ΚΡΑΣΙ LA CASTELLADA SAUVIGNON BLANC 2017 ΛΕΥΚΟ 750 ML 142011825

Παράδοση σε 4-6 μέρες

Ένα πορτοκαλόχρουν Sauvignon με πολύπλοκο χαρακτήρα υψηλής έντασης. Αρώματα τροπικών φρούτων, εσπεριδοειδών και ξύσμα πορτοκαλιού, ελαιώδης υφή στο στόμα με πικάντικες νότες και μεταλλική αίσθηση.
Κάποιες φορές η ζωή δεν σου τα φέρνει όπως τα θέλεις. Για παράδειγμα ο Giuseppe Bensa. Πήγε στην Ελβετία να γίνει ξυλουργός, δεν πήγαν τα πράγματα όπως τα φανταζόταν, γύρισε στο Collio, στην Βορειοανατολική Ιταλία, το 1954 και άρχισε να κάνει κρασί. Για να πουλάει πιο εύκολα, ξεκίνησε και μια ταβέρνα. Το 1985, οι γιοι του, ο Giorgio και ο Nicolo, είπαν "πατέρα, κάνουμε υπέροχα κρασιά, πρέπει να τα εμφιαλώσουμε". Και έτσι γεννήθηκε το Castellada. Υπέροχα κρασιά, μοναδικού στιλ, με απίστευτη δυνατότητα παλαίωσης. Ξεχάστε τα "φυσικά", θολά και οξειδωμένα κρασιά που παράγουν αρκετοί στο Collio. Τα Castellada θα τα θυμόσαστε για πάντα. Αυτή η γη παρέα με το δροσερό αεράκι από τις γειτονικές Αλπεις και την Αδριατική, δημιουργούν ένα μικροκλίμα που επιτρέπει στους ανθρώπους του La Castellada να εργάζονται με φυσικές μθόδους και να παράγουν οίνους πολύπλοκης δομής, μια σπουδαία έκφραση του terroir....

Τύπος κρασιού : | Οίνος Λευκός, DOC Collio |
Γλυκύτητα : | Ξηρό |
% αλκοόλ : | 14.5 |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 14o |
Ποικιλίες : | 100% Sauvignon Blanc |
Αμπελώνες : | Στη γη χρησιμοποιούνται αποκλειστικά θειώδη με χαλκό για να αντιμετωπίσουν τους παθογόνους μύκητες (ωίδιο και περονόσπορο). Το έδαφος στις σειρές των αμπελιών είναι καλυμμένο με χλόες, που διασφαλίζουν την πλούσια βιοποικιλότητα και διατηρούν το κατάλληλο επίπεδο υγρασίας, καθιστώντας μη απαραίτητη την άρδευση. Για ακόμα πιο ισορροπημένη αντιμετώπιση, οι χλόες κόβονται με το χέρι, το κλάδεμα είναι ελάχιστο, τα αμπέλια διατηρούνται σε χαμηλό ύψος και χρησιμοποιούνται ξύλινες δοκοί. Από τα 10 εκτάρια των αμπελώνων, τα μισά είναι ηλικίας 45-55 ετών και διαθέτουν 3000-3500 αμπέλια ανά εκτάριο με παραγωγή 50 τόνων κρασιού ανά εκτάριο όπως ήταν κάποτε το έθιμο. Οι υπόλοιποι πιο πρόσφατοι αμπελώνες είναι ηλικίας 25 ετών, με 5500-6000 αμπέλια ανά εκτάριο και μικρότερη απόδοση από 50 t/ha, πετυχαίνοντας έτσι συνολικά βέλτιστη ωρίμαση και περιεκτικότητα. |
Οινοποίηση : | Οι φυσικές τεχνικές εφαρμόζονται και στο κελάρι, με έμπνευση από παραδοσιακές οινολογικές πρακτικές. Χάρη στην εκχύλιση με τις φλούδες σε κωνικές δεξαμενές, για μικρότερες και μεγαλύτερες περιόδους, ανάλογα με το σταφύλι, ο μούστος ξεκινά αυθόρμητα τη ζύμωση με ντόπια μαγιά. Κατόπιν συνεχίζεται η ωρίμαση για 2 έτη σε παλιά ξύλινα μεγάλα βαρέλια, barriques ή tonneaux. Η ελάχιστη χρήση θειούχων, η μετάγγιση μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητη και η απουσία ελέγχου θερμοκρασίας ακολουθούν την ίδια λογική ελάχιστης παρέμβασης. Οίνοι που έχουν ωριμάσει για ένα ή περισσότερα χρόνια σε μικρά και μεγάλα βαρέλια, μεταφέρονται σε ατσάλινες δεξαμενές όπου ξεκουράζονται για 1 χρόνο καθώς τα ιζήματα καθιζάνουν. Τελικά χωρίς φίλτρανση ξεκινά η εμφιάλωση, όπου επίσης το κρασί αφήνεται για ξεκούραση ενός έτους πριν βγει στην αγορά. |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Σοδειά : | 2017 |
Παραγωγός : | La Castellada |
Περιοχή : | Collio, Friuli, Ιταλία |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ LA CASTELLADA SAUVIGNON BLANC 2017 ΛΕΥΚ...
Περισσότερα -
VALUELINE VLCP60906B USB B FEMALE - USB MICRO...
Περισσότερα -
SONY MDR-NC22W NOISE CANCELLING IN- EAR HEADP...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU DOISY DAENE 2EME CRU CLASSE 201...
Περισσότερα -
ASUS A55BM-E RETAIL
Περισσότερα -
WESTERN DIGITAL WDBABS6400ABK MY PASSPORT AV ...
Περισσότερα -
LOGITECH MX ANYWHERE 3 FOR MAC WIRELESS MOUSE...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |