ΚΡΑΣΙ LA CASTELLADA RIBOLLA GIALLA 2017 ΛΕΥΚΟ 750 ML 142011823

Παράδοση σε 4-6 μέρες

Βαθύ κίτρινο χρώμα, σχεδόν κεχριμπαρένιο. Αρώματα από στάχυα, αποξηραμένα λουλούδια, κέδρο και φευγαλέες νότες αποξηραμένων βερίκοκων και καστανής ζάχαρης. Στον ουρανίσκο ένα γεμάτο σώμα με τις τανίνες να δίνουν τον τόνο πριν την επίγευση φρεσκάδας και μεταλλικών στοιχείων. Το Ribolla Gialla του La Castellada είναι η απόλυτη εκφραση της ξεχωριστής αυτής ποικιλίας. Οι ομοιότητες με την Κεφαλονίτικη ρομπόλα σταματούν στο όνομα (μετά από έλεγχο DNA που πραγματοποιήθηκε το 2008)!
Κάποιες φορές η ζωή δεν σου τα φέρνει όπως τα θέλεις. Για παράδειγμα ο Giuseppe Bensa. Πήγε στην Ελβετία να γίνει ξυλουργός, δεν πήγαν τα πράγματα όπως τα φανταζόταν, γύρισε στο Collio, στην Βορειοανατολική Ιταλία, το 1954 και άρχισε να κάνει κρασί. Για να πουλάει πιο εύκολα, ξεκίνησε και μια ταβέρνα. Το 1985, οι γιοι του, ο Giorgio και ο Nicolo, είπαν "πατέρα, κάνουμε υπέροχα κρασιά, πρέπει να τα εμφιαλώσουμε". Και έτσι γεννήθηκε το Castellada. Υπέροχα κρασιά, μοναδικού στιλ, με απίστευτη δυνατότητα παλαίωσης. Ξεχάστε τα "φυσικά", θολά και οξειδωμένα κρασιά που παράγουν αρκετοί στο Collio. Τα Castellada θα τα θυμόσαστε για πάντα. Αυτή η γη παρέα με το δροσερό αεράκι από τις γειτονικές Αλπεις και την Αδριατική, δημιουργούν ένα μικροκλίμα που επιτρέπει στους ανθρώπους του La Castellada να εργάζονται με φυσικές μθόδους και να παράγουν οίνους πολύπλοκης δομής, μια σπουδαία έκφραση του terroir....

Τύπος κρασιού : | Οίνος Λευκός, DOC Collio |
Γλυκύτητα : | Ξηρό |
% αλκοόλ : | 13.5 |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 16o |
Ποικιλίες : | 100% Ribolla Gialla |
Αμπελώνες : | Στη γη χρησιμοποιούνται αποκλειστικά θειώδη με χαλκό για να αντιμετωπίσουν τους παθογόνους μύκητες (ωίδιο και περονόσπορο). Το έδαφος στις σειρές των αμπελιών είναι καλυμμένο με χλόες, που διασφαλίζουν την πλούσια βιοποικιλότητα και διατηρούν το κατάλληλο επίπεδο υγρασίας, καθιστώντας μη απαραίτητη την άρδευση. Για ακόμα πιο ισορροπημένη αντιμετώπιση, οι χλόες κόβονται με το χέρι, το κλάδεμα είναι ελάχιστο, τα αμπέλια διατηρούνται σε χαμηλό ύψος και χρησιμοποιούνται ξύλινες δοκοί. Από τα 10 εκτάρια των αμπελώνων, τα μισά είναι ηλικίας 45-55 ετών και διαθέτουν 3000-3500 αμπέλια ανά εκτάριο με παραγωγή 50 τόνων κρασιού ανά εκτάριο όπως ήταν κάποτε το έθιμο. Οι υπόλοιποι πιο πρόσφατοι αμπελώνες είναι ηλικίας 25 ετών, με 5500-6000 αμπέλια ανά εκτάριο και μικρότερη απόδοση από 50 t/ha, πετυχαίνοντας έτσι συνολικά βέλτιστη ωρίμαση και περιεκτικότητα. |
Οινοποίηση : | Οι φυσικές τεχνικές εφαρμόζονται και στο κελάρι, με έμπνευση από παραδοσιακές οινολογικές πρακτικές. Χάρη στην εκχύλιση με τις φλούδες σε κωνικές δεξαμενές, για μικρότερες και μεγαλύτερες περιόδους, ανάλογα με το σταφύλι, ο μούστος ξεκινά αυθόρμητα τη ζύμωση με ντόπια μαγιά. Κατόπιν συνεχίζεται η ωρίμαση για 2 έτη σε παλιά ξύλινα μεγάλα βαρέλια, barriques ή tonneaux. Η ελάχιστη χρήση θειούχων, η μετάγγιση μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητη και η απουσία ελέγχου θερμοκρασίας ακολουθούν την ίδια λογική ελάχιστης παρέμβασης. Οίνοι που έχουν ωριμάσει για ένα ή περισσότερα χρόνια σε μικρά και μεγάλα βαρέλια, μεταφέρονται σε ατσάλινες δεξαμενές όπου ξεκουράζονται για 1 χρόνο καθώς τα ιζήματα καθιζάνουν. Τελικά χωρίς φίλτρανση ξεκινά η εμφιάλωση, όπου επίσης το κρασί αφήνεται για ξεκούραση ενός έτους πριν βγει στην αγορά. |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Σοδειά : | 2017 |
Παραγωγός : | La Castellada |
Περιοχή : | Collio, Friuli, Ιταλία |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ LA CASTELLADA RIBOLLA GIALLA 2017 ΛΕΥΚΟ...
Περισσότερα -
ΚΑΛΤΣΕΣ ADIDAS PERFORMANCE 3-STRIPES NO SHOW ...
Περισσότερα -
TOP 10 ΛΟΝΔΙΝΟ
Περισσότερα -
ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ JEAN GUESS W2YH05D3YR5 ΜΠΛΕ (M)
Περισσότερα -
ΣΟΡΤΣ RUSSELL ATHLETIC COLLEGIATE ΜΠΛΕ ΣΚΟΥΡΟ...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ REEBOK SUBLITE PRIME ΜΑΥΡΟ (USA:11, ...
Περισσότερα -
ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΙΧΟΥ TOYOTOMI UMI ECO UTN/UTG-...
Περισσότερα -
Η ΝΕΡΑΙΔΟΝΟΝΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ
Περισσότερα -
ΛΥΧΝΙΑ UV ΓΙΑ PHILCO I-BREATHE 30
Περισσότερα -
DELL INSPIRON I15RV-8526BLK 15.6'' INTEL CORE...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |