ΚΡΑΣΙ VINSANTO LATE RELEASE ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ 2001 ΛΕΥΚΟ 500ML 142010529

Εξαντλημένο
Είναι το παλαιότερο κρασί της γκάμας των Vinsanto του Κτήματος Αργυρού. Ουσιαστικά είναι ένα Vinsanto με 16 χρόνια παλαίωσης που έρχεται να αντικαταστήσει τόσο αυτών των 12 ετών όσο και των 20 ετών. Μας δείχνει την πολυπλοκότητα του δεύτερου ενώ παράλληλα διατηρεί την ζωντάνια του πρώτου.
Ασύρτικο, Αθήρι και Αηδάνι μαζεύονται αυστηρά από πολύ παλιούς αμπελώνες στην Επισκοπή, ηλικίας τουλάχιστον δύο αιώνων, ειδικά επιλεγμένοι για αυτό το στυλ. Η συγκομιδή γίνεται αργότερα από την συνηθισμένη ημερομηνία τρύγου για τα ξηρά κρασιά, δίνοντας δραματικά χαμηλές αποδόσεις. Τα σταφύλια απλώνονται στον ήλιο για περίπου 14 μέρες. Ακολουθεί φυσική ζύμωση και περίπου τρία χρόνια ωρίμασης σε παλιές τσιμεντένιες δεξαμενές, ενώ η επιπλέον ωρίμαση διαρκεί δεκαέξι χρόνια σε δρύινα βαρέλια.
Το Κτήμα Αργυρού ιδρύθηκε το 1903 από το Γεώργιο Αργυρό, σε μια έκταση αμπελώνα 20 στρεμμάτων στην Επισκοπή Γωνιά Θήρας. Ο Γεώργιος Αργυρός ακολούθησε τον παραδοσιακό σαντορινιό τρόπο οινοποίησης, με κύριο στόχο την αξιοποίηση των σταφυλιών που παρήγαγε ο αμπελώνας του και τα κρασιά του προορίζονταν κυρίως για την τοπική αγορά Την σημαντική αλλαγή στο Κτήμα Αργυρού, την έφερε ο νυν ιδιοκτήτης του, Γιάννης Αργυρός, στον οποίον περιήλθε το οινοποιείο το 1974. Ο Γιάννης Αργυρός αύξησε την έκταση των καλλιεργούμενων αμπελώνων σε 300 στρέμματα, εκσυγχρόνισε το οινοποιείο και εργάστηκε πολύ σκληρά για να εξασφαλίσει την υψηλή ποιότητα της πρώτης ύλης.
Ο αμπελώνας του Κτήματος Αργυρού είναι αυτόρριζος και βρίσκεται στην Επισκοπή Γωνιά Θήρας, σε υψόμετρο 35-150 m, με προσανατολισμό ανατολικά-νοτιοανατολικά και τα κλήματα είναι διαμορφωμένα στην παραδοσιακή κουλούρα. Η απόδοση του αμπελώνα είναι περίπου 350-500 Kg σταφύλια ανά στρέμμα και ο τρύγος πραγματοποιείται 10-25 Αυγούστου.
Στο Κτήμα Αργυρού καλλιεργούνται και οινοποιούνται μόνο γηγενείς ποικιλίες της Σαντορίνης, όπως ασύρτικο, αθήρι, αηδάνι, μανδηλαριά, μαυράθηρο, μαυροτράγανο και βουδόματο. Παράλληλα γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια αναβίωσης αρχαίων και σπάνιων ποικιλιών του νησιού.
Οι προσπάθειες του Γιάννη Αργυρού χαίρουν αναγνώρισης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με μεγαλύτερη διάκριση αυτή του περιοδικού Wine & Spirits, που κατέταξε το Κτήμα Αργυρού μέσα στα 100 καλύτερα οινοποιεία του κόσμου για τις χρονιές 2005 και 2006.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Ένα κρασί έντονο, πολύπλοκο και με ιδιαίτερο βάθος που κόβει την ανάσα. |
Ποικιλίες : | Αηδάνι, Αθήρι, Ασύρτικο |
Γλυκύτητα : | Γλυκό |
Τύπος κρασιού : | Οίνος Λευκός Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Σαντορίνη |
% αλκοόλ : | 13% |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Έτοιμο να το απολαύσετε την στιγμή που κυκλοφορεί στην αγορά, ενώ ο χρόνος κυριολεκτικά δεν το αγγίζει. |
Παραγωγός : | Κτήμα Αργυρού |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ VINSANTO LATE RELEASE ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ 200...
Περισσότερα -
ΚΑΣΕΤΙΝΑ KARACTERMANIA PRODG AIRWALK
Περισσότερα -
ΠΑΠΛΩΜΑ ΚΟΥΝΙΑΣ BABY PRINT GREENWICH POLO CLU...
Περισσότερα -
ΟΙ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟ 8
Περισσότερα -
ΣΟΥΤΙΕΝ TRIUMPH AMOURETTE SPOTLIGHT WHP ΜΑΥΡΟ...
Περισσότερα -
ΤΣΑΝΤΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ GREENWICH POLO CLUB 3839 ΓΚΡΙ...
Περισσότερα -
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ SAMSUNG VCC43Q0V3D/BOL
Περισσότερα -
ΦΟΥΤΕΡ RUSSELL ATHLETIC TONAL PULLOVER HOODY ...
Περισσότερα -
ΜΠΛΟΥΖΑ MUSTO CHAMPIONSHIP LONG-SLEEVE RASH G...
Περισσότερα -
ΦΥΣΙΚΗ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |