ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΑΒΑΤΟΝ ΧΩΡΙΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗ 500ML 142009253
Εξαντλημένο
Το Άβατον τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο), δημιουργείται στο αποσταγματοποιείο Τσάνταλη στον Άγιο Παύλο Χαλκιδικής από ζυμωμένα στέμφυλα από τις ευγενικές λευκές ποικιλίες που δίνουν τον Αγιορείτικο Τοπικό Οίνο.
Η μύτη του δυναμική, διακρίνεται από την ένταση της αλκοόλης και γεύση του είναι μεστή διατηρώντας το άρωμα του σταφυλιού στο στόμα. Αρωματική επίγευση μακράς διαρκείας.
Η πρώτη ύλη για το Τσίπουρο είναι ποιοτικά, υγιή, αρωματικά σταφύλια που τρυγούνται με το χέρι σε πολύ καλό στάδιο ωρίμασης. Μετά την προσεκτική αποβοστρύχωση, τα σταφύλια οινοποιούνται σε ανοξείδωτες ψυχόμενες δεξαμενές κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες όσον αφορά στην θερμοκρασία και το περιβάλλον. Με την ολοκλήρωση της ζύμωσης, τα στέμφυλα μεταφέρονται σε ανοξείδωτη δεξαμενή όπου αποθηκεύονται αεροστεγώς και σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι την απόσταξη. Αυτές οι συνθήκες είναι κρίσιμοι παράγοντες προκειμένου τα στέμφυλα να διατηρήσουν τα αρώματα και την ποιότητά τους, στοιχεία που θα χαρακτηρίσουν και το τελικό απόσταγμα.
Ακολουθεί η απόσταξη σε μικρούς, ασυνεχείς χάλκινους άμβυκες με ατμό. Τα στέμφυλα αποστάζονται σε μια αργή διαδικασία σε ελεγχόμενη χαμηλή θερμοκρασία.
Για το τσίπουρο κρατάμε μόνο την "καρδιά" της απόσταξης, που είναι απαλλαγμένη από κάθε επικίνδυνη ουσία και εμπεριέχει τα πλέον ποιοτικά χαρακτηριστικά όσον αφορά το άρωμα, το σώμα και τη γεύση.
Στην περίπτωση του Τσίπουρου με γλυκάνισο, η απόσταξη γίνεται με την παρουσία ελληνικού γλυκάνισου ο οποίος προσφέρει το χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση στο απόσταγμα.
Το τσίπουρο είναι φτιαγμένο για μεζέδες. Και οι πιο εύκολοι συνδυασμοί είναι με ψαρικά και θαλασσινά όπως χταποδάκι στα κάρβουνα, σαρδέλες, γαρίδες, καλαμαράκια, μύδια. Με άλλα λόγια όλα αυτά που είναι τόσο βαθιά συνδεδεμένα με το ελληνικό καλοκαίρι και τις διακοπές.
Ήταν το 1890 όταν η οικογένεια Τσάνταλη ξεκίνησε να ασχολείται με την απόσταξη αυτού του παραδοσιακού ελληνικού προϊόντος.
Η αυθεντική συνταγή της οικογένειας πέρασε από γενιά σε γενιά με ιδιαίτερο σεβασμό και φροντίδα. Και αυτή η πολύτιμη κληρονομιά βρίσκεται στην καρδιά του "ΟΥΖΟ ΤΣΑΝΤΑΛΗ". Ενός εμβληματικού brand που διατηρεί αναλλοίωτη την αυθεντική γεύση της παράδοσης.
| Ποικιλίες : | Στέμφυλα από τις ποικιλίες Ασύρτικο, Αθήρι, Μοσχάτο & Chardonnay |
| % αλκοόλ : | 38% |
| Μέγεθος φιάλης : | 500ml |
| Παραγωγός : | Οινοποιία Τσάνταλης |
Είδατε πρόσφατα
-
ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΑΒΑΤΟΝ ΧΩΡΙΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΤΣΑ...
Περισσότερα -
ΑΠΕΡΙΤΙΦ GOLMAR RED SPRITZ 700 ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ PESQUERA CRIANZA ALEJANDRO FERNANDEZ 20...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΜΕΓΑΣ ΟΙΝΟΣ ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑΣ (ΞΥΛΟΚΙΒΩΤΙΟ)...
Περισσότερα -
ΠΟΤΗΡΙ COCKTAIL SPIEGELAU HAVANNA 118MM - 270...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ MOSCATO D'ASTI I VIGNAIOLI DI SANTO STE...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ GEWURZTRAMINER 2016 ΛΕΥΚΟ ΟΡΕΙΝΟΙ ΑΜΠΕΛ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ UNICO VEGA SICILIA 2010 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ PAUILLAC DE LATOUR 2015 ΕΡΥΘΡΟ 750ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΑΚΡΕΣ ΕΡΥΘΡΟ 2016 CABERNET SAUVIGNON-ΑΗ...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |



