACK & JONES JJIRICK ORIGINAL 121658...
Περισσότερα -
SAMSUNG SYNCMASTER T27A300 27'' LED LCD TV
Περισσότερα -
ΟΥΙΣΚΙ POWERS GOLD 1000 ML
Περισσότερα -
ΡΙΧΤΑΡΙ ΤΡΙΘΕΣΙΟ KENTIA ROSANA 12
Περισσότερα -
ΜΠΥΡΑ CHIMAY BLUE GRANDE RESERVE BARRIQUE 375...
Περισσότερα -
ΦΑΝΕΛΑ NIKE MILER SINGLET TEAM ΚΟΚΚΙΝΗ (L)
Περισσότερα -
ΤΕΤΡΑΔΑ (4 ΤΜΧ) ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ 245/35R21 CONTINENT...
Περισσότερα -
ΜΠΛΟΥΖΑ NIKE LS V NECK TEE SOLID ΓΚΡΙ (M)
Περισσότερα -
Α.ΑΠΕΡΓΗΣ - ΣΥΝΘΕΣΗ
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |