ΚΡΑΣΙ SOSSO' RISERVA FELLUGA 2015 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML 142008841

Εξαντλημένο
Εξαντλημένο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ SOSSO' RISERVA FELLUGA 2015 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
142008841
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
To Sosso, που η 18μηνη παλαίωση στο μπουκάλι και η 12μηνη παλαίωση στην φιάλη του δίνουν το δικαίωμα να ονομάζεται Riserva, είναι το μεγάλο ερυθρό του Felluga. Η μαγική ποικιλία Refosco και μάλιστα ο καλύτερος, κοκκινόμισχος κλώνος της Refosco dal Peduncolo Rosso, μαζί με Merlot, δίνουν έναν χαρακτήρα που σφίζει από πλούτο, λεπτόκοκκες ταννίνες και πολυπλοκότητα που κόβει την ανάσα.
Κρατήστε το δέκα χρόνια+.
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ


Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Χρώμα πολύ έντονο σχεδόν αδιαπέραστο, κόκκινου ρουμπινιού. Στη μύτη είναι απλόχωρο, κομψό, πολυσύνθετο με γλυκές νότες από βύσσινο, ώριμων δαμάσκηνων, άγριων μούρων με έντονες νότες μπαχαρικών. Στον ουρανίσκο διακρίνουμε καλή δομή, γεμάτο, βελούδινο. Γλυκές με πυκνή δομή τανίνες και οξύτητα σε απόλυτη αρμονία με τη συγκέντρωση και τον πλούτο του κρασιού. Τελείωμα μακρύ, βελούδινο, φρουτώδες σε άριστο συνδυασμό άγριων μούρων με έντονες νότες μπαχαρικών. |
Ποικιλίες : | Refosco dal Peduncolo Rosso, Merlot, Pignolo |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
% αλκοόλ : | 14 |
Συνοδεύει : | Αριστη συνοδεία κόκκινων κρεάτων, ψητών, κυνηγιού, ώριμων τυριών. |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Κρατήστε το δέκα χρόνια+ |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 17 - 18°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Περιοχή : | Friuli |
Αμπελώνες : | Το όνομα Livio Felluga στο Friuli είναι συνώνυμο αριστείων στην οινολογική παράδοση. Παράδοση πέντε γενεών από την εποχή όπου η οικογένεια Felluga παρήγαγε κρασί refosco και Malvasia. 70 χρόνια πριν η οικογένεια μετακόμισε στο Friuli από τον μεγαλύτερο γιο της τέταρτης γενεάς Livio όπου έμελε να είναι ο πατριάρχης της καλλιέργειας και της οινοποίησης της περιοχής. Στη δεκαετία του 1950 ο Livio έστησε το κελάρι του στο Brazzano όπου και αγόρασε το πρώτο του κτήμα στο Rozanno. Ο Livio Felluga γνωρίζει κάθε σπιθαμή γης και ουσιαστικά η μεγάλη του αγάπη, το πάθος και η αποφασιστικότητα του τον οδήγησαν στην ύψιστη παραγωγή που μπορεί να δώσει η γη. Σήμερα η έκταση είναι 160 εκτάρια γης. |
Οινοποίηση : | Ο τρύγος φυσικά γίνεται με το χέρι και συνήθως διαρκεί τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου για το merlot και τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου για το Refosco και για το Pignolo. Η ζύμωση λαμβάνει χώρα σε ελεγχόμενη σταθερή θερμοκρασία για περίπου 3 εβδομάδες μεταλλικές δεξαμενές και δρύινα βαρέλια. Η ωρίμανση γίνεται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 18 μήνες. Εν συνεχεία πριν βγει στην αγορά παραμένει στο μπουκάλι σε ελεγχόμενη σταθερή θερμοκρασία για ακόμη 12 μήνες. |
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ


Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ SOSSO' RISERVA FELLUGA 2015 ΕΡΥΘΡΟ 750 ...
Περισσότερα -
ΓΑΝΤΙΑ ADIDAS PERFORMANCE PREDATOR 20 TRAININ...
Περισσότερα -
ΠΙΓΚΑΛ ΤΟΙΧΟΥ (ΧΡΩΜΕ) MUSA
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΟΠΕΔΙΛΟ KICKERS BIGFLY 472060 BEIGE RO...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ KICKERS KICK EASY 878461 ΣΚΟΥΡΟ ΜΠΛ...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ NIKE MD RUNNER 2 (GS) ΜΑΥΡΟ/ΡΟΖ (USA...
Περισσότερα -
POSTER EDUCATIONAL COUNTING 40.6 X 50.8 CM
Περισσότερα -
ΑΤΜΟΜΑΓΕΙΡΑΣ ΡΥΖΙΟΥ SENCOR SRM 1890SS
Περισσότερα -
ΜΑΓΙΟ MAYORAL 086 ΣΚΟΥΡΟ ΜΠΛΕ
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ SKECHERS SKECH-AIR DYNAMIGHT EASY CA...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |