ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΤΟ ΔΕΚΑΡΑΚΙ ΡΟΔΙΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ 700ML 142009145
Παράδοση σε 24 ώρες
Η ποικιλία Ροδίτης (Αλεπού) αποτελεί μια ιδιαίτερα αρμονική και ισορροπημένη ποικιλία. Ευδοκιμεί εξαιρετικά στο έδαφος της περιοχής του Τυρνάβου, που της χαρίζει τον καλύτερό της εαυτό. Το αποτέλεσμα που προσφέρει μετά την απόσταξη στους παραδοσιακούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες, είναι εξαιρετικό.
Το απόσταγμα Ροδίτη ενώ προέρχεται από μία ποικιλία σχετικά ήπια αρωματικά, με την απόσταξη ο αρωματικός της χαρακτήρας εξελίσσεται και ενδυναμώνεται.
Το τσίπουρο “Δεκαράκι Ροδίτης”, παράγεται μόνο από Ροδίτη σταφύλι και ξεχωρίζει για τα λεμονάτα και φρουτώδη αρώματά του. Ο αρμονικός του χαρακτήρας γίνεται αισθητός από την πρώτη γουλιά, κάτι που τον κάνει εξαιρετικό σύντροφο σε κάθε περίσταση. Το Δεκαράκι από την εξαιρετική ποικιλία Ροδίτης (Αλεπού), ξεχωρίζει για την ισορροπία στα αρώματα του τσίπουρου.
Το “Δεκαράκι” γεννήθηκε στον Τύρναβο και κλείνει στο μπουκάλι του όλη την αυθεντικότητα και την παράδοση του τόπου. Άλλωστε, από μόνη της η καταγωγή του αποτελεί και εγγύηση της ποιότητάς του! Κι αν η Θεσσαλία φημίζεται για την παραγωγή τσίπουρου, ο Τύρναβος αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα του εκλεκτού τσίπουρου, χάρη στην ποικιλία Μοσχάτο που ευδοκιμεί στην περιοχή αλλά και την μακραίωνη παράδοση, η οποία διατηρείται αναλλοίωτη στους αιώνες και περνά από γενιά σε γενιά!
H ονομασία “Τσίπουρο Τυρνάβου”, δεν αποτελεί τυχαία Γεωγραφική Ένδειξη αναγνωρισμένη και προστατευόμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
| Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Όψη: Καθαρό, κρυστάλλινο, άχρωμο με πυκνά δάκρυα που κατεβαίνουν με μέτρια ταχύτητα. Άρωμα:Ήπιος αρωματικός χαρακτήρας, αρώματα μελιού (πετιμέζι), λεμονιού, μπανάνας. Γεύση:Ελαφρύ προς μέτριο σώμα. H γεύση του θυμίζει μέλι (πετιμέζι), λεμόνι και μπανάνα. Απόσταγμα ξηρό με στρογγυλή, γεμάτη και μαλακή γεύση. |
| % αλκοόλ : | 40% |
| Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 10°C |
| Μέγεθος φιάλης : | 700ml |
| Συνοδεύει : | Απολαύστε το παρέα με τηγανητά, μαριναρισμένα θαλασσινά, ελαφριές σαλάτες, αλοιφές, καθώς και με φίνα ψητά της ώρας! |
| Οινοποίηση : | Ο τρύγος της ποικιλίας γίνεται περί τα τέλη Σεπτεμβρίου και η παραγωγική διαδικασία είναι ίδια με αυτή του Μοσχάτου. |
| Παραγωγός : | Αποσταγματοποιία Βασδαβάνου |
Είδατε πρόσφατα
-
ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΤΟ ΔΕΚΑΡΑΚΙ ΡΟΔΙΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU RIEUSSEC 1ER CRU CLASSE 2017 ΧΡ...
Περισσότερα -
ΟΥΙΣΚΙ TOGOUCHI 15 ΕΤΩΝ 700ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ MUSIGNY VIEILLES-VIGNES GRAND CRU 2018 ...
Περισσότερα -
ΤΕΚΙΛΑ EL VIEJITO GOLD 700 ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΜΕΘ' ΥΜΩΝ ACACIA ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ 2...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ HEGGIE'S CHARDONNAY EDEN VALLEY (STELVI...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU CANTENAC-BROWN 3EME GRAND CRU C...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU GAZIN 2004 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ SEMELI COLLECTION UNTITLED SYRAH 2016 Ρ...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |



