ΚΡΑΣΙ VALBUENA 5Ο 2016 ΕΡΥΘΡΟ MANGUM 1500 ML 142010334

Εξαντλημένο
Εξαντλημένο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ VALBUENA 5Ο 2016 ΕΡΥΘΡΟ MANGUM 1500 ML
142010334
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Το Valbuena είναι το μικρό αδελφάκι του Unico, για όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία και το μεγαλείο που λέγετε «κρασί υπογεγραμμένο από την Vega Sicilia», χωρίς να περιμένουν τριάντα χρόνια αλλά και χωρίς να τινάξουν τον κουμπαρά στον αέρα.
Το 5ο μετά το όνομά του δηλώνει πενταετή παλαίωση, κάτι που για το Vega Sicilia είναι το αντίστοιχο του Nouveau. Πρόταση για όσους θέλουν αν δουν τι σημαίνει σοβαρότητα σε ένα super-premium κρασί.
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ


Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Προερχόμενο από νεαρά ως επί το πλείστον κλήματα με μεγαλύτερο ποσοστό tempranillo και μικρό ποσοστό merlot και cabernet sauvignon. Στην εμφάνιση έχει χρώμα κερασιού με πορτοκαλί ανταύγιες. Αιθέρια αρώματα, άριστη οξύτητα, με αρώματα κόκκινων ώριμων φρούτων. Δομή ικανοποιητική και πολυπλοκότητα που ξαφνιάζει! |
Ποικιλίες : | Tinto Fino , Malbec , Merlot |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
% αλκοόλ : | 14.5 |
Συνοδεύει : | Συνοδεύει εξαιρετικά σούπες, λαχανικά, κυνήγι, πουλερικά, κρέατα στον ατμό, ρύζι με λαχανικά, ψητό αρνί. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 16 - 18°C |
Μέγεθος φιάλης : | 1.5lt |
Περιοχή : | Ribera del Duero |
Αμπελώνες : | Οι αμπελώνες Vega Sicilia βρίσκονται στην περιοχή vallisoletana της Valbuena του Duero σε μία φάρμα που έχει το σχήμα αστεριού. Το κτήμα είναι έκτασης 250 εκταρίων με το 80% των κλημάτων είναι tinto fino (ή tempranillo) και το υπόλοιπο cabernet sauvignon, merlot και malbec. Το έδαφος είναι αργιλώδες - ασβεστούχο. Μέση πυκνότητα φύτευσης είναι 2.200 κλήματα ανά εκτάριο με μέση παραγωγή τα 22 εκατόλιτρα ανά εκτάριο. Οι ρόγες δεν μαζεύονται εφόσον έχουν κάτω από 13 αλκοολικούς βαθμούς. |
Οινοποίηση : | Η αλκοολική ζύμωση συνήθως διαρκεί 15 ημέρες με μέγιστη θερμοκρασία τους 32οC. Οι ρόγες που έχουν συγκεντρωθεί είναι τέλειας ωρίμανσης που οδηγεί και σε κρασί και ο αλκοολικός βαθμός των 13-14,5οC οδηγεί σε εξαγωγή του χρώματος και των τανινών. Το Valbuena ωριμάζει σε ανοξείδωτες μεταλλικές δεξαμενές. Η διαδικασία της εμφιάλωσης των κρασιών πραγματοποιείται σε μια πολύ σύγχρονη εγκατάσταση, με έμφαση και στον μηχανικό και στον χημικό έλεγχο. Πριν τη διάθεση στην παραγωγή το Valbuena ωριμάζει για 1,5 χρόνο στο μπουκάλι. |
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ


Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ VALBUENA 5Ο 2016 ΕΡΥΘΡΟ MANGUM 1500 ML
Περισσότερα -
ΜΠΛΟΥΖΑ REEBOK PINEAPPLE WEIGHTS TEE ΓΚΡΙ
Περισσότερα -
ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΣΑΝΔΑΛΙΑ CAMPER BICHO FW ΜΠΛΕ (EU:2...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ ASICS GEL-LYTE V RB ΜΑΥΡΟ (USA:8.5, ...
Περισσότερα -
ΤΟ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΒΟΡΡΕ
Περισσότερα -
ΜΟΝΟΚΕΡΟΙ 1
Περισσότερα -
ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ UBS2 E210322-999 ΓΑΛΑΖΙΟ (5 ΕΤΩΝ)-(...
Περισσότερα -
ΚΟΛΑΝ ADIDAS PERFORMANCE LOGO TIGHTS ΡΟΖ (122...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ REEBOK INSTANT ΑΣΗΜΙ/ΠΟΡΦΥΡΟ (USA:9,...
Περισσότερα -
ΜΠΡΙΤΕΛΑ NINA CLUB 35 ΡΑΝΤΑΚΙ ΡΟΖ (163-173ΕΚ....
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |