ΚΡΑΣΙ ROSSIU DI MUNTE ΒΛΑΧΙΚΟ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ 2020 ΕΡΥΘΡΟ 750ML 142011604

Εξαντλημένο
Γηγενής ποικιλία της Ηπείρου, με ευχάριστη οξύτητα, μαλακές τανίνες και αρωματικές νότες πιπεριών. Rossiu di Munte σημαίνει "κόκκινο του βουνού" στη τοπική βλάχικη διάλεκτο. Κρασί περιορισμένης κυκλοφορίας.
Εκραγισμός – έκθλιψη και εκχύλιση έως το τέλος της ζύμωσης , η οποία κράτησε 15 ημέρες. Κατά την διάρκεια της ζύμωσης γίνονται 2 εμβαπτισμοί του καπέλου την ημέρα. Η θερμοκρασία της ζύμωσης είναι μεταξύ 20-25oC και αμέσως μετά το τέλος της το κρασί πάει για ωρίμανση σε δρύϊνο Γαλλικό βαρέλι 300 λίτρων (Nevers Chauffe Moyen) όπου παραμένει με τις οινολάσπες για δύο μήνες. Στη συνέχεια η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίζεται για ακόμη 6 μήνες. Κρασί με διαυγές κόκκινο χρώμα και εντυπωσιακό αρωματικό μπουκέτο, στο οποίο κυριαρχούν οι νότες φρεσκοτριμένου πιπεριού. Έχει καλή οξύτητα και στρογγυλές μαλακές ταννίνες που σβήνουν ήρεμα στον ουρανίσκο. Ελαφρύ και αρμονικό, διακρίνεται για την πιπεράτη επίγευσή του. Συνοδεύει αέρινες γεύσεις που αγαπούν το κόκκινο κρασί. Δοκιμάστε το με πλούσια ψάρια, πιάτα που περιέχουν αλλαντικά και με πιπεράτα τυριά.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Διαυγές κόκκινο χρώμα και εντυπωσιακό αρωματικό μπουκέτο, στο οποίο κυριαρχούν οι νότες φρεσκοτριμένου πιπεριού. Έχει καλή οξύτητα και στρογγυλές μαλακές ταννίνες που σβήνουν ήρεμα στον ουρανίσκο. Ελαφρύ και αρμονικό, διακρίνεται για την πιπεράτη επίγευσή του. |
Ποικιλίες : | Βλάχικο |
Τύπος κρασιού : | |
% αλκοόλ : | 13 |
Συνοδεύει : | Aέρινες γεύσεις που αγαπούν το κόκκινο κρασί. Δοκιμάστε το με πλούσια ψάρια, πιάτα που περιέχουν αλλαντικά και με πιπεράτα τυριά. |
Μέγεθος φιάλης : | 750ml |
Παραγωγός : | Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ |
Περιοχή : | Μέτσοβο, Ήπειρος |
Σοδειά : | 2020 |
Αμπελώνες : | Αμπελώνες με περιορισμένη στρεμματική απόδοση, στο νομό Ιωαννίνων, όπου κατά τη διάρκεια του χειμώνα έχουμε πολλές βροχές και χιόνια. Από το τέλος της Άνοιξης και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού έχουμε αρκετές καταιγίδες και μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στην μέρα και την νύχτα, η οποία βοηθάει στην έκφραση των ποικιλιακών αρωματικών χαρακτηριστικών. |
Οινοποίηση : | Εκραγισμός, έκθλιψη και εκχύλιση έως το τέλος της ζύμωσης, η οποία κράτησε 27 ημέρες και κατά την διάρκεια της οποίας έγιναν 2 εμβαπτισμοί του "καπέλου" την ημέρα. Η θερμοκρασία της ζύμωσης ήταν μεταξύ 20-25oC και αμέσως μετά το τέλος της το κρασί οδηγήθηκε για ωρίμανση σε δρύινα Γαλλικά βαρέλια 300 λίτρων (Nevers Chauffe Moyen), όπου παρέμεινε με τις οινολάσπες για δύο μήνες. Στην συνέχεια, η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίστηκε για ακόμη 11 μήνες. |
Ετικέτα : | Rossiu di Munte Βλάχικο |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ROSSIU DI MUNTE ΒΛΑΧΙΚΟ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ 2...
Περισσότερα -
ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΤΕΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ...
Περισσότερα -
ΚΟΥΠΑ PYRAMID INTERNATIONAL RICK (315ML)
Περισσότερα -
ΣΕΤ ΒΑΛΙΤΣΕΣ HOLD & ROLL SUITCASE 3 SET MINT ...
Περισσότερα -
QUICK SMART ENGLISH B2 UPPER-INTERMEDIATE STU...
Περισσότερα -
ΣΕΤ ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΘΗΚΗ ΥΠΕΡΔΙΠΛΗ KENTIA LOFT INTEN...
Περισσότερα -
Η ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
Περισσότερα -
ΤΣΑΝΤΑ ΠΛΑΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ MUST MATTE ΜΠΕΖ
Περισσότερα -
ΣΤΥΛΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΣΠΡΟ/ΜΠΛΕ ΜΕ ΚΟΥΜΠΙ ΜΠΛΕ ΧΡΩ...
Περισσότερα -
ΦΟΥΛΑΡΙ ΚΑΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ HUFTGOLD
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |