ΚΡΑΣΙ ERRAZURIZ ACONCAGUA ALTO CARMENERE 2020 ΕΡΥΘΡΟ 750ML 142010769

Εξαντλημένο
Εξαντλημένο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ ERRAZURIZ ACONCAGUA ALTO CARMENERE 2020 ΕΡΥΘΡΟ 750ML
142010769
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Η «τοπική» ποικιλία της Χιλής, αφού στην γενέτειρα περιοχή του, το Bordeaux, το Carmenere είναι πια σχεδόν εξαφανισμένο, ενώ καλά κρατεί στην χώρα της Λατινικής Αμερικής. Για χρόνια, οι Χιλιανοί νόμιζαν πως είχαν φυτέψει Merlot, μέχρι που ένας Γάλλος αμπελουργός τους άνοιξε τα μάτια.
Το Carmenere, σε σχέση με το Merlot, είναι λίγο πιο φυτικό, λίγο λιγότερο σοκολατένιο αλλά το ίδιο μαλακό στο στόμα. Οι Errazuriz συγκαταλέγονται στους μετρ του είδους και είναι από τους πρώτους παραγωγούς που είπαν «Carmenere ή θάνατος».
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ


Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Χρώμα σκούρο βαθύ κόκκινο διατηρώντας τα ιδιαίτερα γνωρίσματα της ποικιλίας. |
Ποικιλίες : | Carmenere |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
Τύπος κρασιού : | Οίνος Ερυθρός |
% αλκοόλ : | 14% |
Μέγεθος φιάλης : | 750ml |
Παραγωγός : | Vina Errazuriz |
Περιοχή : | Aconcagua Valley , Central Valley |
Αμπελώνες : | Οι αμπελώνες του Carmenere Don Maximiano στην κοιλάδα Aconcagua. Τα κλήματα φυτεύτηκαν το 1992. Η ποικιλία carmenere είναι ζωηρή ποικιλία και χρειάζεται εξαιρετική φροντίδα για να επιτευχθεί καλή ισορροπία, οξύτητα και πολυπλοκότητα αρωμάτων. Το κλίμα είναι μεσογειακό όπου οι συνήθεις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού και τα δροσερά απογεύματα με τις μεγάλες διαφορές στη θερμοκρασία οδηγούν σε υψηλής συγκέντρωσης πολυφαινόλες και κρασιά με τρομερής έντασης χρώματα. Η κάθετη κατεύθυνση των κλημάτων εξασφαλίζει συνεχή έκθεση στον ήλιο σε όλη την περίοδο και βοηθά στην ανάπτυξη υψηλής ποιότητας καρπών. |
Οινοποίηση : | Ο τρύγος λαμβάνει χώρα αρχές Μαΐου και τα τσαμπιά μεταφέρονται στις ανοξείδωτες μεταλλικές δεξαμένες όπου και γίνεται η πίεση. Όλες οι ρόγες ζυμώνονται αμέσως στις μεταλλικές δεξαμενές όπου η αλκοολική ζύμωση λαμβάνει χώρα σε θερμοκρασία 26-30οC. H διαδικασία της εκχύλισης διαρκεί περίπου 25 ημέρες και εν συνεχεία το κρασί οδηγείται κατευθείαν σε δρύινα βαρέλια (79% είναι νέα, 79% γαλλικά και 21% αμερικάνικα) και ωριμάζει για 12 μήνες. Διαύγαση επιτυγχάνεται φυσικά. |
Ετικέτα : | Errazuriz Aconcagua Alto Carmenere |
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ


Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ERRAZURIZ ACONCAGUA ALTO CARMENERE 2020...
Περισσότερα -
ΚΡΑΓΙΟΝ MAX FACTOR, LIPFINITY NΟ 185 SULTRY
Περισσότερα -
ΚΡΑΓΙΟΝ LEE HATTON, EXTRA SHINE MOISTURE NΟ 3...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |