ΚΡΑΣΙ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ 2022 ΛΕΥΚΟ (STELVIN) 750 ML 142011600

Εξαντλημένο
Χρώμα ελαφρύ χρυσόχρουν, αρώματα φρούτων και λουλουδιών με γεύση αρμονική ισορροπημένη και ικανοποιητική επίγευση. Συνοδεύει άριστα ζυμαρικά, θαλασσινά, πουλερικά και ψάρια.
Διαδικασία οινοποίησης: Προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία για παραλαβή των αρωματικών συστατικών του φλοιού. Ακολουθεί πίεση του σταφυλοπολτού, αυστηρή απολάσπωση και αργή ζύμωση σε θερμοκρασίες έως 17 oC.
Η ιστορία της εταιρίας Κατώγι Αβέρωφ ξεκινάει στα τέλη της δεκαετίας του 1950, όταν ο Ευάγγελος Αβέρωφ φυτεύει, τα πρώτα στην Ελλάδα, κλήματα της ποικιλίας Cabernet Sauvignon στις απόκρημνες πλαγιές της Πίνδου και εμφιαλώνει στο κατώγι του σπιτιού του στο Μέτσοβο το κρασί που παίρνει το όνομα Κατώγι Αβέρωφ. "Κλήματα από τη Γαλλία σε χώμα ελληνικό ορεινό..", έγραφε η ετικέτα του πρώτου εκείνου κρασιού που ο ίδιος είχε σχεδιάσει με μεράκι. Όμως το εγχείρημα ήταν περισσότερο από ένα απλό μεράκι. Ενταγμένο σε μια ευρύτερη προσπάθεια, με ένα τεράστιο ήδη έργο για την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής, η οινοπαραγωγική δραστηριότητα του Αβέρωφ, γεννιέται από το όραμα της αναμπέλωσης των εγκαταλειμμένων πλαγιών της Πίνδου και της αναβίωσης της παλιάς αμπελουργικής παράδοσης που ανθούσε στην περιοχή τον 18ο και 19ο αιώνα.
Έχοντας στη διάθεσή της περισσότερα από 1100 στρέμματα ιδιόκτητων, ενοικιαζόμενων και συνεργαζόμενων αμπελώνων στο Μέτσοβο, στη Μακεδονία, στην Πελοπόννησο και στην Αττική, και με οινοποιεία στο Μέτσοβο, στην Ανάβυσσο και στη Νεμέα, η Κατώγι & Στροφιλιά Α.Ε. συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο δυναμικές ελληνικές οινοπαραγωγικές εταιρείες.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Χρώμα ελαφρύ χρυσόχρουν, αρώματα φρούτων και λουλουδιών με γεύση αρμονική ισορροπημένη και ικανοποιητική επίγευση. |
Ποικιλίες : | Ροδίτης, Chardonnay, Μοσχάτο |
Τύπος κρασιού : | Λευκός Ξηρός Τοπικός Οίνος |
% αλκοόλ : | 12% |
Συνοδεύει : | Ζυμαρικά, θαλασσινά, πουλερικά και ψάρια |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 12°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Παραγωγός : | Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ |
Σοδειά : | 2022 |
Περιοχή : | Πελοπόννησος |
Οινοποίηση : | Προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία για παραλαβή των αρωματικών συστατικών του φλοιού. Ακολουθεί πίεση του σταφυλοπολτού, αυστηρή απολάσπωση και αργή ζύμωση σε θερμοκρασίες έως 17°C. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ 2022 ΛΕΥΚΟ (STELVIN) 750 ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU PEYRASSOL 2022 ΡΟΖΕ 750 ML
Περισσότερα -
PORT FONSECA VINTAGE (MAGNUM) 2000 1500 ML
Περισσότερα -
ΑΝΟΙΧΤΗΡΙ FARFALLI PRESTIGE LIGHT HORN S105.L...
Περισσότερα -
ΒΕΛΟΝΑ CORAVIN PREMIUM NEEDLE ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ HERMITAGE LES BESSARDS DELAS FRERES 201...
Περισσότερα -
ΟΥΙΣΚΙ JOHNNIE WALKER BLACK LABEL 12 ΕΤΩΝ (PE...
Περισσότερα -
ΟΥΙΣΚΙ JAMESON 50 ML
Περισσότερα -
ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΗΧΑΝΗΣ ΒΟΥΡΓΟΥΝΔΙΑΣ 680 M...
Περισσότερα -
ΑΝΟΙΧΤΗΡΙ PULLTEX AMBER CRYSTAL ΜΕ SWAROVSKI
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |