ΚΡΑΣΙ AMARONE DELLA VALPOLICELLA CLASSICO DOCG ''LENA DI MEZZO'' MONTE DEL FRA 2017 ΕΡΥΘΡΟ 750ML 142011568

Παράδοση σε 24 ώρες

Τα σταφύλια προέρχονται από τη ζώνη classico και επιλεγμένα αμπελοτεμάχια. Μετά από σύντομη περίοδο ξήρανσης, τα σταφύλια τοποθετούνται σε κουτιά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ο οποίος έχει συγκεκριμένη υγρασία και θερμοκρασία. Εκεί παραμένουν για 120 ημέρες μέχρι η συγκέντρωση των σακχάρων να φτάσει το 28 – 30% Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Έντονη και αριστοκρατική μύτη, ώριμου και αποξηραμένου δαμάσκηνου και κερασιού, γλυκά μπαχαρικά, όπως κανέλλα και μοσχοκάρυδο, βανίλια, γλυκόριζα. Η πολυπλοκότητα της μύτης ολοκληρώνεται με νότες δέρματος, καπνό, tobacco και καφέ. Στο στόμα είναι εκλεπτυσμένο με ραφιναρισμένες ταννίνες και πυκνότητα φρούτου. Η επίγευση είναι μακρά και σοκολατένια.
Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του Monte del Fra είναι σήμερα 137 εκτάρια στις ταξινομημένες περιοχές Valpolicella, Custoza, Lugana, Soave, Bardolino. Με πίστη και υπομονή επιτρέπουν στα κλήματα και στην περιοχή να εμφανίσουνε τον αυθεντικό χαρακτήρα της περιοχής στα κρασιά του κτήματος.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Έντονη και αριστοκρατική μύτη, ώριμου και αποξηραμένου δαμάσκηνου και κερασιού, γλυκά μπαχαρικά, όπως κανέλλα και μοσχοκάρυδο, βανίλια, γλυκόριζα. Η πολυπλοκότητα της μύτης ολοκληρώνεται με νότες δέρματος, καπνό, tobacco και καφέ. Στο στόμα είναι εκλεπτυσμένο με ραφιναρισμένες ταννίνες και πυκνότητα φρούτου. Η επίγευση είναι μακρά και σοκολατένια. |
Ποικιλίες : | Corvina - Corvinone - Rodinella |
Γλυκύτητα : | Ξηρό |
Τύπος κρασιού : | Ερυθρό |
% αλκοόλ : | 12.5% |
Συνοδεύει : | Εξαιρετικό με κόκκινα κρέατα μαγειρεμένα στην κατσαρόλα ή ψητά ή στο φούρνο. Συνοδεύει φυσικά παλαιωμένα τυριά και αλλαντικά. Δοκιμάστε το και σκέτο |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 18°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750ml |
Περιοχή : | Η Valpolicella Classico Superiore προέρχεται από την περιοχή Fumane, η οποία είναι η καρδιά του Classico. |
Οινοποίηση : | Μαλακή σύνθλιψη και αποβοστρύχωση από τον Ιανουάριο έως το τέλος Μαρτίου ανάλογα με τον τρύγο. Ακολουθεί αργή αλκοολική ζύμωση σε μικρά χαλύβδινα βαρέλια σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Μακρά διαβροχή των φλουδών για μέγιστη αρωματική και πολυφαινολική εκχύλιση. Στη συνέχεια, ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση σε δρύινα βαρέλια. Μετά το τέλος του καλοκαιριού ακολουθεί η μετάγγιση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια όπου και παραμένει το κρασί για 24 μήνες. Ακολουθεί η εμφιάλωση και η παραμονή στα κελάρια για ακόμη 6 μήνες πριν την παράδοση στην αγορά. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ AMARONE DELLA VALPOLICELLA CLASSICO DOC...
Περισσότερα -
ΜΠΩΛ ESPIEL ΜΕ ΚΑΠΑΚΙ ΚΟΧΥΛΙ 18ΕΚ
Περισσότερα -
ΘΕΡΜΑΝΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΤΗΣ MINILAND WARMY...
Περισσότερα -
ΜΠΛΟΥΖΑ HELLY HANSEN ARCTIC MERINO SWEATER ΜΠ...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ ASICS AMPLICA GS ΚΟΚΚΙΝΟ/ΜΑΥΡΟ (USA:...
Περισσότερα -
ΠΙΝΕΛΟ ESPIEL ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ ΓΑΛΑΖΙΟ
Περισσότερα -
ΜΠΛΟΥΖΑ REEBOK WORKOUT READY SUPREMIUM TEE ΜΑ...
Περισσότερα -
ΠΥΤΖΑΜΕΣ NINA CLUB 244 LAMA PARTY ΦΟΥΞΙΑ
Περισσότερα -
ΦΟΡΜΑ ADIDAS PERFORMANCE LINEAR LOGO TRACKSUI...
Περισσότερα -
ΓΥΑΛΙΑ HALLOWEEN FUN WORLD 18CM [7001]
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |