ΚΡΑΣΙ ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΒΟΪΛΑ SINGLE VINEYARD ΚΤΗΜΑ ΛΥΡΑΡΑΚΗ 2021 ΛΕΥΚΟ 750ML 142010066

Εξαντλημένο
Λαμπερό ανοιχτοκίτρινο χρώμα με γκρι ανταύγειες. Γοητευτικό άρωμα με πρωταγωνιστές τα λευκόσαρκα φρούτα και
τα εσπεριδοειδή που συνδυάζονται αρμονικά με ανθικές νότες. Τα πολύ καλά ώριμα σταφύλια δίνουν ένα πολύ όμορφο,
πλούσιο στόμα με ορυκτές νότες και κομψή επίγευση.
Η μεγάλη ποικιλια Ασύρτικο εγκλιματίστηκε άριστα στο
μικροκλίμα του ξηρικού αμπελώνα στην θέση "Βοϊλα". Το υψόμετρο των 580 μέτρων και η ευνοϊκή επίδραση των ανέμων
που πνέουν στην περιοχή ξεδιπλώνουν με ένα μοναδικό τρόπο την προσωπικότητα της ποικιλίας.
Γαλουχημένοι μέσα στο χρόνο που συνδέεται άμεσα με την καλλιέργεια της αμπέλου, οι αδελφοί Λυραράκη
αποφάσισαν το 1966 να ασχοληθούν επαγγελματικά με την παραγωγή κρασιού. Με την ίδρυση της εταιρείας, άρχισε
ταυτόχρονα και η εγκατάσταση μερικών από τις καλύτερες γηγενείς ποικιλίες, Βηλάνα, Κοτσιφάλι και Μανδηλαριά, σε μια
από τις πιο αξιόλογες αμπελουργικές περιοχές της Κρήτης, στο Αλάγνι Ηρακλείου, το ορεινότερο χωριό της ζώνης
Ο.Π.Α.Π. ΠΕΖΑ.
Σήμερα, η εταιρεία έχει πλέον περάσει στη διαχείριση της δεύτερης γενιάς. Ο οικογενειακός
αμπελώνας καλύπτει έκταση 140 στρεμμάτων, σε χαλικώδες έδαφος πάνω σε ασβεστόλιθο και βρίσκεται σε μέσο
υψόμετρο 550 μέτρων.

Βιολογικό/Βιοδυναμικό/Vegan : | Vegan |
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Λαμπερό ανοιχτοκίτρινο χρώμα με γκρι ανταύγειες. Γοητευτικό άρωμα με πρωταγωνιστές τα λευκόσαρκα φρούτα και τα εσπεριδοειδή που συνδυάζονται αρμονικά με ανθικές νότες. Τα πολύ καλά ώριμα σταφύλια δίνουν ένα πολύ όμορφο, πλούσιο στόμα με ορυκτές νότες και κομψή επίγευση. |
Ποικιλίες : | Ασύρτικο |
Γλυκύτητα : | Ξηρό |
Τύπος κρασιού : | Λευκό Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κρήτη |
% αλκοόλ : | 13% |
Συνοδεύει : | Ψάρι και θαλασσινά, ελαφρώς πικάντικα πιάτα και ώριμα τυριά. |
Φύλαξη - Παλαίωση : | 2-3 χρόνια από τον τρύγο. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 8-10°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750ml |
Παραγωγός : | Κτήμα Λυραράκη |
Περιοχή : | Κρήτη |
Αμπελώνες : | Στη Σητεία σε 600μ υψόμετρο. |
Οινοποίηση : | Χειρωνακτικός τρύγος και προζυμωτική για 10ώρες στους 12°C. Έπειτα η ζύμωση πραγματοποιήθηκε σε ανοξείδωτες δεξαμενές και κράτησε 20 μέρες. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΒΟΪΛΑ SINGLE VINEYAR...
Περισσότερα -
T-SHIRT REPLAY ΜΕ ΤΥΠΩΜΑ M3287 .000.2660 ΛΕΥΚ...
Περισσότερα -
ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ CAMEL ACTIVE PIMA 5POCKET CB-87-488...
Περισσότερα -
ΠΟΥΛΟΒΕΡ GUESS ALESSIA W0YR87Z2BB0 ΡΙΓΕ ΜΑΥΡΟ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |