ΚΡΑΣΙ ROSSIU DI MUNTE ΓΙΝΙΕΤΣ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ 2014 ΕΡΥΘΡΟ MAGNUM ΣΕ ΞΥΛΟΚΙΒΩΤΙΟ 1500ML 142008652

Εξαντλημένο
Η σειρά Rossiu di Munte είναι τα «κρασιά του βουνού», από τους πιο ορεινούς αμπελώνες του Κτήματος. To Γινιέτς είναι ένα ιστορικό κρασί, αφού είναι το πρώτο αμπέλι που φυτεύτηκε στο Μέτσοβο.
Εκραγισμός - έκθλιψη και εκχύλιση για 22 ημέρες. Κατά την διάρκεια της ζύμωσης γίνονται 2-3 διαβροχές την ημέρα. Η θερμοκρασία της ζύμωσης είναι μεταξύ 20ºC και 25ºC και αμέσως μετά το τέλος της εκχύλισης το κρασί οδηγείται για ωρίμανση σε δρύϊνο Γαλλικό βαρέλι 300 λίτρων όπου παραμένει με τις οινολάσπες για δύο μήνες τουλάχιστον με 3 Battonage την εβδομάδα. Η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίζεται για ακόμη 12 μήνες τουλάχιστον.
Βαθύχρωμο με μοβ ανταύγειες. Στην μύτη κυριαρχούν τα τυπικά αρώματα της ποικιλίας συνδυασμένα ιδανικά με νότες βαρελιού. Στο στόμα είναι γεμάτο με πολλές και πλούσιες τανίνες και δομή που υπόσχεται μακρόχρονη παλαίωση.
Συνοδεύει ιδανικά κυρίως κρέατα. Ταιριάζει ιδιαίτερα με μοσχάρι, ψητό ή μαγειρευτό με πλούσιες σάλτσες.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Βαθύχρωμο με μοβ ανταύγειες. Στην μύτη κυριαρχούν τα τυπικά αρώματα της ποικιλίας συνδυασμένα ιδανικά με νότες βαρελιού.Στο στόμα είναι γεμάτο με πολλές και πλούσιες τανίνες και δομή που υπόσχεται μακρόχρονη παλαίωση. |
Ποικιλίες : | Cabernet Sauvignon |
Τύπος κρασιού : | Οίνος Ερυθρός , Ξηρός Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Μέτσοβο |
% αλκοόλ : | 13% |
Συνοδεύει : | Kυρίως κρέατα. Ταιριάζει ιδιαίτερα με μοσχάρι, ψητό ή μαγειρευτό με πλούσιες σάλτσες. |
Μέγεθος φιάλης : | 1500ml |
Παραγωγός : | Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ |
Περιοχή : | Μέτσοβο , Ήπειρος |
Αμπελώνες : | Οι αμπελώνες στο Γινιέτς είναι οι πιο ορεινοί αμπελώνες της Ελλάδας και βρίσκονται σκαρφαλωμένοι στις πλαγιές της Πίνδου, εκεί που οι εποχές του χρόνου ακολουθούν ένα δικό τους ρυθμό και τα κλήματα αργούν να ωριμάσουν. Στο Γινιέτς, που στη βλάχικη τοπική διάλεκτο σημαίνει αμπελότοπος, καλλιεργούνται οι ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Pinot Noir και Traminer. Ο τρύγος γίνεται συνήθως κατά τις αρχές ή τα μέσα Οκτώβρη, λες και ο Διόνυσος, ο θεός του κρασιού, κρατά για το τέλος αυτούς τους ορεινούς αμπελώνες της Ηπείρου. |
Οινοποίηση : | Εκραγισμός - έκθλιψη και εκχύλιση για 22 ημέρες. Κατά την διάρκεια της ζύμωσης γίνονται 2-3 διαβροχές την ημέρα. Η θερμοκρασία της ζύμωσης είναι μεταξύ 20ºC και 25ºC και αμέσως μετά το τέλος της εκχύλισης το κρασί οδηγείται για ωρίμανση σε δρύϊνο Γαλλικό βαρέλι 300 λίτρων (Alliers Chauffe Legere - Chauffe Moyen) όπου παραμένει με τις οινολάσπες για δύο μήνες τουλάχιστον με 3 Battonage την εβδομάδα. Η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίζεται για ακόμη 12 μήνες τουλάχιστον. |
Ετικέτα : | Κατώγι Αβέρωφ Rossiu di Munte Γινιέτς |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ROSSIU DI MUNTE ΓΙΝΙΕΤΣ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ 2...
Περισσότερα -
TOSHIBA MK5061GSY 500GB SATA2
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ NEW BALANCE 515 ΜΑΥΡΟ (USA:9.5, EU:4...
Περισσότερα -
ΜΑΓΙΟ ARENA SWIM BRIEFS GRAPHIC ΜΑΥΡΟ (100)
Περισσότερα -
ΗΛΕΚΤΡΙΚH ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΑΝΤΛΙΑ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ KR...
Περισσότερα -
ΜΑΓΙΟ ARENA DANCING JR BRIEF ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ (140 C...
Περισσότερα -
TOP GAS CANOTTE VISCOSE LIMEN ΜΠΕΖ (S)
Περισσότερα -
ΠΕΔΙΛΑ KICKERS BONBEK GRIS CLAIR 218126 BLEU ...
Περισσότερα -
ΦΟΡΕΜΑ HELMI ΖΑΚΑΡ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΠΡΑΣΙΝΟ Σ...
Περισσότερα -
ΣΛΙΠΑΚΙ TRIUMPH BEAUTY-FULL DARLING STRING ΣΚ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |