ΚΡΑΣΙ ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ CELLAR AGED ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ 2013 ΛΕΥΚΟ 750ML 142009810

Εξαντλημένο
Εξαντλημένο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ CELLAR AGED ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ 2013 ΛΕΥΚΟ 750ML
142009810
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Χρώμα κιτρινόλευκο με ασημί -ζουσα χροιά. Αρώματα μεγάλης καθαρότητας, υψηλής έντασης και κυρίως μεγάλης πολυπλοκότητας συνδυάζουν τον ποικιλιακό χαρακτήρα του Ασύρτικου (εσπεριδοειδή, αχλάδι και κάποια νότα τροπικών φρούτων, ίσως πεπόνι) με ένα εξαιρετικά διακριτικό ξύλο. Σε καμία περίπτωση το ξύλο δεν ανάγεται σε κυρίαρχο στοιχείο, απλά αυξάνει την πολυπλοκότητα του οίνου.
Γεύση μεστή και πλούσια με νότες βανίλιας & λιβανιού. Όγκος, λιπαρότητα και νεύρο δίνουν έναν οίνο ουσιαστικό, στιβαρό με ιδιαίτερα μεγάλη γευστική διάρκεια.
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ


Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Χρώμα κιτρινόλευκο με ασημί -ζουσα χροιά. Αρώματα μεγάλης καθαρότητας, υψηλής έντασης και κυρίως μεγάλης πολυπλοκότητας συνδυάζουν τον ποικιλιακό χαρακτήρα του Ασύρτικου (εσπεριδοειδή, αχλάδι και κάποια νότα τροπικών φρούτων, ίσως πεπόνι) με ένα εξαιρετικά διακριτικό ξύλο. Σε καμία περίπτωση το ξύλο δεν ανάγεται σε κυρίαρχο στοιχείο, απλά αυξάνει την πολυπλοκότητα του οίνου. |
Ποικιλίες : | Ασύρτικο |
Τύπος κρασιού : | Ξηρός |
% αλκοόλ : | 13.5% |
Συνοδεύει : | Αρνάκι στα κληματόφυλλα ή ορτύκια με κρεμμύδι & πράσινες ελιές. Γευστικά πλούσια & πολύπλοκη κουζίνα. |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Ο Θαλασσίτης βαρέλι είναι ένας λευκός οίνος παλαίωσης που με σωστή διατήρηση σε ύπτια θέση, στους 12-14°C.οC, θα συνεχίσει γιά τα επόμενα ίσως πέντε χρόνια να εξελίσσεται προς μια πολυπλοκότερη μορφή. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | Ιδανικά στους 10-12°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Παραγωγός : | Γαία Οινοποιητική |
Οινοποίηση : | Απόλυτος εκκραγισμός - Σπάσιμο ραγών. Επιλέγεται αυστηρά ο πρώρογος, ο οποίος απολασπώνεται ελεγχόμενα. Στην συνέχεια ο πρώρογος αυτός θα ζυμώσει σε νέα δρύινα Γαλλικά βαρέλια των 225 & 500 lit. Η δρυς προέρχεται από το δάσος Nevers της κεντρικής Γαλλίας ( Δρυς με λεπτό πορώδες). Η ζύμωση γίνεται με επιλεγμένα στελέχη ζυμών σε θερμοκρασίες κατάλληλες για την έκφραση των πρωτογενών (ποικιλιακών) αρωμάτων. Μετά περίπου από 6 - 7 μήνες το κρασί εμφιαλώνεται χωρίς προηγουμένως να ψυχθεί ή έστω φιλτραριστεί. Η εμφιάλωση πραγματοποιείται στο οινοποιείο μας στην περιοχή της Νεμέας ( Κούτσι Κορινθίας). |
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ


Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ CELLAR AGED ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚ...
Περισσότερα -
ΟΥΙΣΚΙ GOUDEN CAROLUS MUSCAD'OR SINGLE MALT 5...
Περισσότερα -
ΡΑΚΟΜΕΛΟ ΠΟΛΥΚΑΛΑ 500ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ MCRAE WOOD JIM BARRY CLARE VALLEY 2016 ...
Περισσότερα -
ORICO M2PV-C3-BK-EP NVME ENCLOSURE SDD M.2 US...
Περισσότερα -
XILENCE XPLP-B.B NOTEBOOK COOLER BLACK
Περισσότερα -
ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟ ΠΟΤΗΡΙ SPIEGELAU SMALL LONG DRINK...
Περισσότερα -
HP PAVILION DM1-1020ED ENTERTAIMNENT VR571EA
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |