Ξέχασα το password
Εξέλιξη Παραγγελίας Περισσότερες Πληροφορίες
Εξέλιξη παραγγελίας
Συμπληρώστε τον κωδικό της παραγγελίας σας
Αναζήτηση
Πληροφορίες
Σύνδεση χρήστη
Εγγραφή χρήστη
Email
Κωδικός
Επιβεβαίωση
Όνομα
Επώνυμο
Εγγραφή
Υπενθύμιση κωδικού χρήστη
Αν θέλετε να αποσταλεί το password στο e-mail σας, καταχωρήστε το e-mail σας
Αποστολή
Λευκά κρασιά
Σαντορίνη
Μακεδονία
Πελοπόννησος
Λοιπές περιοχές Ελλάδας
Γαλλία
Παγκόσμιος αμπελώνας
Όλα τα λευκά κρασιά
Ερυθρά κρασιά
Ροζέ κρασιά
Orange wines
Γλυκά κρασιά
Σαμπάνιες-Prosecco-D Asti
Ποτήρια-Ανοιχτήρια-Αξεσουάρ
Coravin
Ουίσκι
Κονιάκ - Brandy
Ρούμι
Vodka
Gin
Τεκίλα - Mezcal
Τσίπουρο
Μπύρες
Liquers (Λικέρ)
Cream Liquers
Σιρόπια
Λοιπά Οινοπνευματώδη
Μινιατούρες
Δώρα - Καλάθια
Λευκά κρασιά ανά ποικιλία
Ερυθρά κρασιά ανά ποικιλία
Vegan/Bio
Σετ Ποτών / Κρασιών
Magnum φιάλες
Τελευταία φιάλη 50%
0 αξιολογήσεις
Εξαντλημένο
ΚΡΑΣΙ CUVEE MONSIGNORI ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ 2017 ΛΕΥΚΟ 750ML
ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ
ΛΕΥΚΑ ΚΡΑΣΙΑ-ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
  • ΚΡΑΣΙ CUVEE MONSIGNORI ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ 2017 ΛΕΥΚΟ 750ML
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ WISHLIST
 Εξαντλημένο 
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ CUVEE MONSIGNORI ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ 2017 ΛΕΥΚΟ 750ML
(142009014)
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Πρόκειται για μια Σαντορίνη που εκφράζει πολύ έντονα το terroir του νησιού και δίνει πιο ολοκληρωμένα τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας του Ασύρτικου με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση και μέσα από την ιδιαίτερη προσέγγιση του Κτήματος Αργυρού στην καλλιέργεια του αμπελώνα και στην οινοποίηση.

Ένα πολύπλοκο κρασί με ισχυρή προσωπικότητα. Η ετικέτα απεικονίζει την παλιά κάναβα από το 1800 όπου η οικογένεια Αργυρού έφτιαχνε το κρασί πριν ακόμα ιδρυθεί το Κτήμα Αργυρού σαν εμπορική εταιρεία το 1903.

Το Κτήμα Αργυρού ιδρύθηκε το 1903 από το Γεώργιο Αργυρό, σε μια έκταση αμπελώνα 20 στρεμμάτων στην Επισκοπή Γωνιά Θήρας. Ο Γεώργιος Αργυρός ακολούθησε τον παραδοσιακό σαντορινιό τρόπο οινοποίησης, με κύριο στόχο την αξιοποίηση των σταφυλιών που παρήγαγε ο αμπελώνας του και τα κρασιά του προορίζονταν κυρίως για την τοπική αγορά Την σημαντική αλλαγή στο Κτήμα Αργυρού, την έφερε ο νυν ιδιοκτήτης του, Γιάννης Αργυρός, στον οποίον περιήλθε το οινοποιείο το 1974. Ο Γιάννης Αργυρός αύξησε την έκταση των καλλιεργούμενων αμπελώνων σε 300 στρέμματα, εκσυγχρόνισε το οινοποιείο και εργάστηκε πολύ σκληρά για να εξασφαλίσει την υψηλή ποιότητα της πρώτης ύλης.

Ο αμπελώνας του Κτήματος Αργυρού είναι αυτόρριζος και βρίσκεται στην Επισκοπή Γωνιά Θήρας, σε υψόμετρο 35-150 m, με προσανατολισμό ανατολικά-νοτιοανατολικά και τα κλήματα είναι διαμορφωμένα στην παραδοσιακή κουλούρα. Η απόδοση του αμπελώνα είναι περίπου 350-500 Kg σταφύλια ανά στρέμμα και ο τρύγος πραγματοποιείται 10-25 Αυγούστου.

Στο Κτήμα Αργυρού καλλιεργούνται και οινοποιούνται μόνο γηγενείς ποικιλίες της Σαντορίνης, όπως ασύρτικο, αθήρι, αηδάνι, μανδηλαριά, μαυράθηρο, μαυροτράγανο και βουδόματο. Παράλληλα γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια αναβίωσης αρχαίων και σπάνιων ποικιλιών του νησιού.

Οι προσπάθειες του Γιάννη Αργυρού χαίρουν αναγνώρισης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με μεγαλύτερη διάκριση αυτή του περιοδικού Wine & Spirits, που κατέταξε το Κτήμα Αργυρού μέσα στα 100 καλύτερα οινοποιεία του κόσμου για τις χρονιές 2005 και 2006.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : Κίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Με αρώματα που θυμίζουν ανθούς λεμονιάς, εσπεριδοειδή και ορυκτά. Γεμάτο, στρογγυλό, με τραγανή οξύτητα και καλή επίγευση. 
Ποικιλίες : Ασύρτικο 
Τύπος κρασιού : Ξηρός Λευκός 
% αλκοόλ : 14% 
Συνοδεύει : Ψάρια, θαλασσινά, sushi και λαχανικά 
Φύλαξη - Παλαίωση : 6-8 έτη 
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : 8-10°C 
Μέγεθος φιάλης : 750 ml 
Παραγωγός : Κτήμα Αργυρού 
Αμπελώνες : Τα αμπέλια του Monsignori είναι η έκφραση που χρησιμοποιούσαν στο νησί όταν μιλούσαν για τον πιο παλιό αμπελώνα του Κτήματος Αργυρού. Είναι ο αμπελώνας της Επισκοπής -ο αρχαιότερος της Σαντορίνης- και καλλιεργείται από το Κτήμα Αργυρού για πάνω από 2 αιώνες. Το Κτήμα Αργυρού Cuvee Monsignori παράγεται από αμπέλια που ξεπερνούν τα 200 έτη. Τα αμπέλια οργώνονται με μουλάρια και κλαδεύονται με προσοχή. Γίνεται πολύ αυστηρή επιλογή των σταφυλιών κατά την διάρκεια του τρύγου και ακόμη αυστηρότερη επιλογή του κρασιού στην διάρκεια της οινοποίησης. 
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΨΗΦΙΣΤΕ
Σύνολο Ψήφων: 0
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 
Το καλάθι σας είναι άδειο

Πατήστε εδώ για να δείτε προσφορές & νέες αφίξεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις μοναδικές προσφορές μας.
Πατήστε εδώ για να δείτε το τελευταίο newsletter

Γράψτε το e-mail του φίλου σας για να δείτε το Wish List του
Πατήστε εδώ για να δείτε το δικό σας Wish List

 
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.

Πληροφορίες

Ρυθμίσεις

Απόρριψη

Αποδοχή

Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.

Αποθήκευση