ΚΡΑΣΙ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 2017 ΛΕΥΚΟ MANGUM 1500 ML 142006448
Εξαντλημένο
Έχει λαμπερό αχυρένιο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και αρώματα ώριμων φρούτων, όπως αχλάδι, μάνγκο και
κίτρο. Στο στόμα παρουσιάζεται πλούσιο και γεμάτο με αρώματα λεμονιού, που δίνουν ένα ισορροπημένο τελείωμα.
Σερβίρεται στους 8-10°C.
Γευστικοί συνδυασμοί: μεσογειακά πιάτα, θαλασσινά, πουλερικά, ζυμαρικά με
ελαφριές σάλτσες και σαλάτες φρέσκων λαχανικών.
Το Κτήμα Γεροβασιλείου είναι δημιούργημα του Βαγγέλη Γεροβασιλείου. Το 1981 άρχισε να φυτεύει στον οικογενειακό αμπελώνα 25 στρεμμάτων στην περιοχή Παπαμόλα Επανομής, 25 περίπου χλμ νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης-σε ένα ιδανικό οικοσύστημα για την καλλιέργεια αμπελιού- ελληνικές και ξενικές ποικιλίες. Η πρώτη οινοποίηση πραγματοποιήθηκε το 1986 στο σύγχρονο οινοποιείο, που χτίσθηκε μέσα στο χώρο του αμπελώνα. Όλα τα κρασιά του Κτήματος Γεροβασιλείου παράγονται από τον ενιαίο ιδιόκτητο αμπελώνα των 450 σήμερα στρεμμάτων.
| Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Έχει λαμπερό αχυρένιο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και αρώματα ώριμων φρούτων, όπως αχλάδι, μάνγκο και κίτρο. Στο στόμα παρουσιάζεται πλούσιο και γεμάτο με αρώματα λεμονιού, που δίνουν ένα ισορροπημένο τελείωμα. |
| Ποικιλίες : | Μαλαγουζιά |
| Γλυκύτητα : | Ξηρό |
| Τύπος κρασιού : | Λευκό Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Επανομή |
| % αλκοόλ : | 12.5% |
| Συνοδεύει : | Μεσογειακά πιάτα, θαλασσινά, πουλερικά, ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες και σαλάτες φρέσκων λαχανικών |
| Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 8-10°C |
| Μέγεθος φιάλης : | 1500ml |
| Παραγωγός : | Κτήμα Γεροβασιλείου |
| Περιοχή : | Θεσσαλονίκη |
| Αμπελώνες : | Ο ιδιόκτητος ενιαίος αμπελώνας του Κτήματος Γεροβασιλείου εκτείνεται σε 620 στρέμματα. Το κλίμα της περιοχής της Επανομής χαρακτηρίζεται μεσογειακό, με ήπιους χειμώνες και θερμά καλοκαίρια, που μετριάζονται από τις θαλάσσιες αύρες. Ο αμπελώνας γειτνιάζει στις τρεις πλευρές με τη θάλασσα σε απόσταση τριών περίπου χιλιομέτρων, ενώ από τη δυτική του πλευρά είναι ορατός ο Θερμαϊκός Κόλπος και ο ορεινός όγκος του Ολύμπου με τις ακτές της Πιερίας. Το έδαφος είναι κυρίως αμμώδες με κάποια πηλώδη υποστρώματα και ασβεστολιθικά πετρώματα. Είναι πλούσιο σε θαλασσινά απολιθώματα, καθώς όλη η γύρω λοφώδης έκταση σχηματίσθηκε από προσχώσεις της θαλάσσιας περιοχής. |
| Οινοποίηση : | Μετά την προζυμωτική εκχύλιση, η οινοποίηση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 18-20 °C, ενώ ποσότητα οινοποιείται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Το κρασί παραμένει με τις οινολάσπες του για μερικούς μήνες, κερδίζοντας σε δομή και σώμα. |
Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 2017 ΛΕΥ...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ SALOMON EVASION 2 LTR ΚΑΦΕ (UK:12.5,...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ ASICS GEL-CONTEND 8 ΜΑΥΡΟ/ΦΟΥΞΙΑ
Περισσότερα -
ΚΟΝΤΕΡ GARMIN EDGE EXPLORE 1000 & TOPO DRIVE ...
Περισσότερα -
ΑΜΑΝΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ BODYTALK SNAPS CROPPED TOP ΛΕ...
Περισσότερα -
ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΧΩΜΑ
Περισσότερα -
Η ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΤΑΓΓΕΡΗΣ
Περισσότερα -
ΨΥΓΕΙΟ ΝΤΟΥΛΑΠΑ MORRIS D94539ED FULL NO FROST
Περισσότερα -
ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ BODYTALK PANTS ON SLIM FIT JOGGER P...
Περισσότερα -
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩ...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |



