ΚΡΑΣΙ PULIGNY-MONTRACHET PREMIER CRU CLOS DE LA PUCELLE (MON.) 2006 ΛΕΥΚΟ 750 ML 142005917

Εξαντλημένο
Εξαντλημένο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ PULIGNY-MONTRACHET PREMIER CRU CLOS DE LA PUCELLE (MON.) 2006 ΛΕΥΚΟ 750 ML
142005917
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ένα από τα διαμαντάκια του Domaine Jean Chatron, που εκτός από την κατάταξη Premier Cru είναι και monopole, δηλαδή κανένας άλλος παραγωγός δεν έχει γη σε αυτό τον αμπελώνα. Τα παλαιότερα κλήματα έχουν φυτευτεί το 1950 και τα λιγοστά σταφύλια που δίνουν αυτά τα γέρικα φυτά μας θυμίζουν το πόσο μοναδικές είναι οι λευκές Βουργουνδίες.
Δύναμη, ένταση και πολυπλοκότητα, μαζί με δυνατότητα βαθειάς παλαίωσης στην φιάλη.
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ


Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Χρώμα άχυρου. Το μπουκέτο είναι περίπλοκο, φρουτώδες (κυρίαρχο το βερίκοκο) με αρώματα ορυκτών στοιχείων. Στον ουρανίσκο διακρίνουμε ταυτόχρονα χαρακτηριστικά όξινου, πυκνού, βελούδινου. |
Ποικιλίες : | Chardonnay |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
% αλκοόλ : | 13 |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Μπορεί να διατηρηθεί για 7 έτη από την ημερομηνία παραγωγής. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 13 - 15°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Περιοχή : | Cote du Beaune , Burgundy |
Αμπελώνες : | Η μέση ηλικία των κλημάτων είναι τα 40 έτη. Έδαφος τυπικό Βουργουνδίας, πλούσιο σε άργιλο και ασβεστόλιθο. |
Οινοποίηση : | Η παραγωγή λευκού κρασιού γίνεται με παραδοσιακό τρόπο. Μάζεμα με το χέρι. Η αλκοολική ζύμωση διαρκεί 6-8 εβδομάδες. Ακολουθείται από τη μηλογαλακτική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία των 17οC. Εν συνεχεία οδηγούνται στα κελάρια για ωρίμανση. Η διάρκεια ποικίλει ανάλογα με την ποικιλία και το έτος μεταξύ 12 μηνών. Η ζύμωση και η ωρίμανση γίνονται σε δρύινα βαρέλια (40% ανανεώνεται κάθε έτος, 60% είναι ηλικίας 1,2 και 3 ετών). Πριν την εμφιάλωση προηγείται διήθηση. |
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ


Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ PULIGNY-MONTRACHET PREMIER CRU CLOS DE ...
Περισσότερα -
ΚΡΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ BIOTEN SKIN DEFENCE ANTIWRINKLE ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |