ΚΡΑΣΙ ARMYRA ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑΣ 2018 ΛΕΥΚΟ MANGUM 1500 ML 142008623

Εξαντλημένο
Ο σκοπός της Αρμύρας είναι η δημιουργία ενός λευκού κρασιού που να ξεφεύγει από τον τυπικό χαρακτήρα πολλών Ελληνικών Chardonnay.
Η χρήση του βαρελιού σε μικρό μόνο ποσοστό και η διατήρηση της φρεσκάδας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της Αρμύρας.
70% ζυμωμένο και παλαιωμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές. 30 % ζυμωμένο και παλαιωμένο σε καινούργια γαλλικά barriques για 6 μήνες. Σύντομη προζυμωτική εκχύλιση, ολοκλήρωση της μηλογαλακτικής ζύμωσης και batonnage.
Το χρώμα είναι διαυγές κιτρινοπράσινο με αρκετές πρασινωπές ανταύγειες. Η μύτη είναι εκφραστική, με αρώματα ώριμου ροδάκινου, τροπικών φρούτων όπως ανανάς και νύξεις λεμονιού. Αρώματα βουτύρου, κόρας ψωμιού και καραμέλας ακολουθούν.
Το στόμα είναι πλούσιο και στρογγυλό ισορροπημένο λόγω της τραγανής οξύτητας και τα αρώματα στόματος ακολουθούν αυτά της μύτης. Η επίγευση είναι σχετικά μεγάλης διάρκειας με πολυπλοκότητα και συνεχή εξέλιξη.
Σερβίρεται σε θερμοκρασία 10-12°C και συνοδεύει λιπαρά ψητά ψάρια, πουλερικά και ελαφριά τυριά.
Επιδέχεται παλαίωση 3-4 χρόνια από τον τρύγο.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Το χρώμα είναι διαυγές κιτρινοπράσινο με αρκετές πραινωπές ανταύγειες. Η μύτη είναι εκφραστική, με αρώματα ώριμου ροδάκινου, πεπονιού, πράσινου μήλου, τροπικών φρούτων όπως ανανάς καθώς και με νύξεις λεμονιού. Αρώματα βούτυρου και κόρας ψωμιού συμπληρώνουν το αρωματικό προφίλ. Το στόμα είναι πλούσιο, στρογγυλό, δροσερό, ισσοροπημένο και τα αρώματα στόματος ακολουθούν αυτά της μύτης. Η επίγευση είναι σχετικά μεγάλης διάρκειας με πολυπλοκότητα και συνεχή εξέλιξη. |
Ποικιλίες : | Chardonnay -Μαλαγουζιά |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
Τύπος κρασιού : | Οίνος Λευκός Προστατευόμενη Γεωγραφική Ενδειξη Πελοπόννησος |
% αλκοόλ : | 13% |
Συνοδεύει : | Λιπαρά ψητά ψάρια, πουλερικά και ελαφριά τυριά |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Επιδέχεται παλαίωση 3-4 χρόνια από τον τρύγο |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 10-12°C |
Μέγεθος φιάλης : | 1.5lt |
Παραγωγός : | Κτήμα Σκούρα |
Περιοχή : | Νεμέα, Πελοπόννησος |
Αμπελώνες : | Κορινθία και Αργολίδα |
Οινοποίηση : | Chardonnay: Προζυμωτική εκχύλιση για 6 ώρες στους 14°C. Αλκοολική ζύμωση στους 16°C. Το 70% του μούστου ζύμωσε σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το 30% ζύμωσε σε καινούργια γαλλικά δρύινα barriques 225 λίτρων, πραγματοποίησε μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμασε εκεί για 6 μήνες με παρουσία οινολασπών και περιοδικό batonnage. Μαλαγουζιά: Προζυμωτική εκχύλιση για 24 ώρες στους 10°C. Αλκοολική ζύμωση στους 16°C σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ωρίμανση εκεί για 6 μήνες με παρουσία οινολασπών και περιοδικό batonnage. Το τελικό προϊόν εμφιαλώθηκε με βιδωτό πώμα και παλαίωσε στα κελάρια του κτήματος για 3 μήνες. |
Ετικέτα : | ARMYRA Chardonnay-Malagousia |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ARMYRA ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑΣ 2018 ΛΕΥΚΟ MANGUM ...
Περισσότερα -
ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ ΚΛΑΔΕΥΤΙΚΟ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ MAKITA 36V 2...
Περισσότερα -
OLYMPUS MJU-6000 TOUGH ORANGE + ACCESSORY KIT
Περισσότερα -
ΣΟΥΤΙΕΝ TRIUMPH TRUE SHAPE SENSATION T W01 ΣΚ...
Περισσότερα -
ΚΑΡΟΤΣΙ NEONATO TWIN BREEZE Ν747 ΚΟΚΚΙΝΟ
Περισσότερα -
ΣΠΑΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ TERN LINK C7 20'' ΜΑΥΡΟ/ΚΙΤΡΙ...
Περισσότερα -
LAPTOP MSI GS60 6QE-204NL 15.6'' UHD INTEL I7...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |