ΚΡΑΣΙ ROSSIU DI MUNTE ΒΛΑΧΙΚΟ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ 2020 ΕΡΥΘΡΟ 750ML 142011604

Εξαντλημένο
Γηγενής ποικιλία της Ηπείρου, με ευχάριστη οξύτητα, μαλακές τανίνες και αρωματικές νότες πιπεριών. Rossiu di Munte σημαίνει "κόκκινο του βουνού" στη τοπική βλάχικη διάλεκτο. Κρασί περιορισμένης κυκλοφορίας.
Εκραγισμός – έκθλιψη και εκχύλιση έως το τέλος της ζύμωσης , η οποία κράτησε 15 ημέρες. Κατά την διάρκεια της ζύμωσης γίνονται 2 εμβαπτισμοί του καπέλου την ημέρα. Η θερμοκρασία της ζύμωσης είναι μεταξύ 20-25oC και αμέσως μετά το τέλος της το κρασί πάει για ωρίμανση σε δρύϊνο Γαλλικό βαρέλι 300 λίτρων (Nevers Chauffe Moyen) όπου παραμένει με τις οινολάσπες για δύο μήνες. Στη συνέχεια η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίζεται για ακόμη 6 μήνες. Κρασί με διαυγές κόκκινο χρώμα και εντυπωσιακό αρωματικό μπουκέτο, στο οποίο κυριαρχούν οι νότες φρεσκοτριμένου πιπεριού. Έχει καλή οξύτητα και στρογγυλές μαλακές ταννίνες που σβήνουν ήρεμα στον ουρανίσκο. Ελαφρύ και αρμονικό, διακρίνεται για την πιπεράτη επίγευσή του. Συνοδεύει αέρινες γεύσεις που αγαπούν το κόκκινο κρασί. Δοκιμάστε το με πλούσια ψάρια, πιάτα που περιέχουν αλλαντικά και με πιπεράτα τυριά.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Διαυγές κόκκινο χρώμα και εντυπωσιακό αρωματικό μπουκέτο, στο οποίο κυριαρχούν οι νότες φρεσκοτριμένου πιπεριού. Έχει καλή οξύτητα και στρογγυλές μαλακές ταννίνες που σβήνουν ήρεμα στον ουρανίσκο. Ελαφρύ και αρμονικό, διακρίνεται για την πιπεράτη επίγευσή του. |
Ποικιλίες : | Βλάχικο |
Τύπος κρασιού : | |
% αλκοόλ : | 13 |
Συνοδεύει : | Aέρινες γεύσεις που αγαπούν το κόκκινο κρασί. Δοκιμάστε το με πλούσια ψάρια, πιάτα που περιέχουν αλλαντικά και με πιπεράτα τυριά. |
Μέγεθος φιάλης : | 750ml |
Παραγωγός : | Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ |
Περιοχή : | Μέτσοβο, Ήπειρος |
Σοδειά : | 2020 |
Αμπελώνες : | Αμπελώνες με περιορισμένη στρεμματική απόδοση, στο νομό Ιωαννίνων, όπου κατά τη διάρκεια του χειμώνα έχουμε πολλές βροχές και χιόνια. Από το τέλος της Άνοιξης και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού έχουμε αρκετές καταιγίδες και μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στην μέρα και την νύχτα, η οποία βοηθάει στην έκφραση των ποικιλιακών αρωματικών χαρακτηριστικών. |
Οινοποίηση : | Εκραγισμός, έκθλιψη και εκχύλιση έως το τέλος της ζύμωσης, η οποία κράτησε 27 ημέρες και κατά την διάρκεια της οποίας έγιναν 2 εμβαπτισμοί του "καπέλου" την ημέρα. Η θερμοκρασία της ζύμωσης ήταν μεταξύ 20-25oC και αμέσως μετά το τέλος της το κρασί οδηγήθηκε για ωρίμανση σε δρύινα Γαλλικά βαρέλια 300 λίτρων (Nevers Chauffe Moyen), όπου παρέμεινε με τις οινολάσπες για δύο μήνες. Στην συνέχεια, η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίστηκε για ακόμη 11 μήνες. |
Ετικέτα : | Rossiu di Munte Βλάχικο |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ROSSIU DI MUNTE ΒΛΑΧΙΚΟ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ 2...
Περισσότερα -
SSD SAMSUNG MZ-V8P1T0BW 980 PRO 1TB NVME PCIE...
Περισσότερα -
TRUST 19104 STILE HARDCOVER SKIN & FOLIO STAN...
Περισσότερα -
T-SHIRT REPLAY W3912 .000.20994/001
Περισσότερα -
NOD USH-003 4PORTS USB 2.0 HUB YELLOW
Περισσότερα -
ΑΝΔΡΙΚΟ ΣΟΣΟΝΙ K-SOCKS ΧΑΜΗΛΟ (ΣΟΥΜΠΑ) ΜΑΥΡΟ ...
Περισσότερα -
ΣΟΥΤΙΕΝ TRIUMPH INFINITE SENSATION WHP ΣΚΟΥΡΟ...
Περισσότερα -
ΜΠΟΤΑΚΙ TEVA DURBAN TALL LEATHER 1010246 ΜΑΥΡ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |