ΚΡΑΣΙ POGGIO ARGENTATO FATTORIA LE PUPILLE 2022 ΛΕΥΚΟ 750ML 142011569

Εξαντλημένο
Το Poggio Argentato αγκαλιάζει την πεμπτουσία της Maremma: τη γη , το μοναδικό φως και τη θαλασσινή αύρα, τα οποία εκφράζονται από ένα φρέσκο, σαγηνευτικό και αρωματικό κρασί. Τα σταφύλια προέρχονται από τους υψηλότερους και ψυχρότερους αμπελώνες της Maremma, τους Pian di Fiora και San Vittorio. Η μύτη είναι έντονα αρωματική, η οποία εκφράζει κομμένο γρασίδι, edelflower, πράσινο μήλο, νεκταρίνι, μάνγκο και νότες από minerality. Στο στόμα είναι φινετσάτο με τραγανή δομή, η οξύτητα είναι αναζωογονητική και το φρούτο πολύ ζουμερό. Η επίγευση είναι μακρά με mineral αίσθηση.
Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του Monte del Fra είναι σήμερα 137 εκτάρια στις ταξινομημένες περιοχές Valpolicella, Custoza, Lugana, Soave, Bardolino. Με πίστη και υπομονή επιτρέπουν στα κλήματα και στην περιοχή να εμφανίσουνε τον αυθεντικό χαρακτήρα της περιοχής στα κρασιά του κτήματος.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Έντονη και αριστοκρατική μύτη, ώριμου και αποξηραμένου δαμάσκηνου και κερασιού, γλυκά μπαχαρικά, όπως κανέλλα και μοσχοκάρυδο, βανίλια, γλυκόριζα. Η πολυπλοκότητα της μύτης ολοκληρώνεται με νότες δέρματος, καπνό, tobacco και καφέ. Στο στόμα είναι εκλεπτυσμένο με ραφιναρισμένες ταννίνες και πυκνότητα φρούτου. Η επίγευση είναι μακρά και σοκολατένια. |
Ποικιλίες : | Sauv. Blanc - Petit Manseng - Traminer - Semillon |
Γλυκύτητα : | Ξηρό |
Τύπος κρασιού : | Ερυθρό |
% αλκοόλ : | 12.5% |
Συνοδεύει : | Εξαιρετικό με κόκκινα κρέατα μαγειρεμένα στην κατσαρόλα ή ψητά ή στο φούρνο. Συνοδεύει φυσικά παλαιωμένα τυριά και αλλαντικά. Δοκιμάστε το και σκέτο |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 18°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750ml |
Περιοχή : | Η Valpolicella Classico Superiore προέρχεται από την περιοχή Fumane, η οποία είναι η καρδιά του Classico. |
Οινοποίηση : | Μαλακή σύνθλιψη και αποβοστρύχωση από τον Ιανουάριο έως το τέλος Μαρτίου ανάλογα με τον τρύγο. Ακολουθεί αργή αλκοολική ζύμωση σε μικρά χαλύβδινα βαρέλια σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Μακρά διαβροχή των φλουδών για μέγιστη αρωματική και πολυφαινολική εκχύλιση. Στη συνέχεια, ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση σε δρύινα βαρέλια. Μετά το τέλος του καλοκαιριού ακολουθεί η μετάγγιση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια όπου και παραμένει το κρασί για 24 μήνες. Ακολουθεί η εμφιάλωση και η παραμονή στα κελάρια για ακόμη 6 μήνες πριν την παράδοση στην αγορά. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ POGGIO ARGENTATO FATTORIA LE PUPILLE 20...
Περισσότερα -
SPARTAN GEAR HOPLITE GAMING MOUSEPAD XL (520M...
Περισσότερα -
ΜΠΛΟΥΖΑ LEVI'S SWEAT DANTE NJ15077 ΓΚΡΙ (176Ε...
Περισσότερα -
ΣΛΙΠΑΚΙ SLOGGI 100 TAI ΛΕΥΚΟ (44)
Περισσότερα -
ΡΕΚΒΙΕΜ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΑΛΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ ADIDAS PERFORMANCE QUESTAR STRIKE ΛΕ...
Περισσότερα -
T-SHIRT TWO ANGLE FROM PARIS TO LA ΜΑΥΡΟ (L)
Περισσότερα -
ΣΟΥΤΙΕΝ TRIUMPH AMAZING SENSATION LACE W01 ΜΑ...
Περισσότερα -
SILICONE RING CASE FOR SAMSUNG A56 5G GREEN
Περισσότερα -
ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ QUIKSILVER MOLOKAI PANEL AQYL10126...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |