ΚΡΑΣΙ LA CASTELLADA BIANCO RISERVA VRH 2011 ΛΕΥΚΟ 750 ML 142011826

Παράδοση σε 4-6 μέρες

Το Bianco Riserva VRH είναι ένα υπέροχο κρασί από το Collio, που ζυμώνεται και εκχυλίζεται με τις φλούδες των σταφυλιών για 2 μήνες και ωριμάζει για 36 μήνες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια. Έχει ένα θαυμάσιο αρωματικό προφίλ με νότες ζαχαρωμένων και αποξηραμένων φρούτων. Πλούσιο σώμα με έντονη υφή και μια επίμονη παραμονή στον ουρανίσκο.
Κάποιες φορές η ζωή δεν σου τα φέρνει όπως τα θέλεις. Για παράδειγμα ο Giuseppe Bensa. Πήγε στην Ελβετία να γίνει ξυλουργός, δεν πήγαν τα πράγματα όπως τα φανταζόταν, γύρισε στο Collio, στην Βορειοανατολική Ιταλία, το 1954 και άρχισε να κάνει κρασί. Για να πουλάει πιο εύκολα, ξεκίνησε και μια ταβέρνα. Το 1985, οι γιοι του, ο Giorgio και ο Nicolo, είπαν "πατέρα, κάνουμε υπέροχα κρασιά, πρέπει να τα εμφιαλώσουμε". Και έτσι γεννήθηκε το Castellada. Υπέροχα κρασιά, μοναδικού στιλ, με απίστευτη δυνατότητα παλαίωσης. Ξεχάστε τα "φυσικά", θολά και οξειδωμένα κρασιά που παράγουν αρκετοί στο Collio. Τα Castellada θα τα θυμόσαστε για πάντα. Αυτή η γη παρέα με το δροσερό αεράκι από τις γειτονικές Αλπεις και την Αδριατική, δημιουργούν ένα μικροκλίμα που επιτρέπει στους ανθρώπους του La Castellada να εργάζονται με φυσικές μθόδους και να παράγουν οίνους πολύπλοκης δομής, μια σπουδαία έκφραση του terroir....

Τύπος κρασιού : | Οίνος Λευκός, DOC Collio |
Γλυκύτητα : | Ξηρό |
% αλκοόλ : | 14.5 |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 15-16o |
Ποικιλίες : | 75% Chardonnay, 25% Sauvignon Blanc |
Αμπελώνες : | Στη γη χρησιμοποιούνται αποκλειστικά θειώδη με χαλκό για να αντιμετωπίσουν τους παθογόνους μύκητες (ωίδιο και περονόσπορο). Το έδαφος στις σειρές των αμπελιών είναι καλυμμένο με χλόες, που διασφαλίζουν την πλούσια βιοποικιλότητα και διατηρούν το κατάλληλο επίπεδο υγρασίας, καθιστώντας μη απαραίτητη την άρδευση. Για ακόμα πιο ισορροπημένη αντιμετώπιση, οι χλόες κόβονται με το χέρι, το κλάδεμα είναι ελάχιστο, τα αμπέλια διατηρούνται σε χαμηλό ύψος και χρησιμοποιούνται ξύλινες δοκοί. Από τα 10 εκτάρια των αμπελώνων, τα μισά είναι ηλικίας 45-55 ετών και διαθέτουν 3000-3500 αμπέλια ανά εκτάριο με παραγωγή 50 τόνων κρασιού ανά εκτάριο όπως ήταν κάποτε το έθιμο. Οι υπόλοιποι πιο πρόσφατοι αμπελώνες είναι ηλικίας 25 ετών, με 5500-6000 αμπέλια ανά εκτάριο και μικρότερη απόδοση από 50 t/ha, πετυχαίνοντας έτσι συνολικά βέλτιστη ωρίμαση και περιεκτικότητα. |
Οινοποίηση : | Οι φυσικές τεχνικές εφαρμόζονται και στο κελάρι, με έμπνευση από παραδοσιακές οινολογικές πρακτικές. Χάρη στην εκχύλιση με τις φλούδες σε κωνικές δεξαμενές, για μικρότερες και μεγαλύτερες περιόδους, ανάλογα με το σταφύλι, ο μούστος ξεκινά αυθόρμητα τη ζύμωση με ντόπια μαγιά. Κατόπιν συνεχίζεται η ωρίμαση για 2 έτη σε παλιά ξύλινα μεγάλα βαρέλια, barriques ή tonneaux. Η ελάχιστη χρήση θειούχων, η μετάγγιση μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητη και η απουσία ελέγχου θερμοκρασίας ακολουθούν την ίδια λογική ελάχιστης παρέμβασης. Οίνοι που έχουν ωριμάσει για ένα ή περισσότερα χρόνια σε μικρά και μεγάλα βαρέλια, μεταφέρονται σε ατσάλινες δεξαμενές όπου ξεκουράζονται για 1 χρόνο καθώς τα ιζήματα καθιζάνουν. Τελικά χωρίς φίλτρανση ξεκινά η εμφιάλωση, όπου επίσης το κρασί αφήνεται για ξεκούραση ενός έτους πριν βγει στην αγορά. |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Σοδειά : | 2017 |
Παραγωγός : | La Castellada |
Περιοχή : | Collio, Friuli, Ιταλία |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ LA CASTELLADA BIANCO RISERVA VRH 2011 Λ...
Περισσότερα -
SIEMENS KG39NA10 ΨΥΓΕΙΟΚΑΤΑΨΥΚΤΗΣ
Περισσότερα -
ΑΓΟΡΑΚΙ
Περισσότερα -
ΣΟΡΤΣ WILSON BASIC WOVEN ΛΕΥΚΟ (L)
Περισσότερα -
LEGO 70916 THE BATWING
Περισσότερα -
ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ADIS GRAPHIC T ΓΡΑΦΙΤΗΣ
Περισσότερα -
ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ
Περισσότερα -
ΤΡΙΛΟΓΙΑ 17
Περισσότερα -
Η ΟΠΛΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ
Περισσότερα -
ΖΑΚΕΤΑ BODYTALK LOOSE ΒΕΡΑΜΑΝ
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |