ΚΡΑΣΙ ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ CELLAR AGED ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ 2013 ΛΕΥΚΟ 750ML 142009797

Εξαντλημένο
Εξαντλημένο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ CELLAR AGED ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ 2013 ΛΕΥΚΟ 750ML
142009797
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Χρώμα κιτρινόλευκο με ασημί -ζουσα χροιά. Αρώματα μεγάλης καθαρότητας, υψηλής έντασης και κυρίως μεγάλης πολυπλοκότητας συνδυάζουν τον ποικιλιακό χαρακτήρα του Ασύρτικου (εσπεριδοειδή, αχλάδι και κάποια νότα τροπικών φρούτων, ίσως πεπόνι) με ένα εξαιρετικά διακριτικό ξύλο. Σε καμία περίπτωση το ξύλο δεν ανάγεται σε κυρίαρχο στοιχείο, απλά αυξάνει την πολυπλοκότητα του οίνου.
Γεύση μεστή και πλούσια με νότες βανίλιας & λιβανιού. Όγκος, λιπαρότητα και νεύρο δίνουν έναν οίνο ουσιαστικό, στιβαρό με ιδιαίτερα μεγάλη γευστική διάρκεια.
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ


Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Χρώμα κιτρινόλευκο με ασημί -ζουσα χροιά. Αρώματα μεγάλης καθαρότητας, υψηλής έντασης και κυρίως μεγάλης πολυπλοκότητας συνδυάζουν τον ποικιλιακό χαρακτήρα του Ασύρτικου (εσπεριδοειδή, αχλάδι και κάποια νότα τροπικών φρούτων, ίσως πεπόνι) με ένα εξαιρετικά διακριτικό ξύλο. Σε καμία περίπτωση το ξύλο δεν ανάγεται σε κυρίαρχο στοιχείο, απλά αυξάνει την πολυπλοκότητα του οίνου. |
Ποικιλίες : | Ασύρτικο |
Τύπος κρασιού : | Ξηρός |
% αλκοόλ : | 13.5% |
Συνοδεύει : | Αρνάκι στα κληματόφυλλα ή ορτύκια με κρεμμύδι & πράσινες ελιές. Γευστικά πλούσια & πολύπλοκη κουζίνα. |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Ο Θαλασσίτης βαρέλι είναι ένας λευκός οίνος παλαίωσης που με σωστή διατήρηση σε ύπτια θέση, στους 12-14°C.οC, θα συνεχίσει γιά τα επόμενα ίσως πέντε χρόνια να εξελίσσεται προς μια πολυπλοκότερη μορφή. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | Ιδανικά στους 10-12°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Παραγωγός : | Γαία Οινοποιητική |
Οινοποίηση : | Απόλυτος εκκραγισμός - Σπάσιμο ραγών. Επιλέγεται αυστηρά ο πρώρογος, ο οποίος απολασπώνεται ελεγχόμενα. Στην συνέχεια ο πρώρογος αυτός θα ζυμώσει σε νέα δρύινα Γαλλικά βαρέλια των 225 & 500 lit. Η δρυς προέρχεται από το δάσος Nevers της κεντρικής Γαλλίας ( Δρυς με λεπτό πορώδες). Η ζύμωση γίνεται με επιλεγμένα στελέχη ζυμών σε θερμοκρασίες κατάλληλες για την έκφραση των πρωτογενών (ποικιλιακών) αρωμάτων. Μετά περίπου από 6 - 7 μήνες το κρασί εμφιαλώνεται χωρίς προηγουμένως να ψυχθεί ή έστω φιλτραριστεί. Η εμφιάλωση πραγματοποιείται στο οινοποιείο μας στην περιοχή της Νεμέας ( Κούτσι Κορινθίας). |
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ


Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ CELLAR AGED ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU CANTENAC-BROWN 3EME GRAND CRU C...
Περισσότερα -
INLINE PATCH CABLE FLAT U/UTP CAT.6 15M BLUE
Περισσότερα -
PSU ZALMAN ZM1250-PLATINUM 1250W
Περισσότερα -
LEVEL ONE WAP-3000 11G WIRELESS ACCESS POINT
Περισσότερα -
NATEC NKZ-0478 2.5'' HDD ENCLOSURE HIPPO USB3...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ 2015 ΕΡΥΘΡΟ MAGNUM 1500 M...
Περισσότερα -
LEXMARK C736DTN COLOR LASER PRINTER
Περισσότερα -
TP-LINK ARCHER T8E AC1750 WIRELESS DUAL BAND ...
Περισσότερα -
HP PAVILION DV6-6B19EV 15.6'' I7-2670QM 8GB 1...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |