Ξέχασα το password
Εξέλιξη Παραγγελίας Περισσότερες Πληροφορίες
Εξέλιξη παραγγελίας
Συμπληρώστε τον κωδικό της παραγγελίας σας
Αναζήτηση
Πληροφορίες
Σύνδεση χρήστη
Εγγραφή χρήστη
Email
Κωδικός
Επιβεβαίωση
Όνομα
Επώνυμο
Εγγραφή
Υπενθύμιση κωδικού χρήστη
Αν θέλετε να αποσταλεί το password στο e-mail σας, καταχωρήστε το e-mail σας
Αποστολή
Λευκά κρασιά
Ερυθρά κρασιά
Μακεδονία
Πελοπόννησος
Λοιπές περιοχές Ελλάδας
Ιταλία
Γαλλία
Μπορντώ
Βουργουνδία
Παγκόσμιος αμπελώνας
Όλα τα ερυθρά κρασιά
Ροζέ κρασιά
Orange wines
Γλυκά κρασιά
Σαμπάνιες-Prosecco-D Asti
Ποτήρια-Ανοιχτήρια-Αξεσουάρ
Coravin
Ουίσκι
Κονιάκ - Brandy
Ρούμι
Vodka
Gin
Τεκίλα - Mezcal
Τσίπουρο
Μπύρες
Liquers (Λικέρ)
Cream Liquers
Σιρόπια
Λοιπά Οινοπνευματώδη
Μινιατούρες
Δώρα - Καλάθια
Λευκά κρασιά ανά ποικιλία
Ερυθρά κρασιά ανά ποικιλία
Vegan/Bio
Σετ Ποτών / Κρασιών
Magnum φιάλες
Τελευταία φιάλη 50%
0 αξιολογήσεις
Εξαντλημένο
ΚΡΑΣΙ CUILLERON COTE ROTIE BASSENON 2015 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
CAVE YVES CUILLERON
ΕΡΥΘΡΑ ΚΡΑΣΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
  • ΚΡΑΣΙ CUILLERON COTE ROTIE BASSENON 2015 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ WISHLIST
 Εξαντλημένο 
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ CUILLERON COTE ROTIE BASSENON 2015 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
(142007254)
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το κρασί παράγεται σε πολύ μικρές ποσότητες, μόνο 9.300 φιάλες το χρόνο, από μόλις 1.5 εκτάριο αμπελώνες. Τα κλίματα έχουνε νότιο προσανατολισμό και είναι πάρα πολύ πυκνά φυτεμένα, περίπου 8-10.000 κλήματα ανά εκτάριο. Δε χρησιμοποιούνται καθόλου φυτοφάρμακα αλλά μόνο βιολογική κοπριά. Υπάρχει περιορισμός στην ποσότητα των σταφυλιών για ελεγχόμενη σοδειά είτε με πράσινο τρύγο είτε με έλεγχο των φύλλων.

Στην οινοποίηση έχουμε συλλογή με το χέρι και μόνο, ταξινόμηση των σταφυλιών, πίεση και αφαίρεση των μίσχων. Η ζύμωση λαμβάνει χώρα σε ανοιχτά βαρέλια σε ελεγχόμενη θερμοκρασία για περίπου 3 εβδομάδες με cap-punching και pumping-over. Η μηλογαλακτική ζύμωση γίνεται στα βαρέλια με φυσικές ζύμες. Ακολουθεί ωρίμαση σε βαρέλια για περίπου 18 μήνες

Στο κρασί υπάρχουν πολλοί δημιουργοί που είναι περήφανοι που προέρχονται από οικογένειες με αιώνες εμπειρία στην οινοπαραγωγή. Άλλοι κερδίσουν σε υπόληψη από το γεγονός πως, από το πουθενά, μπήκαν μόνοι τους, γρήγορα, στην οινική αριστοκρατία.

Ο Yves Cuilleron (Κι-Γιέ-γον) ανήκει στην τομή αυτών των δύο συνόλων - και η οικογένειά του ασχολείται με το κρασί εδώ και πάνω από έναν αιώνα, αλλά και ταυτόχρονα, θεωρείται ένας από τους αναμορφωτές του Βόρειου Ροδανού. Το περίεργο είναι πως αυτό το κατάφερε, όπως λέει ο ίδιος, χωρίς να κάνει τίποτα!

Απλά, αγόρασε μαγικά αμπελοτόπια σε πασίγνωστες ονομασίες προέλευσης, όπως το Condrieu και το Cote Rotie, τα καλλιέργησε και τα οινοποίησε όσο πιο απλά μπορούσε. Αν σας αρέσουν τα υπερβολικά πυκνά και βαρελάτα Syrah και Viognier, μείνετε μακριά. Αν σας αρέσουν τα φινετσάτα, να πούμε πραγματικά, κρασιά από τον Βόρειο Ροδανό (αλλά και την Καλιφόρνια) τότε έχετε κάθε λόγο να είστε χαρούμενοι..

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : Κομψό και φινετσάτο κρασί. Στη μύτη είναι ντελικάτο με κυρίως ανθικά στοιχεία και ελαφρώς καπνιστό. Πολύ όμορφα τα κόκκινα φρούτα, και είναι απόλυτα ισορροπημένο και στρογγυλό με πικάντικες και ταυτόχρονα μεταξένιες τανίνες. 
Τύπος κρασιού : Οίνος Ερυθρός , Ξηρός - AOC Cote Rotie 
Ποικιλίες : 90% syrah, 10% viognier 
Φύλαξη - Παλαίωση : Μπορεί να ωριμάσει για περισσότερο από 10 χρόνια. Ο παραγωγός συστήνει ότι αν θέλετε να απολαύσετε τα πρωτογενή αρώματα να το καταναλώσετε εντός πενταετίας ή εντός δεκαετίας για την ανακάλυψη των δευτερογενών αρωμάτων. 
Συνοδεύει : Καθότι δεν έχει τον όγκο ενός συνηθισμένου syrah αλλά την κομψότητα μίας Βουργουνδίας αλλά σε syrah συστήνεται να συνοδέψει αντίστοιχο φαγητό, με χαρακτηριστική υφή και λεπτή γεύση. πχ ψητό ορτύκι με δαμάσκηνα και πικάντικο ψωμί. 
Γλυκύτητα : Ξηρός 
% αλκοόλ : 12.5% 
Μέγεθος φιάλης : 750 ml 
Οινοποίηση : Στην οινοποίηση έχουμε συλλογή με το χέρι και μόνο, ταξινόμηση των σταφυλιών, πίεση και αφαίρεση των μίσχων. Η ζύμωση λαμβάνει χώρα σε ανοιχτά βαρέλια σε ελεγχόμενη θερμοκρασία για περίπου 3 εβδομάδες με cap-punching και pumping-over. Η μηλογαλακτική ζύμωση γίνεται στα βαρέλια με φυσικές ζύμες. Ακολουθεί ωρίμαση σε βαρέλια για περίπου 18 μήνες 
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΨΗΦΙΣΤΕ
Σύνολο Ψήφων: 0
 
Το καλάθι σας είναι άδειο

Πατήστε εδώ για να δείτε προσφορές & νέες αφίξεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις μοναδικές προσφορές μας.
Πατήστε εδώ για να δείτε το τελευταίο newsletter

Γράψτε το e-mail του φίλου σας για να δείτε το Wish List του
Πατήστε εδώ για να δείτε το δικό σας Wish List

 
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.

Πληροφορίες

Ρυθμίσεις

Απόρριψη

Αποδοχή

Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.

Αποθήκευση