ΚΡΑΣΙ DOMINIO DEL AGUILA RESERVA 2018 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML 142011961

Παράδοση σε 4-6 μέρες

Αυτό το κρασί αποτελή τον ιδανικό συνδυασμό δύναμης και κομψότητας. Η αφοσίωση των ανθρώπων του Dominio del Aguila στο terroir επιτρέπει στο φρούτο να ανθίσει. Τα παλιά κλήματα δίνουν εξαιρετική υφή και πλούσιο σώμα ενώ η σπιρτάδα των φρούτων και η οξύτητα απογειώνουν τον ουρανίσκο. Το κρασί αυτό ωριμάζει για 40 μήνες σε βαρέλια και η δρυς ενσωματώνεται υπέροχα με λεπτές ταννίνες και μια πικάντικη αίσθηση στην επίγευση. Πίνεται θαυμάσια από τώρα, επιδέχεται παλαίωση 10 ετών για μεγαλύτερη απόλαυση.
Το Dominio del Aguila είναι ένα οικογενειακό οινοποιείο που εδρεύει στη La Aguilera, ένα μικρό χωριό στη Ribera del Duero, και διευθύνεται από ένα ζευγάρι, τον Χόρχε Μονζόν και την Ιζαμπέλ Ροδέρο, vigneron και αρχιτέκτονας αντίστοιχα. Ο Χόρχε προέρχεται από μια οικογένεια πολλών γενεών Vigneron. Οι σπουδές του βασίστηκαν στο "Έδαφος, αμπελουργία και οινολογία" στα Πανεπιστήμια του Μπορντό και της Βουργουνδίας. Συνεργάστηκε με αναγνωρισμένα οινοποιεία όπως το Domaine De La Romanee-Conti για περισσότερα από δύο χρόνια. Έχει επίσης εργαστεί στην Ισπανία στον Όμιλο Vega Sicilia για ένα χρόνο και ως τεχνικός διευθυντής της Bodegas Arzuaga-Navarro για εννέα χρόνια. Από το 2013 εργάζεται πλέον μόνιμα στο Dominio del Aguila. Η κύρια ετικέτα του οινοποιείου είναι το "Dominio del Aguila". Είναι ένα κρασί "reserva" με περισσότερο από 30 μήνες παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Παράγουν ακόμα ένα ερυθρό με ωρίμαση 15 μηνών, που λέγεται "Picaro del Aguila". Αυτά τα κρασιά αποτελούν τη βάση της εργασίας τους, αλλά έχουν επίσης μια σειρά από άλλα αξιοσημείωτα κρασιά, όπως το "Canta la Perdiz" κι ένα "Gran Reserva" που παλαιώνει περισσότερο από 40 μήνες σε δρύινα βαρέλια.

Βιολογικό/Βιοδυναμικό/Vegan : | Βιολογικό (πιστοποιημένο) |
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Πολύ εκφραστική μύτη με φρέσκα σκούρα κεράσια, μούρα και λεπτές νότες λουλουδιών. Ζωηρός φρουτώδης χαρακτήρας και οξύτητα στο στόμα. Λεπτές ταννίνες και μια πικάντικη αίσθηση στο τελείωμα. |
Ποικιλίες : | 95% Tempranillo, 3% Garnacha, 2% Bobal |
Τύπος κρασιού : | Ερυθρός, ξηρός οίνος |
Σοδειά : | 2020 |
% αλκοόλ : | 14 |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Παραγωγός : | Dominio del Aguila |
Περιοχή : | Ribera del Duero, Ισπανία |
Οινοποίηση : | Τα σταφύλια συλλέγονται άθικτα και πιέζονται με τα πόδια με τον παραδοσιακό τρόπο. Η μηλογαλακτική ζύμωση πραγματοποιείται σε δρύινα βαρέλια υψηλής ποιότητας, όπως και η ακόλουθη ωρίμαση 40 μηνών μέσα στα υπόγεια κελάρια. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ DOMINIO DEL AGUILA RESERVA 2018 ΕΡΥΘΡΟ ...
Περισσότερα -
COOLERMASTER RR-ACC-1366-GP LGA1366 SOCKET RE...
Περισσότερα -
KINGSTON DTSE9H/64GB DATATRAVELER SE9 64GB AL...
Περισσότερα -
LANBERG PATCHCORD CAT.6 10M GREEN
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ BOURGOGNE ROUGE MEO-CAMUZET 2015 ΕΡΥΘΡΟ...
Περισσότερα -
ΚΑΡΑΦΑ BARBARESCO ΥΨΟΥΣ 34 ΕΚ. - 0,7 ΛΙΤΡΩΝ
Περισσότερα -
ASROCK M.2 WI-FI KIT FOR DESKMINI 310
Περισσότερα -
ΚΑΡΑΦΑ ΠΟΤΗΡΙ CAROL 0,70LT - 27CM
Περισσότερα -
SAMSUNG S27D590P 27''
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ULYSSES JEAN-PIERRE MOUEIX 2015 ΕΡΥΘΡΟ ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |