ΚΡΑΣΙ ΑΣΥΡΤΙΚΟ WILD FERMENT ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ 2022 ΛΕΥΚΟ MAGNUM 1500ML 142009799
Εξαντλημένο
Το προσεκτικά διαλεγμένο, για την ωριμότητα και ποιότητά του Ασύρτικο, προέρχεται αποκλειστικά από τον ορεινό αμπελώνα του Πύργου, γεγονός που το κάνει αρωματικότερο από το Ασύρτικο του υπόλοιπου νησιού.
Το κακό -ή καλό για κάποιους αυτής της αβεβαιότητας στην παραγωγή του ΑΣΥΡΤΙΚΟΥ της ΓΑΙΑΣ WILD FERMENT, ίσως να βρίσκεται στο ότι κάθε χρόνο αναγκαζόμαστε να ανακαλύψουμε και μία νέα διάσταση αυτής της πραγματικά πολυπρόσωπης ποικιλίας.
Μία ιδιαιτερότητα των περισσότερων Ασύρτικων από τη Σαντορίνη είναι ότι, ενώ πρόκειται για λευκά κρασιά, έχουν συμπεριφορά ερυθρών!
Θυμηθείτε να το περάσετε σε μία φαρδιά καράφα (decanting) περίπου μισή ώρα πριν το απολαύσετε. Η νέα διάστασή του θα σας ενθουσιάσει!
| Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Αρώματα μέσης έντασης και μεγάλης καθαρότητας συνδυάζουν εσπεριδοειδή (λεμόνι) με αχλάδι και κάποια νότα πικάντικη, ίσως πράσινης πιπεριάς. Γεύση μεστή και πλούσια. Όγκος & οξύτητα δίνουν γευστική διάρκεια & νεύρο. Με μια ευδιάκριτη μεταλλικότητα που σε μερικές περιπτώσεις αφήνει να γίνει διακριτή μια αλατότητα. |
| Ποικιλίες : | Ασύρτικο |
| Τύπος κρασιού : | Ξηρό ΟΠΑΠ Σαντορίνης |
| % αλκοόλ : | 13.5 % |
| Συνοδεύει : | Το Ασύρτικο της Γαίας Wild Ferment αναδεικνύεται καλύτερα κατά τη διάρκεια ενός γεύματος, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στα θαλασσινά, τα ψάρια, τα όστρακα, αλλά και το αρνάκι. Συνδυάζεται με γεύσεις μέτριας αρωματικής έντασης όπου κυριαρχούν το αλμυρό, το ξινό ή το λιπαρό. |
| Φύλαξη - Παλαίωση : | Δοκιμάστε να παλαιώσετε το ΑΣΥΡΤΙΚΟ της ΓΑΙΑΣ WILD FERMENT για 2-3 χρόνια, αυστηρά όμως, σε θερμοκρασία που ποτέ δεν θα ξεπεράσει τους 12o-14οC. Το κρασί θα αλλάξει βαθιά. Η μεταλλικότητά του θα υποχωρήσει, ενώ αρώματα φρούτων και μελιού θα ντύσουν το σώμα του. |
| Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 8-10°C |
| Μέγεθος φιάλης : | 1500 ml |
| Παραγωγός : | Γαία Οινοποιητική |
| Οινοποίηση : | Το Ασύρτικο αυτό αφού περάσει από μία δωδεκάωρη φάση προζυμωτικής εκχύλισης στους 10οC περίπου, απολασπώνεται και οδηγείται σε μικρές ψυχόμενες ΙΝΟΧ δεξαμενές των 1.000lt και σε καινούργια βαρέλια γαλλικής και αμερικανικής δρυός καθώς και γαλλικής ακακίας των 225lt. Εκεί, απλά αφήνουμε τη θερμοκρασία να ανέβει από μόνη της χωρίς καμία άλλη παρέμβαση από μέρους μας. Ουσιαστικά, από το σημείο αυτό και πέρα η σύγχρονη τεχνογνωσία παραδίδει τη σκυτάλη στην παραδοσιακή οινοποίηση. Η αλκοολική ζύμωση ξεκινάει και εξελίσσεται από μόνη της πολύ-πολύ αργά. Τα στελέχη των ζυμομυκήτων που θα καταφέρουν να επικρατήσουν, θα είναι και εκείνα που τελικά θα καθορίσουν εν πολλοίς το χαρακτήρα του νέου κρασιού. Σε κάθε δεξαμενή και βαρέλι, κάτι διαφορετικό από πλευράς ζυμομυκήτων θα συμβεί. |
Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΑΣΥΡΤΙΚΟ WILD FERMENT ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ POUILLY FUISSE CHATEAU FUISSE LE CLOS M...
Περισσότερα -
ΑΝΟΙΧΤΗΡΙ FARFALLI ARIA ΚΟΚΚΙΝΟ
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ BROQUEL TRAPICHE 2019 ΕΡΥΘΡΟ 750ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ SERRA DELLA CONTESSA BENANTI 2015 ΕΡΥΘΡ...
Περισσότερα -
JIM BEAM HONEY 700 ML
Περισσότερα -
RUM CAPTAIN MORGAN BLACK SPICED 1000ML
Περισσότερα -
ΚΟΝΙΑΚ COMTE JOSEPH VS 700 ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΕΑΝ ΚΤΗΜΑ ΣΙΓΑΛΑΣ 2018 ΡΟΖΕ 750ML
Περισσότερα -
ΜΠΥΡΑ VOREIA STOUT ΒΑΡΕΛΙ 20LT
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |



